Interclub 1e Afdeling Heren: Merelbeke puntenloos maar niet roemloos (25 November 2012)


De ploeg:



Staand vlnr: Coach Dirk, Maarten Oosterlinck, Bert Crevals, Céderik Overdeput, Wouter Goedertier. Zittend vlnr: Arne Dewulf, David Laute, Pieter Cadron.
>> Foto Heren in hogere resolutie
>> Foto Dames+Heren in hogere resolutie

Verslag:


Vorige week, op Dag 1 van de Interclub in 1e Afdeling, konden onze jongens geen groepsoverwinning laten noteren, maar de ploeg verkocht zijn huid duur... Dag 2, op 25 november te Brecht, diende zich niet anders aan: met tegenstanders Neerpelt, Nazareth, Ingelmunster en JC Zele zou het behalen van een overwinning geen sinecure zijn, maar opnieuw wisten de jongens zich op te laden voor het uitvechten van een paar stevige potjes judo...

Tegen Neerpelt werd dan wel met 1-4 verloren (zege van Cé in de +90kg), maar zowat alle zeges werden behaald tegen het einde van de reguliere 4 minuten of zelfs in de Golden Score.

Tegen onze buren van Nazareth werd het een regelrechte thriller: Pieter won, Arne verloor (na met Waza-Ari voorgestaan te hebben), Maarten verloor maar Wouter won dan weer: 2-2 bij de laatste kamp. Daarin moest Cé het echter opnemen tegen de reus Harmegnies (brons EK U23 +100kg vorige week), onbegonnen werk, en het werd dan ook verlies met 2-3. Ook hier echter mochten onze kerels met opgeheven hoofd de tatami verlaten.

Slechts 1 zege (Arne) konden we boeken tegen Ingelmunster, 1-4. En in de kamp tegen JC Zele konden we, ondanks mooi en bijwijlen gedurfd judo, geen enkele overwinning noteren. Jammer. Want er had hier en daar wel iets meer in gezeten.

Waarmee onze herenploeg met lege handen achterbleef in de Interclub. Eenieder wist dat 1e Afdeling een beetje hooggegrepen was. Maar al onze tegenstanders hebben er moeten voor knokken. En nog niet een beetje. Volgend jaar organiseert de VJF een nationale competitie, met de 4 beste Vlaamse en de 4 beste Waalse ploegen. JS Merelbeke blijft daarmee dus in de 1e Vlaamse Afdeling, en krijgt een aantal promoverende ploegen uit 2e erbij. Onze heren zullen er voluit voor gaan!


LUCe








Terug