4 judoka's = 4 medailles - Lendelede (12 januari 2020)


Groepsfoto U15 en U18 met coachU15Verslag:


Vandaag naar Lendelede om ons voor te bereiden op de komende Jeugdkampioenschappen. Vier deelnemers van JSM tekenden present:
- in de voormiddag de U15 : Axl Varewyck (-50kg), Niels van Renterghem (-60kg), Luka van Renterghem (-66kg)
- in de namiddag voor de U18 : Tine Van den Bergh (-70kg).

Niels mocht de dag aftrappen in de -60kg en won vlot zijn drie kampen met Ippon met een gouden resultaat.
Daarna (bijna gelijktijdig met Niels) was Axl aan de beurt in de -50kg. De eerste twee kampen beide vlot met Ippon gewonnen, de derde kamp lag iets moeilijker en werd toch binnen gehaald met een Waza Ari in de golden score. Finale, maar zijn medefinalist bleek ietsje te sterk waardoor Axl op de tweede plek eindigde.
Als derde kwam Luka op de mat in de -66kg. Luka had maar 2 tegenstanders en won snel van beiden, en dit zonder 'zijn' Koshi Guruma. Eerste plek.

In de namiddag trad Tine aan bij de U18 dames -70kg na een blessurejaartje rust. Ook Tine nam een vliegende start met een Ippon in de eerste kamp, de tweede kamp liep iets minder vlot en werd verloren. In de derde kamp herpakte Tine zich en kwam een Waza Ari voor, daarna valt ze echter verkeerd waardoor de oude blessure opspeelt en Tine niet meer voor de volle 100% kan gaan en hierdoor jammerlijk de kamp verliest met Ippon maar toch nog een mooie derde plaats behaalt.

Mooie dag voor de coach en een schitterende dag voor het Merelbeekse judo, alsook een prima voorbereiding op het naderende Provinciaal Kampioenschap.


MichaŽl Varewyck


Terug