Ga naar de inhoud

U9/U11/U13 te Lendelede

Zaterdag 9/10 was de sporthal te Lendelede de ganse dag gevuld met jonge judoka's. Allen waren ze afgezakt naar Steuren Ambacht om te strijden voor de medailles in de U9, U11 en U13 competitie. Ook onze judoschool was vertegenwoordigd met 11 judoka's, verdeeld over 5 U13'ers en 6 U11'ers (met maar liefst 4 meisjes bij die U11!). Geen U9 deze keer mee.

's Morgens waren de U13 aan de beurt.

Lucas Clemmens won zijn eerste kamp met ippon. In de andere 2 wedstrijden moest hij telkens met houdgreep het onderspit delven maar hij neemt zeker en vast de greep van zijn tegenstander vlak voor de osae komi in gedachten om niet meer in dezelfde val te lopen. Lucas zal niet gauw geworpen worden omdat hij stevig op zijn voeten staat. Het grondwerk is dan ook iets waar hij de komende tijd op kan werken om ook daar vorderingen te maken.

Stan Van den Heede kwam in een zware poule terecht en wist jammer genoeg geen wedstrijd te winnen, alhoewel de laatste wedstrijd op scheidsrechtersbeslissing eindigde en voor hetzelfde geld de overwinning aan hem toegekend werd. Maar goed, het resultaat is niet altijd belangrijk, het is vooral de manier waarop er gewerkt wordt dat uitzicht biedt op een mooie toekomst. Ervaring meepakken en op naar de volgende!

Lorn Dewulf wist onbegrijpelijk de overwinning niet mee te nemen in de eerste kamp. Ook hier wees de scheidsrechter de tegenstander op beslissing als overwinnaar aan. Jammer want Lorn verdiende meer. De tweede wedstrijd was eerder een trainingsmoment want ploegmakker Ward mocht tegen Lorn de tatami op. Altijd jammer als twee judoka's van dezelfde club in een poule gestopt worden. Dat maakt de coach op dat moment wat werkloos. Lorns derde wedstrijd werd dan weer met ippon gewonnen. Een mooi resultaat opnieuw voor Lorn die steeds gefocust en geconcentreerd op de tatami staat.

Ward Van De Walle werkte zijn eerste wedstrijd met ippon af. De tweede was het randori-moment met Lorn en in een mooie derde wedstrijd moest hij jammer genoeg waza-ari laten noteren door zijn tegenstander maar desalniettemin was dit eigenlijk zijn beste wedstrijd. Goed geprobeerd, focus gehouden en pogingen ondernemen om te winnen. Da's belangrijk op die leeftijd, en dat heeft hij ook getracht te doen. Mooi gedaan!

Noa Coghe ten slotte won vlot zijn eerste twee wedstrijden. Hij werd in zijn derde kamp echter verrast en liep tegen een ippon aan. Noa liet echter (opnieuw) mooie judo zien. Links en rechtse aanvallen in een niet aflatende spirit, op zoek naar de ippon. Misschien heeft dat hem de das omgedaan in zijn laatste wedstrijd maar zeker mooi om naar te kijken, dergelijke inzet en overgave. Keep up the good spirit.

Aansluitend aan de U13 was het de beurt aan de U11.

Gelukkig werden de zusjes Lili en Fran D'Haese deze keer niet samen in een poule van twee gestoken en mochten ze beide in een aparte poule aan de slag.
Lili verloor haar eerste wedstrijd maar won haar tweede. Fran wist tweemaal de wedstrijd te doen beslissen door de scheidsrechter. Daar had ze tweemaal pech. Echt jammer hoor, want zeker voor wat betreft haar tweede kamp vond de coach dat ze echt meer verdiende. Maar goed, ze liet het niet aan haar hartje komen en da's iets wat alleen maar judoka's met een goede ingesteldheid en mentaal sterke opvatting doen. Op naar de volgende denkt ze. Lovenswaardig en zeker mooi om zien hoe beide zusjes, allebei toch bij de pluimgewichtjes, vol overgave elke kamp aanvatten en eindigen.

Lisa Clemmens mocht eveneens tweemaal de tatami op en trok in één van de twee wedstrijden het laken naar zich toe. Volop in leerproces probeert Lisa toch haar mannetje te staan. Ze laat zich niet zomaar doen. Da's alvast een goed teken. Laat ze nu nog wat meer ervaring opdoen en dat belooft voor de toekomst.

Victor Casano mocht dan weer driemaal aantreden. Hij won zijn eerste wedstrijd maar moest echter in de andere twee matchen het onderspit delven. Hij betaalt momenteel leergeld maar blijft wel fris in zijn kopje. Dat is ook de goede attitude en alleen op een dergelijke manier komt men er. Op naar de volgende ontmoeting en met dezelde ingesteldheid deelnemen!

Noah Hoedekie was in zijn poule ook met 4 en mocht dus eveneens driemaal de tatami op. Met een sterke aanpak, goed luisteren naar de coach maar nog wat onwennig op de tatami wist hij twee van zijn drie wedstrijden te winnen. Alvast een mooie resultaat voor een tweede deelname ooit. Goed op weg om mits opdoen van ervaring een mooie competitietoekomst uit te bouwen.

Mus Dewulf ten slotte, zus van Lorn kwam tweemaal op de tatami tegenover een tegenstander te staan. Ze wist één wedstrijd ervan op haar conto te schrijven met ippon. Alhoewel ze verre van dezelfde gewichtscategorie heeft als haar broer weet ze ons toch te verrassen met vlotte, soepele en snelle judo. Eveneens bezig aan een leerproces waarbij ook zij met de juiste ingesteldheid zorgt voor mooie westrijdjudo!

De coach van dienst was aangenaam verrast door de aanpak, inzet en ingesteldheid van alle deelnemende JSM-judoka's. Zowel individueel als in groep. Twee mooie groepen U11 en U13'ers die, op voorwaarde dat ze verder deelnemen, een mooie judocarrière tegenmoet gaan. Keep up the good work!

Coach Dirk.