GOUD en BRONS op het RK 2014 voor de Jeugd (Dendermonde, 8-9 februari 2014)

Resultaten:

U18 -57kg: Mina LIBEER: 1e plaats:

U18 -63kg: Hanne NOYEN: 3e plaats:

Verslag:

JS Merelbeke kon zes judoka's afvaardigen naar het Regionaal Kampioenschap voor de Jeugd, dat dit jaar voor de verandering doorging in het nabije Dendermonde. Deze zes stonden twee weken eerder op het podium bij de Oostvlaamse Kampioenschappen. Twee van onze judoka's stootten door naar de Belgische Kampioenschappen van 15-16 februari te Brugge.

Op zaterdag stonden onze 3 jongens op de tatami: eentje bij de U21, eentje bij de U18 en eentje bij de U15.

Sam Noyen (U21 -66kg) mocht's ochtends de spits afbijten. Eerste kamp verloren van de latere Vlaamse kampioen. Dus herkansen, maar ook daar verlies, niet geholpen door een kwetsuur aan de hand.
Daarna kwam onze U18 -66kg aan de beurt: Matthias Braeckman. Zelfde parcours als Sam: eerste kamp verloren (van een latere bronzen medaille), vervolgens ook verlies in de eerste herkansingskamp.
En onze enige kadet, Silas Art (U15 -34kg) was een nog kortere wedstrijddag beschoren: verlies in de eerste kamp en geen herkansing.

Toch van harte prodiciat jongens, voor jullie inzet, en deelnemen aan een RK is al een prestatie om "U" tegen te zeggen!

Ook op de 2e wedstrijddag trokken 3 Merelbeekse judoka's naar Dendermonde: één bij de U21, twee bij de U18.

Delphine Lucas begon haar U21 -63kg met een mooie zege uit Ippon. Daarmee stond ze gelijk in de halve finale, die ze echter verloor. Dus één kamp voor brons, ook hier echter Ippon tegen. Vijfde plaats dus.
Onze twee judoka's van de Topsportschool, Mina Libeer (U18 -57kg) en Hanne Noyen (U17 -63kg) kampten gelijktijdig op matten 3 en 5.
Mina (nog wat voorzichtig door restanten van blessures) kwam in de finale na drie zeges met Ippon. In die finale werd met Shido's gestrooid, en het leek op een Golden Score te gaan uitdraaien, maar 3 seconden voor tijd eiste Mina de gouden medaille op met een mooie Waza-Ari. Vlaams kampioene 2014 in de U18 -57kg: Mina Libeer!
In de -63kg trok Hanne een ongelukkige loting, met een rits podiumkandidaten in haar reeks-helft. Eerste kamp gewonnen met Ippon. Tweede kamp tegen een TSS-medestudente, een zustermoord dus, en ook deze keer trok Hanne aan het kortste eind. Dus opladen voor de herkansingen. Eerste gewonnen met houdgreep, net als de tweede, en de meegereisde supporters zagen hoe Hanne ook de kamp voor het brons won. Derde plaats, proficiat!

Waarmee onze dames de verwachtingen opnieuw ruimschoots inlosten.

Dank ook aan de coaches van dienst, Christophe en Pieter.