Oostvlaams Kampioenschap Jeugd - Aalter (2 februari 2019)


Podiumfoto's Niels en Luka Van Renterghem:Verslag:


Voor de provinciale jeugdkampioenschappen trokken we met 7 deelnemers naar Aalter.

We begonnen met de U21 waar enkel Jasper deelnam in de reeks tot -66 kg. Zijn loting zat een beetje tegen en hij moest beginnen tegen de latere kampioen, zijn herkansing heeft hij daarna ook verloren. De tegenstand was nog net iets te sterk.

Bij de U18 hadden we Tine -63, Noah -73 en Kryan -66 mee.

Tine mocht haar eerste wedstrijd eveneens kampen tegen de latere finalist. In de herkansingen had ze teveel last van een eerdere blessure en verloor deze dan jammer genoeg.

Noah was sterk begonnen aan zijn eerste kamp en kwam al snel waza ari voor. Hij kon deze voorsprong niet tot het einde van de kamp behouden. In zijn herkansing heeft hij hem een beetje laten verrassen. Ik denk dat het vooral goed was voor de ervaring.

Kryan had een niet zo goede voorbereiding, hij was pas sinds donderdag ll. uit de plaaster. Hij domineerde de kamp maar kreeg voor zijn ura nage toch ippon tegen. Hier eindigde het dan ook voor Kryan.

Bij de U15 hadden we Axl -38, alsook de broertjes Niels -50 en Luka -55.

Axl begon heel enthousiast aan zijn kamp met veel aanvallen maar kon zelf niet scoren. Als eerste jaar U15 mocht hij ervaren dat er toch een groot verschil is met de U13. Ook in zijn herkansing kon hij de kamp niet naar zijn hand zetten.

Niels mocht beginnen tegen de latere kampioen en liep na een spannende kamp na twee minuten in de golden score toch nog op een waza ari. Zijn herkansing was dan wel van korte duur met ippon winst, en hij won ook zijn kamp voor de derde plaats: brons!

Luka deed zijn broer na met een verlieskamp als eerste en daarna twee overwinningen met eveneens een derde plaats!

Proficiat aan alle deelnemers, en we duimen voor Niels en Luka op het Vlaams Kampioenschap (zondag a.s. te Tielt).


Christophe


Terug