Ga naar de inhoud

Belgisch Kampioenschap Jeugd 2022

 

In de categorie U18 -81Kg mocht Luka Van Renterghem meedoen. Daar moest hij bij zijn eerste kamp in de golden score het onderspit delven door een overname. In de kamp voor brons liep hij tegen 3 bestraffingen aan waardoor hij zich tevreden moest stellen met een welverdiende vijfde plaats.

Bij de U21 -70Kg heeft Tine Van Den Bergh haar eerste kamp gewonnen met ippon. In haar volgende kamp had ze geen verhaal tegen een te sterke tegenstander en moest dus kampen voor de 3e plaats. De kamp voor brons was vrij gelijk opgaand maar door een gekwetste knie, die ze had opgelopen in haar eerste kamp, moest ze zich wat aanpassen en verloor ze uiteindelijk met houdgreep. Ook Tine werd vijfde, wat wel een mooi resultaat is als eerste jaar U21. Er zit zeker nog groeimarge op.

Van harte proficiat aan beiden,
Christophe