Ga naar de inhoud

Competitie U15+ Moorsele 1/4

Vandaag in Moorsele slechts 5 deelnemers voor Judoschool Merelbeke, dit bijzondere tornooi is een gradentornooi voor de U18-21-21+, wat inhoudt dat er vanaf U18 geen rekening meer gehouden wordt met de leeftijd, maar enkel met de gordelkleur. We beginnen met Stan Van den Heede U15, -50kg.  Vervolgens hadden we Mauro de Paepe u18+ -55kg groen/blauw en om de dag af te sluiten de U18+ bruin/zwart met Dillen Tom +100kg, Tine Van den Bergh -70kg en Axl Varewyck -81kg.

We starten de dag met Stan, in een tabel met 8 judoka’s wint Stan in een 10 tal seconden zijn eerste kamp met een overtuigende ippon, in zijn tweede kamp moet Stan echter zijn meerdere herkennen in een bruine gordel die later ook de gouden medaille op zijn naam schreef en wordt zo doorverwezen naar de herkansingen, in deze herkansingen mocht Stan vechten voor de derde plaats, maar ook hier kon Stan het niet halen en belandde alzo toch op een mooie vijfde plek.

Enkele uren later (trage organisatie) mocht Mauro aantreden bij de groen/blauwe gordels -55kg.  Mauro had blijkbaar goed gekeken naar Stan, want ook hij wint zijn eerste kamp en gaat er de volgende kamp uit tegen de uiteindelijke winnaar.  En eveneens in de herkansingen kon Mauro de kamp voor derde plaats niet winnen om op een verdiende vijfde plaats te eindigen.

Beide jonge judoka’s maakten hierbij soortgelijke fouten en kregen wat trainingsaanbevelingen mee….

Dan begon het grove geschut bij de bruin/zwarte gordels, onze drie aanwezige judoka’s Tine, Tom en Axl mochten afwisselend op dezelfde wedstrijdmat kampen (makkelijk voor de coach, ik kon gewoon blijven zitten).Tine mocht kampen in een tabel van 10, Tom had maar 1 tegenstander, dus mocht een ‘best of three’ kampen en Axl stond op een tabel van acht.  Tine won vlot haar eerste kamp, maar moest eveneens de duimen leggen voor de latere winnares (iets met lotingen vandaag….) en mocht ook herkansen.  In deze herkansingen wint Tine 2 opeenvolgende keren maar verliest uiteindelijk de kamp voor de derde stek. Veruit de hardst bevochten vijfde plek van de dag dus.  Tom had het nodige werk met een heel sterke tegenstander en verloor kansloos de eerste van zijn drie kampen.  De tweede kamp neemt Tom volop het initiatief, maar slaagt er niet in zijn tegenstander te werpen, uiteindelijk met een zo goed als onzichtbare overname duwt Tom zijn tegenstander op de mat, ippon, gelijke stand en een shiaipuntje bij op de kaart.  In de derde beslissende kamp was de brandstof op en moest Tom zich tevreden stellen met een mooie tweede plaats.  En als laatste kwam Axl aan de beurt in de -81kg (het oefenen voor de 1e Dan had blijkbaar een beetje extra gewicht veroorzaakt), Axl vecht op het gemakje zijn eerste kamp en gooit zijn tegenstander in de golden score, de tweede tegenstander weigerde af te kloppen op een wurging van Axl en ging KO.  Axl kon de finale vechten, maar verloor deze met een armklem en haalde zo eveneens een tweede plaats in een hogere gewichtsklasse dan hij gewoon is.

Al bij al was iedereen tevreden met de gestreden kampen en konden we na een lange dag terug huiswaarts. Jammer genoeg staat Stan niet op de foto, door de lange wachttijden tussen kampen en weeguren was hij reeds huiswaarts als de rest aankwam.

Michaël Varewyck