Merelbeekse dames halen 2 op 5 tijdens Dag 1 van de Interclub (17 November 2012)


De ploeg:



Vlnr: Nadine Spessaert, Joke Donckels, Mina Libeer, coach Christophe, Delphine Lucas, Nathalie De Pauw, Valerie De Ghouy

Verslag:


De Interclub is een wedstrijd waarbij clubs het tegen mekaar opnemen in ploegverband. In het geval van de Dames zijn er wedstrijden voor -52kg, -57kg, -63kg, -70kg en +70kg. Een club verslaat een andere (en verkrijgt daarmee twee wedstrijdpunten) als ze 3 of meer individuele overwinningen kan boeken. Op een wedstrijddag vecht elke club 4 of 5 wedstrijden tegen andere clubs.
Onze Merelbeekse dames doen, na een intermezzo van 3 jaar, weer mee in 2e Afdeling. De ploeg bestaat uit zes judoka's: Mina (-52kg), Valerie en Nathalie (-57kg), Delphine (-63kg), alsook de bezoeksters Nadine en Joke (+70kg). Weinig of geen reserves dus, en geen deelneemster die van nature in de -70kg thuishoort, het is dus [a] hopen op geen blessures, en [b] puzzelen voor de coach om te beslissen of hij No Show doet dan wel of hij iemand laat doorschuiven naar de -70kg.

De eerste kamp, tegen het sterke Brasschaat, werd met 2-3 verloren. Enkel Mina en Nathalie konden scoren voor JSM.

Tervuren, dat kon rekenen op een waar elftal, was eveneens sterker dan onze dames, het werd 2-3. Ook hier kwamen de punten van Mina en Nathalie. Echter bezeerde Delphine (onze enige -70kg) haar schouder, en zou voor de rest van de dag forfait moeten geven, zodat coach Christophe nog meer moest gaan puzzelen.

Succes in de derde kamp, en gejuich bij de meegereisde supporters , want die werd met overtuigende 4-1 gewonnen van Hirano Brecht. Enkel in de -70kg hadden we geen kampster en dus ook geen punten.

Pokerspel in kamp 4, we beslisten slechts drie dames op te zetten maar dan wel alledrie in hun eigen gewichtsklasse: Joke en Mina haalden de buit binnen maar Nathalie liep tegen een Yuko(otje), dus ook hier verlies met 2-3.

Alle batterijen nog es opgeladen (zowel op als naast de mat) voor de laatste wedstrijd tegen Boechout. Zowel Joke (tegen een veel zwaardere tegenstandster), Mina als Nathalie scoorden Ippon, zodat we deze kamp met 3-2 wonnen.


Waarmee onze dames op de eerste dag van de Interclub met 2 op 5 naar huis mochten. Stiekem hadden we misschien op meer gehoopt. Maar elkeen heeft er alles voor gegeven. Vervolg van de Interclub volgende zondag te Brecht... Supporters op post!

LUCe







Terug