Ga naar de inhoud

Competities U15+ Hooglede 11/3 en Zelzate 12/3

Een druk judoweekend voor Judoschool Merelbeke, zaterdag 11/3 zouden 2 judoka’s afzakken naar Hooglede en zondag weliswaar met 12 judoka’s naar de ‘Golden Judocup van Zelzate’. Axl Varewyck moest echter voor beide dagen afhaken door een lichte schouderblessure om zijn examen 1e Dan niet in gevaar te brengen. Een slimme beslissing!

Dit hield in dat Maxime De Wuffel (U21, -81kg) er zaterdag alleen voor stond om af te zakken naar het Westvlaamse Hooglede, dit heeft hem echter geen windeieren gelegd, Maxime won 3 keer in een poule van 4 en kaapte zo de eerste plaats weg. Maar nog belangrijker, hij scoorde er eveneens zijn laatste SHIAI-punt op weg naar zijn 2e Dan !! Knappe prestatie en dikke proficiat waard!

Op zondag hadden we dan een drukke (maar een vooral lange met veel wachttijden) dag in Zelzate. In tegenstelling tot andere tornooien mocht de U21 heren en een samengevoegde categorie U18+ dames de aftrap geven. Tom Dillen (U21+, +100kg) won zijn poule van 3 en behaalde de gouden medaille. Merel Carrijn en Tine Van Den Bergh (U18+, -70kg) kwamen in dezelfde reeks terecht en behaalden respectievelijk een 5de plek (Merel) en een 3de plek (Tine)

Na de ‘oudjes’ (sorry dames), mocht de U18 heren de tatami betreden, 4 deelnemers voor Merelbeke. Laute Louie (-46kg) behaalde een derde plek in een poule van 5, Mauro de Paepe (-55kg) mocht starten tegen de regerend Belgisch kampioen en werd doorverwezen naar de herkansingen, daar vocht hij als een klein monster (tot de schrik van mama Silvie toe), maar moest nipt zijn meerdere herkennen, Kobe Noel (-66kg) had een bye in de eerste ronde, maar overleefde de tweede ronde niet. Zijn tegenstander kon echter de halve finale niet bereiken, dus geen herkansingen gekregen. Als slot kon Thorben Oosterlinck (-81kg) aantreden. Een knappe eerste kamp en een jammerlijk verlies in de herkansingen in deze toch wel heel zware categorie voor een beginnend wedstrijdjudoka!

En om de dag af te sluiten kon de U15 aan de slag, bij de dames kon Arwen Oosterlinck (-63kg) beslag leggen op de bronzen plak in een poule van 4, Iljo Rauwoens trad voor het eerst op het wedstrijdtoneel bij de heren in de -46kg, pech met de loting, ook Iljo heeft een Belgisch kampioen aan zijn been en wordt doorverwezen naar de herkansingen, alwaar hij ook het onderspit moest delven, knap gekampt voor een eerste keer !! Stan Van Den Heede en Noa Coghe mochten samen het strijdtoneel in de -50kg beslechten. Stan wint hierbij mooi zijn eerste kamp maar verliest de tweede tegen de latere winnaar, ook in de herkansingen heeft Stan het niet gehaald. Noa was vandaag op dreef en won 3 kampen op rij, maar verloor de finale uiteindelijk van een Nederlander (waar Stan ook al had van verloren) en nam de Zilveren medaille mee naar huis

Tevreden coaches (die ook verschoten van de overgave van enkele ‘kleine monstertjes’)