U9/U11/U13 te Lendelede (11 januari 2020)


Foto U13:Foto U11:Foto U9:

Verslagje U13:

Vroeg opstaan en vertrekken was het vandaag. Lendelede is immers een uurtje rijden voor de meesten, en de weging voor de U13 startte reeds om 9u00.

Kobe, Lorn, Bavo, Stan en Noa hadden er zin in. Na de opwarming waarbij coach Arne hen aanmoedigde en bijstuurde om goed op te warmen, startten de eerste wedstrijden.
Kobe startte eerste maar het was duidelijk zijn dagje niet. Noa begon heel explosief en tegen hele sterke tegenstander, waarbij hij scoorde maar later alsnog in houdgreep belandde. De andere wedstrijden gingen vlot. Lorn had duidelijk een goede dag en ging gezwind door de poule. De eerste match was zijn spannendste waarbij zijn tegenstander bij elke score begon te huilen. Stan begon met veel enthousiasme en beŽindigde zijn kampen met wisselend succes. Bavo was de laatste die aan bod kwam, na lang wachten was het uiteindelijk zijn beurt. Het lange wachten zorgde niet voor de scherpste concentratie en zijn tegenstanders maakten daar gebruik van.

Al bij al een mooie dag. Sommigen niet helemaal wakker, anderen heel gretig en enthousiast. Toch een mooie opener van het nieuwe jaar.

Arne Dewulf

Verslagje U11 en U9:

Met z'n elven waren ze, de U9 en U11'ers van JSM op de eerste ontmoeting van het nieuwe jaar. Lendelede was 'the place to be' deze keer. 's Morgens traden de U13 aan, waar coach Arne zich over ontfermde. Aansluitend was het de beurt aan de U11 en de U9.

Elke judoka kwam terecht in een poule waarin hij of zij op z'n minst 2x de tatami op kon; de meeste judoka zelfs 3 maal. Elk met wisselend succes. Belangrijkste boodschap voor iedere deelnemer: super dat je van de partij was! Op die manier (opnieuw) een zeer leerrijke ervaring erbij.

We onthouden bij onze U11'ers vooral de positieve inzet van Lili (D'Haese), de betekenis van Osae Komi voor Lucas (Clemmens), de overwinning van Maxime (Leyseele), de focus van Rune (Baeten), het leergeld van Arno (De Corte) en Marcos (Ogen Exposito) en de 2 schitterende Ippons van Lonis (Vermote)!

Bij de U9, die bestond uit Fran (D'Haese), Pepijn (De Winter-Steverlynck), Victor (Casano) en Simon (Dalle) werd er door iedereen zowel gewonnen als verloren. In deze leeftijdscategorie is vooral ervaring opdoen en zijn/haar weg vinden op de competitie-tatami van belang. Door deel te nemen worden er belangrijke stappen gezet in de vorming van jezelf als judoka. Vandaar dat deelnemen belangrijker is dan topresultaten behalen.

Op naar de volgende wedstrijden!

Coaches Alec en Seth.


Terug