Belgisch kampioenschap beloften te Hasselt


Hasselt, 24 februari 2007

Wouter Goedertier had zich geplaatst op de provinciale en regionale kampioenschappen voor beloften, waardoor hij geselecteerd werd om deel te nemen aan de Belgische kampioenschappen te Hasselt. Ik kreeg de eer hem te coachen en dus vertrokken we 's ochtends op 24 februari met zijn tweeën naar Hasselt. Een heel eindje rijden... in de auto praatten we over vanalles en nog wat: Wouter leek toen nog vrij rustig.

Eenmaal aangekomen moest hij zich natuurlijk eerst nog wegen: zijn gewicht was ok (nog altijd -81kg).
We begaven ons in de grote zaal, waar de wedstrijden voor de kadetten nog volop bezig waren. We hebben toch een uur of twee moeten wachten vooraleer Wouter aan de beurt was. Toch ondertussen mooi judo gezien.
En ja, het moment was aangebroken, de zenuwen begonnen nu toch op te komen (ook voor mij...).

Eerste match:
Na 10sec werd Wouter gecounterd en kreeg hij een yuko tegen, maar dat maakte hij gauw goed door na 20sec zijn tegenstrever te vloeren met een mooie ko uchi gari: ippon.
Tweede match:
In niet meer dan 10sec scoorde Wouter opnieuw ippon, maar nu met een variatie op koshi guruma. Fantastisch: hij bereikte de finale en was dus al zeker van een medaille.
Finale:
De finale was een stuk spannender. Na 3 minuten werd uiteindelijk gescoord: Wouter kreeg koka. Nu nog een minuut volhouden... Maar Wouter dacht er duidelijk anders over en gooide nog 30sec voor het einde van de match zijn tegenstander tegen de mat met tai otoshi: ippon!

En ongelofelijk: Wouter was Belgisch Kampioen geworden! Hij was dolgelukkig, maar kon het amper geloven. Wat een prachtige prestatie!
We moesten nu toch even bekomen dus gingen we in afwachting van de prijsuitreiking iets drinken in de cafetaria. Tijdens de prijsuitreiking kreeg hij de gouden medaille (heren beloften -81kg) uit de handen van niemand minder dan Gella Van de Caveye (en dan nog drie zoenen erboven op)!
Met een stralende glimlach keerden we huiswaarts terug. Het was een mooie dag...

Nathalie De Pauw.

Uitslag beloften heren -81kg:

  • Wouter Goedertier (JS Merelbeke)
  • Ruben Oostvogel (Antwerp United judo)
  • Sven De Duytsche (JC Lichtervelde)
  • Kristof Van Nieuwenhuise (JC Zele)


    Terug