Nieuwspagina 20138 December 2013

Brons voor Hanne in het Noordfranse Harnes

Dit weekend ging in het Noordfranse Harnes het internationaal tornooi voor Cadet(te)s (U17) door, dat al sinds mensenheugnis meetelt voor Vlaamse selecties. Onze twee topsportschool-judoka's Hanne en Mina mochten op dat tornooi niet ontbreken, echter werd Mina door de dokter tot rust verplicht wegens allerlei blessures. Hanne zette er wel een dijk van een prestatie neer, en kaapte de bronzen medaille weg. Profi!

>> Lees meer

07 December 2013

De Sint op bezoek

Op zaterdag 7 december bracht de Sint een bezoek aan onze dojo. Kleuters en jeugd trakteerden de Sint op een mooi judo-spektakel. In ruil werden alle brave kinderen (en er waren geen stoute dit jaar) beloond met snoep, fruit en nog meer moois. We kijken alweer uit naar volgend jaar...!
Na het bezoek van de Sint werd een groepsfoto gemaakt, die vind je >> hier.

04 December 2013

Nieuwe IJF regelgeving vanaf januari 2014

Vanaf januari 2014 zou er door de IJF (Internationale Judo Federatie) een nieuwe regelgeving voor competities gebruikt worden. Zodra de VJF (Vlaamse Judo Federatie) hierover bericht, zullen we dat ook op onze website publiceren. Tot dan verwijzen we naar >> dit artikel.

01 December 2013

Onze judoka's blijven punten vergaren

Laatste Shiai van 2013 vandaag, laatste kans op kostbare punten voor een volgend Dan examen. Onze judoka's vergaarden opnieuw een mooie buit. Bij de bruine gordels behaalde Wim twee punten; één punt was weggelegd voor Sam (staat nu op 9/10), Delphine en Moh (eerste deelname voor deze laatste, trouwens). Bij de 1e Dan-graden wurgde Michiel zich naar 1 bijkomend punt.
De eerstvolgende Tsukinami Shiai is op 2 februari 2014.

24 November 2013

Resultaten Interclub 2013 - Dag2

Dag2 van de Interclub speelde zich af in de Gentse Topsporthal.

Onze 1e herenploeg behaalde er 1 felbevochten zege en eindigde 7e in 1e afdeling. Daarmee kunnen ze ook volgend jaar in 1e aantreden. Opdracht volbracht!
De jeugdige 2e herenploeg vocht zich naar zijn eerste zege in 4B en kwam eveneens als 7e op de eindtabellen, een mooi resultaat voor een groep jonge judoka's (de meesten zijn amper 16).
Onze dames werden door ziekte en kwetsuren geteisterd maar haalden toch 1 zege binnen en sloten af als 6e in 1e afdeling, dus ook voor hen volgend jaar opnieuw 1e afdeling, 'mission accomplished'.

Verslag en foto's van de herenploegen vind je >> hier
Het relaas (en foto's) van onze damesploeg tref je dan weer >> hier

17 November 2013

A-tornooi voor U18 in Clermont-Ferrand

De VJF had er niet beter op gevonden om haar eigen Interclub wat te beconcurreren, door de U18 topsportjudoka's een selectie-tornooi in Clermont-Ferrand (Frankrijk) voor te leggen. Hanne maakte de verre verplaatsing, en vond er 45 tegenkandidates in de -63kg, waaronder de regerende Franse kampioene. Hanne won haar 1e kamp met een mooie Uchi-Mata, maar moest haar meerdere erkennen in de 2e kamp. Ze kreeg jammer genoeg geen herkansing.

16-17 November 2013

Resultaten Interclub 2013 - Dag1

Dit weekend heeft Dag1 van de Interclub zich voltrokken.

Onze 1e herenploeg is met 4/8 goed op weg om zich in 1e afdeling te houden.
De jeugdige 2e herenploeg kampte zonder schroom in 4B en deed het ook voortreffelijk: 3/8.
Onze dames kampten voor wat ze waard waren in 1e afdeling (2/8) en beloven volgende week vuurwerk op Dag2.

Verslag van de herenploegen lees je >> hier
Het relaas van onze damesploeg lees je dan weer >> hier

10 November 2013

Geen Merelbekenaar op het Interprovinciaal U13

Wel was Silas Art geselecteerd voor dit tornooi, echter bezeerde hij zich daags voor het IP U13 (en niet bij het judo). We wensen hem gauw beterschap.

03 November 2013

Ongezien succes op Shiai

Dit weekend hebben we op Shiai een ongezien succes gekend.
Nathalie (4e Dan) kon op de Vlaamse 'Koten Shiai' haar kaart opvullen met de ontbrekende punten en mag beginnen denken (en werken) aan examen 5e Dan. Onze Cederik trok naar de Waalse 'Koten Shiai' voor zijn 1e Shiai sinds het behalen van de 3e Dan-graad, en scoorde er een legendarische 6-Ippons-op-een-rij, goed voor direkt een volle kaart! In zijn kielzog scoorde Arne ook zomaar eventjes 3 punten. Proficiat aan onze hogere gordels!
Ook bij de 1e Dan en de 1e Kyu scoorden onze judoka's punten bij de vleet. Michiel (1e Dan) kreeg 1 punt, net zoals Sam en Jacob bij de bruine gordels. En Hanne scoorde maar liefst 5 Ippons bij de dames 1e Kyu; er was een meisje van een hogere gewichtsklasse nodig om haar van 6-op-een-rij te houden... Wim (eerste Shiai in hoeveel jaar?) en Delphine bleven met lege handen maar zullen niet versagen!! Proficiat iedereen, absoluut top!

