Dropping 2008


Een dropping uit duizend-en-één-nacht.

De versie 2008 werd geboren onder een gunstig gesternte: zachte temperaturen en geen vocht uit de lucht. Het vocht kwam wel uit de grond gekropen, viel over de rand van onze laarzen en doorweekte onze voeten.
Maar wie let op zo kleine details als je op je buik in de modder op zoek mag gaan naar het lelijke jonge eendje of bij de Heks en haar Tovenaar van een heerlijk heksenbrouwsel mag proeven?

Nochtans de hele sprookjeswereld van Disney was in rep en roer, want in hun midden bevond zich de moordenaar van Shrek.
Iedereen werd ingeschakeld om te weten te komen wie de moordenaar was, waneer en hoe de moord gepleegd was.

Door te schatten, te cijferen, goed op te letten maar vooral de juiste weg te volgen, kregen we van Tinkelbel en Peter Pan en van Jafar en de Geest allerlei aanwijzingen om het mysterie op te lossen.

Na ongeveer 10 kilometer en 4 uren later kwamen de eerste detectives met de juiste antwoorden binnengestrompeld in de dojo. Moe, modderig maar voldaan, wisten ze te vertellen dat Assepoester Shrek had vermoord met de lamp van Aladdin tijdens de Kerstparade in Disneyland in het huisje van Winnie the Pooh.

's Nachts hebben de kaboutertjes de dojo piekfijn opgeruimd. Bedankt Tinkelbel en Peter Pan, Belle en haar Beest, Jafar en zijn Geest en Heks en Tovenaar voor deze avontuurlijke dropping, maar laten we ook Vrouw Holle niet vergeten die elk weekend in haar pot stond te roeren om al die vedetten eten te geven.

Carine.


Terug