Ga naar de inhoud

COVID-19 UPDATE: OPSCHORTING VAN ALLE LESSEN

Beste judoka’s en ouders,

Omwille van de zeer ongunstige evolutie van de corona-cijfers de laatste dagen hebben wij, na lang en rijp beraad, beslist om onze trainingen voor alle judoka’s (alle leeftijden) met onmiddellijke ingang tijdelijk op te schorten. Dit is geen makkelijke beslissing, dat beseffen we maar al te goed, maar een aantal zaken hebben toch de doorslag gegeven.

We willen namelijk alle (onrechtstreekse) steun bieden aan de hulp-, onderwijs- en economische sector. We vinden dat die nu alle voorrang moeten krijgen en proberen, door tijdelijk te stoppen, de curve af te vlakken.

Daarnaast willen we ons lerarenkorps, wat tot nu toe alles gegeven heeft om de trainingen vlot en kwaliteitsvol te laten verlopen, toch ook trachten te vrijwaren van ziekte.

Ten slotte vinden we het ook ergens onze morele plicht om als judoka rekening te houden met de maatschappelijke functie van onze sport: ‘voorspoed en algemeen welzijn’.

Daarom vinden wij dit het gepaste moment om - weliswaar tijdelijk - niet langer de trainingen voor alle leeftijden te organiseren. Dit is geen beslissing vanuit het hart, maar van het verstand. We hopen dat we spoedig, van zodra de situatie zich enigszins herstelt, opnieuw de tatami op kunnen.

Hopend op jullie begrip.

Zorg voor elkaar en blijf gezond.

Het bestuur.

Tags: