Vlaams Interclubkampioenschap Heren 2009 3de Afdeling B


Hyundai Cup 2009 - DAG 1: Beveren, 8 november 2009

Het was weer zover: zondag 8 november was de eerste dag (van twee) van de jaarlijkse interclub.
Met z'n allen vertrokken we vanuit onze dojo richting Beveren. Het beloofde spannende momenten te worden op de weging.
We wisten reeds dat onze -60kg categorie deze keer niet kon ingevuld worden. Maar ook in de -66kg was er twijfel omtrent Arne (Dewulf)'s gewicht. Toegegeven, net papa geworden is nu niet iets dat meteen goed is voor de lijn, maar toch ...
En jawel, op weging bleek iedereen (ook Arne. Dikke profi!) op zijn gewicht te staan.

We hadden dus geen -60, maar ook de +100kg kon niet ingevuld worden. Dit betekende, zonder doorschuiven van judoka's, dat we voor aanvang van elke wedstrijd al zowieso met 2 punten achterstand startten. Jacob (Vermeire) echter maakte zo'n doorschuiven makkelijker. Uit het niets (heeft door omstandigheden zeer weinig kunnen trainen dit seizoen) kwam hij mee met de anderen richting Beveren. Naast Jacob en Arne waren verder ook David (Laute), Pieter (Cadron), Bert (Crevals), Cederik (Overdeput) en Stefan (Cantineau) meegekomen.

Op het programma stonden er 4 kampen. De coach had reeds gehoord van een forfait in onze reeks (Zelzate). Aangezien wij op dag 1 reeds tegen onze noorderlijke collega's moesten van leer trekken, hadden we dus nog maar 3 wedstrijden meer te doen. Andere ploegen die dag waren Lokeren, Herzele en Ronse.

We hebben telkens een andere ploegopstelling gemaakt om zowieso iedereen minimaal 1 keer (tot 2 of 3 keer) te laten vechten. Ook tactisch wat nagedacht en vergeleken met weegbladen van de andere ploegen. Uiteindelijk zijn we 1x gewonnen en 2x verloren. Al was het nipt of we hadden 2 overwinningen op onze resumé staan. Lokeren moest eraan geloven (5-2). Iedereen bleek dus alert en wakker! Prima wedstrijden van iedereen en dat beloofde.

Daarna kwam Herzele aan de beurt. We stonden op het punt om de 3° wedstrijd van de reeks binnen te halen tot Arne zich een 15sec voor het einde van de wedstrijd liet verrassen. Ook Jacob kwam op zijn rug terecht in zijn wedstrijd (met, ervoor, een eventuele ippon die voor hem kon gegeven geweest zijn) en weg waren de kansen op de overwinning. Het werd uiteindelijk 5-2 voor Herzele. Voor de laatste wedstrijd moesten we optreden tegen Samourai Ronse. Spannende wedstrijd die uiteindelijk beslecht werd in het voordeel van de Ronsenaars met 4-3. Bedenk dat we, indien we een -60 konden opstellen, misschien hier wel beter konden gescoord hebben.

De meegereisde en/of afgezakte supporters zagen dat iedereen toch vrij relaxed en tevreden waren. En da's waar het tenslotte toch rond draait in de -aparte- competitie. Ambiance naast de mat en keiharde gevechten in functie van de ploegstrategie op de tatami. We hopen dat we volgende keer nog meer supporters kunnen meenemen op verplaatsing. Het maakt de dag alleen maar mooier... :-)

Maar goed, we keerden huiswaarts met een kleine omleiding via De Oase om de voorbije wedstrijden even tussen pot en pint te overlopen. Het was dan dat David (Laute) even opperde om toch te proberen zakken naar de -60kg tegen volgende keer. (Za 28/11 in Lichtervelde) Goed idee en veel succes, Dave!

Dirk.


Uitslag wedstrijden:

  • JS Merelbeke-Lokeren: 5-2
  • JC Herzele -JS Merelbeke- 5-2
  • Samourai Ronse-JS Merelbeke-: 4-3

    Hyundai Cup 2009-DAG 2: Lichtervelde, 25 november 2009

    Foto's:

    Uitslag wedstrijden:


    Terug