Verslag Wereldkampioenschappen Kata (19 en 20 september 2015)


Verslag:


Op zaterdag en zondag 19-20/09 werden in Amsterdam de wereldkampioenschappen Kata georganiseerd.Iets meer dan honderd koppels, verspreid over de 5 Kata, streden voor eremetaal.

Op zaterdag kwamen Nathalie en An aan bod in hun vertrouwde Ju No Kata kompetitie. De loting had hen in, op papier, de sterkste poule geplaatst. Na een goede demonstratie gedaan te hebben eindigden zij in hun reeks op een verdienstelijke 5de plaats. Als je de deelnemers in hun reeks in rekening brengt, geen slecht resultaat op zich.

Diezelfde dag kwamen ook Patrick en Yanick aan de beurt, door reglementen en numerieke beperkingen niet in de Kodokan Goshin Jutsu kompetitie maar wel in de Nage No Kata. Alhoewel ze de laatste tijd beter schitteren in de Goshin Kata brachten ze toch een goede beurt in de Nage No kompetitie. Zij eindigden in hun reeks op de 11de plaats.

Op zondag kwamen Dirk en Christophe op de tatami, in de Kime No Kata. De loting zorgde ervoor dat ze eveneens in de sterkste poule uitkwamen. Op het einde van de voorronde stonden ze op de 2de plaats, na de gedoodverfde favorieten: Japan. Exta vertrouwen tanken voor de finaleronde. Uiteindelijk werden ze door de jury, na een zeer fijne demo, op de 4de plaats geplaatst. Op amper 3 punten van de bronzen medaillewinnaars (521 tegenover 524). Jammer om net naast het podium te eindigen op een wereldkampioenschap, maar ze hebben toch maar opnieuw bewezen (voor een vijfde keer) dat ze binnen de top 5 op wereldniveau zitten in hun favoriete Kata, de Kime No Kata.




LUCe


Terug