Ga naar de inhoud

Resultaten Regenboogtornooi Ooigem

We starten vandaag met 4 U 15’ers : Stan Van Den Heede -50kg, Baeten Rune en Kobe Simoens -60kg en Arwen Oosterlinck bij de dames -63kg.

Zowel Stan als Rune verliezen hun eerste kamp en worden doorverwezen naar de herkansingen, waar ze beide eveneens hun meerdere moesten erkennen.

Kobe die in dezelfde categorie zit als Rune kan zijn eerste kamp wel winnen, maar verliest de volgende kamp, in zijn herkansing echter een beetje te braaf en net als zijn collega’s huiswaarts gestuurd. Goede raad voor de jongens : je kan niet scoren als je zelf geen aanval inzet, beschouw je eerste competities als randori’s op training en blijf proberen, mettertijd zullen de scores wel volgen.

Arwen trad aan in een poule van 3 en had 2 kampen voor de boeg, in de eerste kamp werd Arwen verrast door een snelle veegbeweging en had de tijd nog niet gehad om de kamp in te zetten, jammer, maar dit gebeurt nu eenmaal. In haar tweede kamp gaat Arwen na een kleine minuut vol voor een (mooie) overname, jammer genoeg kan haar tegenstander tijdig naar de buik draaien waardoor geen score voor de worp, maar Arwen belandt zo wel in een houdgreep. Een grote teleurstelling voor Arwen, maar als coach zagen we toch mooie en nieuwe bewegingen waar later nog resultaat uit zal vloeien, een derde plaats vooral voor het mooie judo, minder voor het resultaat.

In de U18+ groen en blauwe gordels hebben we vandaag 3 deelnemers : Mauro de Paepe in de -55kg, Finn Goorman en Torben Oosterlinck samen in de -81kg.

Mauro en Torben volgen hier het voorbeeld van de U15 en verliezen beide hun eerste kamp en eveneens hun herkansing. Finn ging hier echter tegenin en kon zich in drie kampen naar de finale vechten waar hij uiteindelijk eveneens won en de gouden plak mee naar huis mocht nemen.

Restte er nog de U18+ bruine en zwarte gordels met 2 deelnemers : Tom Dillen +90kg en Axl Varewyck -81kg.

Axl trad aan in een poule van 5 waar hij twee kampen heel vlot wint, maar er eveneens twee keer de duimen moest leggen en zo beslag nam op de derde plek. Axl was ook deelnemer van het ne-waza tornooi waar hij zijn eerste kamp verloor met een strafpunt op beslissing van de scheidsrechter na 3 minuten kampen en 3 minuten golden score. In de herskansingen revancheert hij zich echter en wint er 3 op rij om naast een bronzen plak in het tornooi eveneens een bronzen plak op het n-waza gedeelte te veroveren.

Vervolgens mocht Tom alweer een best of three uitvechten daar ze maar met 2 +90ers waren. Tom moet hier twee keer zijn meerdere erkennen en neemt zo de zilveren medaille mee naar huis.

Groeten,

Michaël