Dirk en Christophe zijn Europees Kampioen in het Kime No Kata (23 mei 2015)


Resultaten:

Kime No Kata: Dirk De Maerteleire & Christophe Inghelbrecht: 1e plaats



Verslag:


Zaterdag 23 mei stond met stip genoteerd in de agenda van een aantal Merelbeekse judoka’s. Onze Waalse collega’s organiseerden namelijk het Europees Kampioenschap Kata in Herstal.

Er waren 3 Vlaamse koppels ingeschreven en deze zijn allemaal gerelateerd aan onze Judoschool!
Nathalie (De Pauw) en An (Roelands) namen deel in de ju no kata kompetitie, Patrick (Minnoy) en Yanick (Vandekerckhove) stonden op de lijst van het Kodokan goshin jutsu en tenslotte anciens Dirk (De Maerteleire) en Christophe (Inghelbrecht) namen deel in ‘hun’ kime no kata.

Nathalie en An mochten als eerste van de drie aantreden. Ze draaiden een fijne kata maar werden daar (volgens de mening van velen, oa. enkele jury-leden) niet voor beloond. Ze konden hun medaille van vorig jaar niet verzilveren en eindigen op een 5e plaats in hun reeks.



Voor Patrick en Yanick was het een beetje een zelfde verhaal. Kenners merkten op dat hun demonstratie één van hun beste ooit was, maar toch werd dit niet vertaald in punten. Ze eindigen op een 12e plaats in een toch wel zwaar bezette reeks. De eindconclusie voor beide koppels is dezelfde: kopje niet laten hangen, overtuigd zijn van de geboekte vooruitgang en verder werken naar de volgende kompetitie op dit elan.

Aangezien Dirk en Christophe nieuw zijn in deze leeftijdscategorie 45+ en met andere woorden geen ranking hebben, werden ze meegenomen in de loting. Ze kwamen als 5de koppel door om hun demo te brengen. Hun kime no kata zat strak en vastberaden, zoals het hoort. Enkele minuten na de presentatie kwamen ze als eerste op de ranking te staan. Een positie die ze niet meer afstonden. De gouden medaille in de +45jaar categorie gaf hen daardoor een ticket voor de Open categorie de dag erna.



In die open categorie treden zes koppels, per kata (telkens de 3 beste koppels van de 2 leeftijdscategorieën samen) aan om te strijden voor de titel van Europees Kampioen Open categorie. Daar werden Dirk en Christophe na een fijne demo uiteindelijk mooi 2de. Goud en zilver dus en ondertussen de teller op 7 Europese titels.

Vol goede moed voor de komende vakantie en ook voor het Wereldkampioenschap in Amsterdam midden september reed onze Merelbeekse delegatie huiswaarts.


Dirk


Terug