Drie titels op het BK Kata - 6 april 2013


Resultaten:

Ju No Kata:
Nathalie De Pauw en An Roelands: 1e plaats


Kime No Kata:
Dirk De Maerteleire en Christophe Inghelbrecht: 1e plaats


Katame No Kata:
Christophe Inghelbrecht en Dirk De Maerteleire: 1e plaats


Nage No Kata:
Yanick Vandekerckhove en tori Patrick Minnoy: 3e plaats


Verslag:


Zeven koppels gaven present in het Ju No Kata. Onder hen onze trainers Luc en Geert , Yanick en kata-partner Patrick, alsook Nathalie en An. Luc en Geert konden spijtig genoeg geen finale afdwingen. Yanick en Patrick slaagden daar wel in, en misten op een haar na het podium, ze werden mooi vierde. Onze dames eindigden met voorsprong 1e in hun voorronde, en ook in de finale demonstratie gaven ze iedereen het nakijken: eerste plaats, Belgisch kampioen in het Ju No Kata. Proficiat, Nathalie en An!

Met vijf koppels werd er aangetreden in het Nage No Kata. Deze kata van de worpen wordt gedomineerd door de Waalse broers Gilon, en ook deze keer was het goud voor hen. Maar onze Yanick en tori Patrick zetten een dijk van een demo neer, en werden daarvoor beloond met de bronzen medaille. Goed gedaan, jongens!

Op naar het Katame No Kata dan, de kata van de controle-technieken. Hier verzorgden Geert en Luc een niet onaardige demo, waarmee ze zevende werden. Uitkijken werd het naar het werk van Christophe en Dirk... In de voorronde gaf de jury hen het meeste aantal punten, dus duimen voor de finale. Daarin waren ze opnieuw duidelijk sterker dan hun Waalse concurrenten. De tweede gouden plak voor JS Merelbeke was een feit. Great!!

In het Kime No Kata verwachten we steeds weer puike prestaties van onze Dirk en Christophe. Maar de concurrentie zit ook niet stil, natuurlijk. Toch zal die concurrentie nog wat moeten oefenen, want de jury gaf ons trainersduo wel 20 punten meer dan hun eerste (Waalse) achtervolgers. Opnieuw goud voor Dirk en Christophe in 'hun' Kime No Kata. Europe, here we come...!

In het Kodokan Goshin Jitsu hadden we geen Merelbeekse vertegenwoordiging.


Waarmee een uiterst succesvolle dag werd afgesloten. Vijf kata's, 3 nationale titels voor onze judoschool... En er even aan herinneren dat Dirk en Christophe vandaag hun 7e en 8e nationale titel in een Kata discipline van het judo behaalden... Merelbeke is Kata. En Kata is Merelbeke....



Bijkomend verslag en foto's :

>> www.judokata.be (franstalig)



LUCe


Terug