Goud voor Hanne op de Soeverein Cup te Lommel (13 april 2014)

Resultaten:

U18 -63kg: Hanne NOYEN: 1e plaats:

Verslag:

Kjell De Ridder (U18 -73kg) vocht voor de eerste keer een internationaal tornooi in zijn nieuwe categorie. Zijn reeks telde niet minder dan 28 deelnemers.
In zijn eerste wedstrijd trof hij de Brit Jackson. Spanning alom maar Kjell vocht een mooie wedstrijd. Binnen de minuut scoorde hij een Yuko. Een halve minuut later nog een Yuko. Na drie minuten volgde een Waza-Ari en Kjell zette de kers op de taart met een variant van de naakte wurging, Ippon!
Kjell trof daarna een sterke Waalse judoka (die uiteindelijk derde werd). In deze kamp liep Kjell tegen een mooie Uchi Mata aan. Verlies in de tweede kamp van een reeks met enkele herkansing, da's bang afwachten. Een reeks met enkele herkansing betekent immers dat enkel de verliezers van de finalisten in 2 herkansingtabellen terecht komen en strijden in een herkansingfinale voor de 3de plaatsen. De tegenstander van Kjell raakte ver in de boom maar verloor de halve finale door een misstap (en gebrek aan conditie) in de laatste seconden. Game over voor Kjell. Toch een dikke pluim voor de vechtlust van compétiteur Kjell.

Bij de U18 -63 kg waren ze vandaag met zo’n 14 judoka’s: 3 Vlamingen, 4 Walen en de rest buitenlanders.
Hanne Noyen was de eerste ronde vrijgeloot. Eerste kamp tegen een fysiek sterke Nederlandse. Hanne komt een Yuko achter. De Nederlandse loopt een Shido op. Hanne scoort een Yuko en vecht gecontroleerd de wedstrijd uit.
De tweede wedstrijd kondigt zich aan als een moeilijke kamp, namelijk tegen de Belgische kampioene -57kg, een technisch sterke judoka. Hanne begint heel goed aan de wedstrijd en domineert de Kumi Kata. Daarna komt de Waalse meer aan bod maar Hanne kan toch een Yuko scoren. De veer bij de tegenstandster breekt en Hanne wint de wedstrijd.
De finale is tegen de Belgische vice-kampioene -63kg. Hanne scoort Yuko. De Waalse komt onder druk en Hanne scoort een mooie Waza-Ari, en werkt af met een houdgreep. Het goud is binnen. Proficiat!