U11/U13 te Kemzeke (05 oktober 2019)


Foto U11:

Verslagje U11:

Zaterdagvoormiddag waren de U11'ers te gast in Stekene (Kemzeke) voor het jaarlijks tornooi. Dit jaar zakten we af met een eerder beperkte groep. 5 judoka schreven zich in, ééntje diende verstek te geven zodat we nog met z'n vieren waren: Lieze Ryckaert, Zita Yzewyn, Martijn De Maerteleire en Kobe Simoens. Allen vochten goede kampen, die met wisselend succes beslecht werden.

Lieze mocht twee keer aantreden. De derde tegenstandster bleek forfait gegeven te hebben voor alle wedstrijden. Dus werd het een ingekort optreden voor haar. Alles in balans afgewerkt en op naar de volgende! Lieze is prima op weg met ervaring opdoen en zich voor te bereiden op de U13-categorie.

De tatami in Stekene was Zita's vuurdoop. Ze kreeg 3 wedstrijden voorgeschoteld die ze, als beginnende competiteur, heel goed aangepakt heeft. De kop is er alvast af. Dit belooft voor verdere wedstrijden.

Martijn was ingedeeld in een heel goede groep. We zagen échte poulewedstrijden waarin de jonge JSM'er telkens tot op de laatste seconde zijn voorsprong verdedigde. Drie wedstrijden tot aan het gaatje afgewerkt en superleuke wedstrijdervaring erbij. Mooi!

Kobe, die zoals altijd van de partij is, mocht eveneens driemaal de tatami op. Telkens heel goed begonnen aan de match maar de focus verzwakt wat hoe verder de kamp vordert. Met een aantal aanwijzingen van de coach die hij meeneemt naar volgende ontmoetingen heeft ook hij een leerrijke voormiddag erop zitten.

We hopen op een hogere opkomst de volgende competities zodat de groep groter wordt en we met z'n allen mekaar door de wedstrijden heen motiveren en steunen.

Tot de volgende!
Dirk.

Verslagje U13:

Zaterdagmiddag mochten we 5 judoka's verwelkomen in Stekene. Amelie Debruyne, Karsten Ryckaert, Jasper Van Den Bussche, Kobe Noël en Bavo Naudts waren trouw op post.

Amelie, Karsten en Bavo verloren de drie kampen. Vooral het controleren via een goede kumi-kata vraagt hier nog wat aandacht.

Jasper won zijn tweede kamp met een houdgreep en werd op die manier tweede in zijn poule.

Kobe begon zeer vlot met een ippon. De tweede kamp kwam hij een waza-ari achter maar vocht mooi terug en won op de valreep met een ippon (heupworp en afgemaakt met een houdgreep). In zijn laatste kamp kwam hij twee strafpunten achter. De reden was noch voor Kobe noch voor mij echt duidelijk. Op dertig seconde van het eind kon Kobe nog een worp uitvoeren maar werd door de scheidsrechter niet gewaardeerd. Een zeer mooie kamp die meer verdiende.

Al bij al een mooi tornooi. Proficiat aan alle deelnemers.

Meester Geert


Terug