Axians Internationaal Veendammer Judo Kampioenschap (17 september 2016)


Resultaten:

U21 -57kg: Mina LIBEER: 1e plaatsVerslag:


Op het IVJK, voluit het Axians Internationaal Veendammer Judo Kampioenschap, gaven dit weekend meer dan 600 judoka's present. Onder hen ook onze Mina LIBEER, die door blessure nauwelijks op de competitie-tatami heeft gestaan in 2016, en die ook nooit voluit is kunnen gaan op tornooien Q3/Q4 2015 zoals het BK Seniors, het EK U21 en het WK U21.

Wedstrijdverloop (met dank aan Eddy Libeer)

In Veendam werd Mina ingedeeld in een poule met 3 andere Nederlandse judoka's: Paula Borgonje, Angela Gödecke en Suzann Schoof.

Na een aarzelend begin in de eerste kamp, nam Mina het heft in handen en domineerde haar tegenstandster, echter zonder te scoren. Bourgogne had ondertussen wel 2 shido's gekregen. Dus de eerste kamp was binnen.

Bij de start van de tweede kamp trok Mina het initiatief volledig naar zich toe en kwam zelf tot een paar gevaarlijke aanvallen. Vervolgens liet ze de Nederlandse Gödecke terug in de wedstrijd komen. Na een schijnbeweging kon Mina haar tegenstander uiteindelijk toch gooien met Maki Komi. Ippon voor Mina.

In de derde kamp tegen Suzan Schoof zette Mina al snel O-Uchi-Gari aan (Yuko), en volgde naar grond waar ze volhield met houdgreep (Ippon).


LUCe


Terug