VIJF medailles op het BK Kata te Etterbeek (26 april 2015)


Resultaten:

Kime No Kata: Dirk De Maerteleire & Christophe Inghelbrecht: 1e plaats

Ju No Kata: Nathalie De Pauw & An Roelands: 1e plaats

Katame No Kata: Dirk De Maerteleire & Christophe Inghelbrecht: 2e plaats

Nage No Kata: Yanick Vandekerckhove & Patrick Minnoy: 2e plaats

Kodokan Goshin Jutsu: Yanick Vandekerckhove & Patrick Minnoy: 2e plaats



Verslag:


Op zondag 26 april werd de 6de editie van het Belgisch Kampioenschap Kata georganiseerd in Etterbeek. Blijkbaar een iets grotere opkomst dan de vorige editie maar zeker niet overdreven. Het blijft nog steeds een mager deelnemersveld. Jammer dat judoka na een actieve shiai carrière of in aanloop van een Dan-examen niet warm lopen om hun techniek verder in te oefenen en te verfijnen.
Maar goed, dat betekent niet dat het niveau van de demonstraties aan de magere kant was. De meeste deelnemende koppels hebben reeds verschillende EK en WK ervaringen achter de kiezen. Dat zorgde ervoor dat de demonstraties een hoogstaand niveau haalden en het lage deelnemersveld gecompenseerd werd door mooie uitvoeringen.

Traditioneel scoorden de judoka van onze Judoschool ook dit jaar sterk. JSM haalde maar liefst 5 medailles. Alstublief!

Yanick Vandekerckhove en zijn vaste partner Patrick Minnoy haalden zowel in de Nage No Kata als in de Kodokan Goshin Jutsu kompetitie een zilveren medaille.

Nathalie De Pauw en An Roelands behaalden de gouden plak in de Ju No Kata en mogen zich zo nationaal kampioen noemen.

Onze trainers Dirk De Maerteleire en Christophe Inghelbrecht behaalden de eerste plaats in de Kime No Kata reeks (hun 10de nationale titel!), en de tweede plaats in de Katame No Kata.

Geert Stroobant en Luc Braeckman namen ook deel in de Katame No Kata kompetitie; een fout in de kansetsu waza reeks verwees hen jammer genoeg naar een vijfde plaats.

Waarmee 4 van onze 5 koppels binnen een 3-tal weken deelnemen aan de Europese Kampioenschappen Kata, welke plaats vinden in Herstal (Luik, 23-24/05/2015). Niet zo veraf dus. Daardoor worden er wel wat supporters verwacht. Vooral op zaterdag dan. Snelle beslissers kunnen terecht bij Dirk voor een aantal vrijkaarten. Allen daarheen dus!


Dirk


Terug