Katatornooi te Gullegem

3 x GOUD

Merelbeke wint in alle kata's!!



Dirk De Maerteleire en Christophe Inghelbrecht wonnen zowel in de 'Katame No Kata' als in de 'Nage No Kata', terwijl Celine Crevals en Nathalie De Pauw de overwinning behaalden in de 'Ju No Kata'.



Gullegem, maandag 24 maart 2008

We vertrokken om 9u met z'n vieren (Dirk, Christophe, Celine en ik) en zes supporters richting Gullegem. De inschrijving was om 10u en de wedstrijden begonnen om 10u30. We hadden dus nog even tijd om op te warmen.

Het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Het tornooi was flink bezet en met de komst van 2 Spanjaarden en 4 Walen kreeg het een (inter)nationaal karakter.
Eerst iedereen samen op de groepsfoto en de wedstrijd kon beginnen.

Er waren twee wedstrijdtatami's: op de ene tatami begon de 'Nage No Kata' en op de andere de 'Ju No Kata'.

In de 'Nage No Kata' reeks moesten Dirk en Christophe het opnemen tegen een koppel Walen, tegen de ons welbekende vorige winnaars 'François en Mario' en tegen nog een aantal andere kwaliteitsvolle judoka's. De kata verliep vlot, zonder noemenswaardige fouten, en de jury beloonden hen met een eerste plaats in de voorrondes, dus op naar de finale en trachten te bevestigen. Dat deden ze met verve, want hun kata was nog mooier dan de eerste keer! De anderen konden hen niet evenaren, met als gevolg: GOUD in de 'Nage No Kata'!!

In het 'Ju No Kata' kregen Celine en ik ook extra concurrentie; niet alleen van een koppel Walen, maar ook van een aantal andere goede Vlaamse koppels. De Walen waren duidelijk zeer goed, maar ze maakten een foute beweging en geraakten daardoor niet meer in de finale. Onze kata verliep goed en we eindigden op de eerste plaats in de voorrondes. In de finale hadden we al wat minder stress en konden we ons beter concentreren op onze kata. De kata verliep dan ook beter en dat bevestigden niet alleen onze supporters maar ook de jury. Ook wij konden huiswaarts keren met het GOUD! Joepie!

Ondertussen waren ook de voorrondes van de 'Katame No Kata' voorbij. Daar kregen Dirk en Christophe vooral concurrentie van de 2 Spanjaarden en van 'François en Mario'. De drie koppels bereikten inderdaad de finale, maar het waren Dirk en Christophe die op kop stonden met een goede voorsprong. Maar in de finale begint alles opnieuw. Nog maar net klaar met de finale van de 'Nage No Kata' en Dirk en christophe werden al opgeroepen voor de finale van de 'Katame No Kata'. De kata verliep opnieuw zeer goed en ze behaalden hier dan ook het GOUD! Fantastisch!

Tevreden keerden we huiswaarts (lees: caféwaarts) terug en klonken op de overwinning. Hik.

Nathalie.


Uitslagen:

Nage-no-kata:

1. Christophe Inghelbrecht – Dirk De Maerteleire 84,90 %
2. Koen Staquet – Reno Rutten 79,22 %
3. Mario Rogiest – François Marckx 76,08 %

Ju-no-kata:

1. Celine Crevals – Nathalie De Pauw 94,31 %
2. Greta Celis – Reno Rutten 87,84 %
3. Patrick Minnoy – Eddy Raeymaekers 80,20 %

Katame-no-kata:

1. Christophe Inghelbrecht – Dirk De Maerteleire 96,08 %
2. François Marckx – Mario Rogiest 91,18 %
3. David Moronta – Angel Humanes 85,10 %


Terug