Dag 2 van de Interclub 2015 (22 November 2015)


Beknopt verslag:

De jaarlijkse Interclub zit er weer op.

De 1e herenploeg, in 1e Afdeling op de voorlaatste plaats na Dag 1, deed zijn uiterste best maar won slechts één van zijn vier kampen, en eindigde daarmee laatste. Volgend jaar komen ze uit in 2e Afdeling. Cé kwetste zich en we wensen hem spoedig herstel.

Met de woorden van coach Dirk:
De heren in de eerste afdeling wisten dat het moeilijk ging worden om zich te handhaven. Zonder -60, en dus geen volledige ploeg, aan de start komen is in deze afdeling al een zware handicap. De judoka hebben zich echter niet zomaar verloren gegeven en hebben gestreden voor wat ze waard zijn. Geen weggevers en af en toe mooie wedstrijdpunten laten noteren. Echter, wanneer onze -90kg ook nog eens gekwetst uitviel werd het een onmogelijke opdracht. Ze wonnen weliswaar 1 wedstrijd maar dat was net onvoldoende. We strandden op 4 punten. 1 puntje meer en behoud was gevrijwaard. Maar goed, niet getreurd. Zeker niet. Volgend jaar opnieuw aan de bak, ditmaal in 2e afdeling en nu al kunnen we zeggen dat we gaan proberen meedingen naar een podiumplaats.


De 2e herenploeg haalde op Dag 1 slechts twee wedstrijdpunten in 4e Afdeling A. Op Dag 2 kwamen daar toch vijf punten bij, voldoende voor een 5e stek (op 8).

Met de woorden van coach Dirk:
De jongens van vierde afdeling noteerden een zeer goede vorm. Zij noteerden één verlieswedstrijd, één draw en twee overwinningen. Jammer dat onze -81 ook uitviel met een vingerblessure, maar goed, de jeugd heeft er alweer een heel leuke en sfeervolle ervaring bij. Dat belooft voor volgend jaar maar ook voor het provinciaal kampioenschap jeugd in januari.


Onze damesploeg tenslotte (2e Afdeling), die behaalde op Dag 2 vier wedstrijdpunten, even veel als op Dag 1, en genoeg voor de 4e plaats. De droom van promotie naar 1e dient een jaartje te worden opgeborgen. Volgend jaar hopen dat onze twee toppertjes blessure-vrij zijn.


De eindstand in Heren 1e Vlaamse afdeling:
>> H1.



De eindstand in Heren 4e Vlaamse afdeling A:
>> H4a.



De eindstand in Dames 2e Vlaamse afdeling:
>> D2.



Terug