U9/U11/U13 te Lichtervelde (01 december 2019)


Foto U13:Foto U11 (Lucas ontbreekt):Foto U9:

Verslagje:

Met 'petit comité' van 6 judoka's trokken we vandaag naar Lichtervelde voor het Sinterklaastornooi. Dat hadden er een pak meer moeten zijn, maar het gros van onze judoka's kon niet worden ingeschreven omdat het tornooi (zeer vroeg) volzet was.
Lichtervelde is dan ook een pareltje, waar massaal veel volk naartoe komt. OK, voor ons is het een einde rijden, en ja, de parking rond de sporthal is wat beperkt (wel ruim voldoende plaats in de omliggende straten), maar op het tornooi zelf valt niks af te dingen: 4 matten met moderne scoreborden, tijdige afwerking van poules welke online te consulteren zijn, een groot scherm dat aangeeft welk poule op welke mat doorgaan, een ruime keuze aan eten en drinken, om nog maar te zwijgen van de groeps-opwarming met Sint en Judo-Pieten. Top.

Bij de U13 hadden we Esther Dobbelaere. Eerste kamp vlot gewonnen, tweede kamp verloren na mislukte overname met Tani Otoshi (lesje geleerd!), en derde kamp gewonnen op de grond. Een puike 2 plaats, heel goed gedaan.

Zo rond de middag was het de beurt aan de U11.
De spits werd afgebeten door Lucas Clemmens. Verloor hij de 1e kamp met worp (laat je niet rond je nek pakken), en verloor hij de 2e op de grond, bij de 3e kamp had hij dan toch zijn eerste overwinning op competitie beet! Waarna hij zich huiswaarts spoedde om naar de scouts te gaan - bezig bijtje.
Daarna mochten Martijn De Maerteleire en Zita Yzewyn hun ding doen - gelukkig voor de coach werden beiden op mat 4 opgeroepen. Martijn stond voor zijn 1e twee kampen minder dan 10 seconden op de mat: telkens winst met een razendsnelle Koshi Guruma. De 3e kamp was beslissend, want ook deze judoka had reeds 2x met Ippon gewonnen. Martijn toonde zich de meerdere en won op de grond. Proficiat.
Verlies in kamp 1 en 3 voor Zita, maar in de 2e kamp luisterde ze goed naar de raad van de coach, kantelde haar opponente door een armpje onderuit te trekken en hield haar in een winnende houdgreep.
Voor Emma Verdonck was het lang wachten tot poule 54 werd afgeroepen. Ze kon vandaag spijtig genoeg geen kamp winnen, 2x gevloerd met O Soto Gari en 1x in houdgreep gesukkeld. Niet getreurd, Emma, bijleren en volharden.

Het was ergens tussen half drie en drie, toen Senne Verdonck aan de beurt was. In zijn 1e twee kampen gaf hij les O Soto Gari, en dus winst. De derde kamp was tegen een sterke tegenstander, Senne kreeg Waza-Ari en wist die tot de gong te verdedigen. Knap gedaan!

Allemaal proficiat!!!

'Coach-for-1-day' Luc VAN GENDT.


Terug