Interclub 2019 (November 2019)


Groepsfoto:


Nabeschouwing van de hand van sensei Dirk


Herenploeg kampioen in 2A.

Na enige tijd in eerste afdeling vertoefd te hebben zag de herenploeg zich genoodzaakt dit jaar aan te treden in 2de afdeling. Doel was een beetje afwachten en zien hoe de wedstrijden verliepen. Een podiumplaats was de stille verwachting. De wil en overtuiging bleek echter op het einde van de eerste wedstrijddag groot te zijn. De jongens vochtten voor wat ze waard waren. Aan inzet geen gebrek en vooral: men wilde als ploeg er staan en voor elkaar scoren. Mooi om zien.

Dag 1 in Beveren werd afgesloten met een derde stek als tussenstand.
Resultaten:
Merelbeke-Beveren (3-3, verlies op technische punten),
Merelbeke-Brasschaat (4-2),
Merelbeke-Eindhout (6-0) en
Merelbeke-Lokeren (5-1).

Dag 2 in Gent beloofde spannend te worden. En dat werd het ook.
Merelbeke-Opwijk (6-0),
Merelbeke-Boom (5-1),
Merelbeke-Wachtebeke (4-2) en
Merelbeke-Kemzeke (4-2).

We zagen mooie kampen, schitterende ippons en een overvloed aan focus, motivatie en gretigheid naar winst. Alle 4 de wedstrijden werden overtuigend gewonnen en dit zorgde ervoor dat JSMerelbeke meteen op het hoogste schavotje terecht kwam. Opnieuw kampioen. Een dik verdiende titel voor de ganse ploeg.

Onze ploeg bestond dit jaar uit:
Nathan Decuyper (-60),
Krian Demerre en Alec De Maerteleire (-66),
Arne Dewulf, Matthias Braeckman, Kjell De Ridder en Seth De Maerteleire (-73),
Rafael Cardoso en Maxime De Wuffel (-81),
Cederik Overdeput, Tom Dillen en Jano Van De Cauter (gekwetst) (-90),
Wim Van Dierendonck en Joost van Dorsten (+90).

Volgend jaar treden we opnieuw aan in 1ste afdeling, waar we ook thuis horen met een team als dit. Dat belooft!Damesploeg 5de in nationale afdeling.

Onze dames hadden het dit jaar niet zo makkelijk. De twee voorbije schitterende campagnes met telkens een podiumplaats (Belgisch kampioen in '17 en vice-Belgisch in '18) konden niet verlengd worden.

Dag 1 (in Herstal) werd net als de heren afgesloten met een derde plaats op de tussenranking.

Op dag 2, in Gent, moesten we 2 sterkhouders missen. Mina Libeer (-63) onderging in de loop van de week een geplande kijkoperatie en Vicky Verschaere (+70) vertrok naar Japan op stage. ZoŽ De Maerteleire (+70) vervolledigde het team dan wel dat bestond uit Britt Koolmoes (-52), Ditte Bruil (-57) en Hanne Noyen (-63).

Uiteindelijk werd beslag gelegd op de 5 plaats. Op zich geen slecht resultaat als je weet dat dit toch voor het derde jaar op rij in nationale afdeling is.De interclub 2019 is dus afgesloten. Een supermooie formule doorspekt met sfeer, gezelligheid, teamspirit en plezier. We kijken uit naar volgend jaar!

Proficiat aan iedereen. Bedankt aan de supporters die de verplaatsingen gemaakt hebben om ons vooruit te schreeuwen!


Terug