Flanders Judo Cup (31 oktober 2015)

Resultaten:

U21 -57kg: Hanne NOYEN: 1e plaats

Verslag:

De Flanders Judo Cup is zowat het grootste internationale judo-tornooi voor U15, U18 en U21 dat op Vlaamse bodem doorgaat. 800 judoka’s uit meer dan 14 verschillende landen gingen er vorig weekend de sportieve strijd aan. Als Vlaming kan je er enkel deelnemen via selectie (plaats op de Ranking). Judoschool Merelbeke werd vertegenwoordigd door Hanne Noyen (U18, -57). Omdat Hanne in januari 2016 junior wordt, vocht ze voor de gelegenheid bij de U21. Mina Libeer (U21, -57) was niet van partij; zij genoot van een welverdiende rust na haar EK en WK.

Zoals op alle ranking-tornooien worden er eerst poules afgewerkt, waarvan telkens de beste twee doorstromen naar een finale reeks. Hanne vocht in een poule van 4. Waren het de zenuwen voor de eerste wedstrijd of het onstuimige judo, haar eerste kamp verloor ze met Waza Ari van de twee jaar oudere Nederlandse Dewi Bernard (3° NK U21). De twee overige kampen won ze met Ippon van twee Britse meisjes. Samen met de Nederlandse ging ze door naar de finale reeks.

Hanne was niet vrijgesteld in de 1e kamp van de finale reeks en kwam uit tegen de Waalse Alicia Verhaegen (1° Regionaal Kampioenschap). Hanne controleerde de wedstrijd en scoorde een mooie Ippon. Daarna volgde een pittig gevecht met een Britse judoka. Ook hier zegevierde Hanne en plaatste zich alzo voor de finale. Die finale was tegen de Nederlandse die ze reeds tegenkwam in de poules. De Nederlandse had ondertussen de Finse Kanerva (vice-wereldkampioen U18) opzijgezet; deze laatste behaalde trouwens brons in Lommel. Hanne veranderde van tactiek waardoor de Nederlandse veel minder vat op haar kreeg. Hanne scoorde een Yuko en vocht de wedstrijd uit en goud voor Hanne!!!

Hanne blijft nog een aantal dagen in Lommel voor de FJC stage. Volgende zaterdag staat het Belgisch kampioenschap +21 op het programma voor Hanne alsook Mina. Veel succes in Brugge!