Ga naar de inhoud

Opschorting van alle lessen tot woensdag 05-jan-2022

Beste judoka's,
Beste ouders,

Na het bekendmaken van de nieuwe Covid19 maatregelen afgelopen vrijdag door het Overlegcomite heeft het bestuur van onze judoschool beslist om alle lessen tijdelijk op te schorten tot woensdag 05-jan-2022. Na rijp beraad hebben onderstaande argumenten daartoe de doorslag gegeven.

- omdat onze judolessen georganiseerd zijn in grote groepen (soms > 60 judoka's) met nauw en veelvuldig onderling wisselend contact
- omdat we de lessen toch op een inhoudelijk kwalitatieve manier willen blijven organiseren, zonder restricties zoals groepen van max. 10 judoka's, 1 vaste partner e.d.
- omdat we vinden dat het de taak en plicht is van elke judoka om op een positieve manier bij te dragen aan de maatschappij; de doelstelling van onze sport is immers 'jita kyoei', zijnde 'voorspoed en algemeen welzijn'
- omdat we onze trainers en judoka's willen vrijwaren van eventueel mogelijke besmetting

Concreet betekent dit dat er voor de kleutertrainingen 2 lessen wegvallen. Voor alle andere groepen vallen er in totaal 6 trainingen weg (tijdens het kerstweekend en het nieuwjaarsweekend staat er sowieso geen training gepland). We zijn overtuigd dat dit beperkt aantal geschrapte trainingen weinig tot geen invloed zal hebben op het mentale welzijn van onze (jonge) judoka's.

We hopen dat jullie deze beslissing begrijpen en net zoals ons de noodzaak ervan inzien.

Hartelijk dank voor jullie begrip!
Alvast fijne feestdagen, hou het gezond en tot op de tatami!

Met sportieve groet,

Het bestuur.

Tags: