Oostvlaams Kampioenschap Jeugd - Aalter (4 februari 2017)

Groepsfoto (zonder de geblesseerde Krian):

Verslag:

Traditioneel, na de januari maand vervolgt het nieuwe jaar met de jeugdkampioenschappen. Zaterdag 4 februari 2017 was dan ook de dag van het provinciaal kampioenschap Oost-Vlaanderen.

Een aantal van onze jeugdige judoka had zich dan ook ingeschreven en toonden zich present op de weging. Dit op een kampioenschap waarbij elke judoka en scheidsrechter met enige nieuwsgierigheid naar uitkeken. Het was immers het eerste tornooi waar de nieuwe wedstrijdregels van toepassing waren. Het werd een editie met wisselend succes voor onze judoka.

Als jongste van de bende mocht Tine (Van Den Bergh) zich dan ook eerst opmaken voor haar wedstrijden bij de U15 in de -57kg. Ze wist zich na de eerste nederlagen mooi te herpakken. In een poule van 5 judoka werd zij, na vier wedstrijden, mooi 3e en plaatst zich zo voor het Vlaams kampioenschap. Gefeliciteerd!

Krian (Demerre), bij de U18 -60kg categorie, maakte zich klaar voor zijn eerste wedstrijd. Hij liep tijdens die kamp echter een blessure op aan de nek waardoor hij de strijd jammer genoeg moest staken. Doktersonderzoek wees achteraf uit dat een week rust aangewezen was, waardoor de blessure gelukkig al bij al redelijk meevalt. Op naar de volgende kompetitie en dit spijtig ongeval/ongeluk achterwege laten!

Elias (Moerman) was de enige judoka voor wie dit de vuurdoop was op de kompetitie-tatami. Mooi! Bij de U21 -66kg is dit niet evident, als beginner. Respect voor wat hij gepresteerd heeft: zonder schrik en met overtuiging de stap in het duister gezet en dit meteen tegen een eerste Dan-graad. De logica heeft het gehaald en Elias moest het onderspit delven, maar met een eerste, heel belangrijke ervaring op zak kan hij uitkijken naar meer!

Matthias (Braeckman) kwam eveneens uit in de U21 -66kg. Een mooie eerste wedstrijd plaatste hem een ronde verder. Die tweede ronde-wedstrijd was een zeer spannende waarin hij nipt de duimen moest leggen. Hij werd doorverwezen naar de herkansingen waar hij een achterstand niet meer kon ombuigen en zich daardoor jammer genoeg niet kon plaatsen voor het VK. Revanche op een eerstkomend tornooi!

Hanne (Noyen) kwam uit bij de U21, in haar vertrouwde -57kg. Net uit een stevige examenperiode was het een klein beetje aftasten maar ze bewees dat de routine, ervaring en vorm niet verdwenen zijn. In haar (enige) wedstrijd won ze overtuigend. Als provinciaal kampioene creëert ze zo een mooie uitgangspositie voor het VK. Proficiat!

Kjell De Ridder werd gewogen bij de -73 kg (U21). In de eerste ronde werd hij vrijgeloot, maar de volgende drie wedstrijden won hij allemaal met verve. Eén wedstrijd won hij met waza-ari binnen de reguliere wedstrijdtijd. De andere 2 wedstrijden (inclusief de finale) schreef hij op zijn naam met een verwurging. Na een superprestatie zorgt ook hij, als provinciaal kampioen, voor een mooie uitganspositie volgend weekend op het VK. Proficiat!

Van de drie geplaatsten komt Kjell aanstaande zaterdag op de tatami in Tielt. Tine en Hanne mogen zondag aantreden, eveneens in Tielt. Alle drie strijden ze voor een plaats bij de top 4 van Vlaanderen om zich zo te selecteren voor het Belgisch kampioenschap de week erna. We kijken ernaar uit en roepen dan ook alle supporters op om mee te komen supporteren.