30 Oktober 2013

Twee maal trainer B

Onze trainers Geert Stroobant en Luc Braeckman hebben bij de Vlaamse Trainersschool het diploma van Trainer B behaald. Een beloning voor de vele uren werk die ze erin hebben gestoken, en een verrijking voor henzelf én voor onze club. Proficiat, Geert en Luc!

28 Oktober 2013

Informatie betreft de Interclub 2013

Onze 1e herenploeg vecht in 1e Afdeling: op 17-nov in Ardooie (namiddag), op 24-nov in de Topsporthal te Gent (namiddag).
Onze nieuw gevormde 2e herenploeg komt op in 4e Afdeling B: op 17-nov in Kruishoutem (voormiddag), op 24-nov in de Topsporthal te Gent (voormiddag).
Onze damesploeg staat in 1e Afdeling: 16-nov in St-Truiden (namiddag), 24-nov in de Topsporthal te Gent (namiddag).
Supporters op post! Ook wie nog nooit een judo-competitie van dichtbij heeft meegemaakt, kunnen we een bezoek aan de Interclub warm aanbevelen, de sfeer is er zo bijzonder, dat moet je meegemaakt hebben!
Alle details >> hier

26 Oktober 2013

Geen succes op de FJC

Over de Flanders Judo Cup 2013 kunnen we kort zijn: onze twee meisjes waren nooit echt in de running... Hanne (U18 -63kg) verloor beide kampen van haar poule en ging daarmee niet door naar de finale reeks. Mina verloor één kamp in haar poule (U18 -57kg) en won er ook één, voldoende om door te stoten naar de reeks, maar ze verloor er kamp#1 en kreeg geen herkansing.

20 Oktober 2013

Met negen U11/U13 naar Waarschoot

Het was alweer een tijdje geleden dat we met zulk een mooi groepje naar een U11/U13 ontmoeting konden gaan. Hopelijk werkt het aanstekelijk. Lees het verslagje >> hier

20 Oktober 2013

Ontgoocheling: Dirk en Christophe out op WK Kata

Ontgoocheling op het WK Kata in het Japanse Kyoto vandaag: onze trainers Dirk en Christophe, regerende Europese kampioenen in het Kime No Kata, zijn niet door hun reeks geraakt.
Goed aan hun demo begonnen, werd echter de techniek 'Yoko Uchi' (zijwaartse slag naar het hoofd) vergeten, wat door de jury zo zwaar werd bestraft dat het onmogelijk werd om bij de eerste 3 van hun reeks te eindigen... daarmee was het 'game over'... bijzonder jammer, en een zware ontgoocheling voor ons Merelbeeks duo.
Een Kata demo is een moment-opname, je kan een oefening duizend keer goed doen, top, maar dat ene moment, die ene keer, die ene techniek gaat het es fout. En er is geen herkansing. Als dat gebeurt op een WK, waar je een heel jaar naartoe hebt geleefd, dan is dat balen, ferm balen. We hopen dat Dirk en Christophe hier sterker uit komen, de ganse JudoSchool (en eigenlijk al wie van Kata houdt) staat echter hen. Deze bladzijde omdraaien en op naar de volgende, jongens!

19 Oktober 2013

Sterke prestatie van Hanne in het Franse Metz

Op het internationale A tornooi (U17) in het Franse Metz heeft Hanne Noyen sterk gepresteerd en een mooie 5e plaats gehaald.

>> Lees meer

19 Oktober 2013

Vijfde plaats voor Nathalie op het Vlaams Kampioenschap 21+

Onze trainer Nathalie De Pauw werd 2e op het Oostvlaams Kampioenschap en mocht daarmee naar het Vlaams Kampioenschap 21+.
Eerste kamp verloren met Waza-Ari (van de latere kampioene in de -57kg), vervolgens vrij in de 1e herkansing en zege met Ippon in de 2e kerkansing, dus kamp voor de 3e plaats; daarin verloor Nathalie met Waza-Ari van een Zeelse judoka. Proficiat met je 5e plaats, Nathalie!

06 oktober 2013

Puik werk op het kata-tornooi van de Hainaut Cup

Daags na de eigenlijke Hainaut Cup werd in het Waalse Roselies een kata-tornooi op poten gezet. Onze trainers Dirk en Christophe gaven er, als voorbereiding op het nakende WK kata in Japan, een demo in het Kime No Kata, en haalden er met ruime voorsprong de 1e plaats, vóór de Nederlanders die eveneens in Japan zullen aantreden. Knap! En een mooie 3e plaats was er voor Yanick, als Uke voor Patrick Minnoy, in het Kodokan Goshin Jitsu. Proficiat!

05 oktober 2013

Miniemen kampen in Kemzeke

Drie Merelbeekse U13 trokken naar het Wase Kemzeke. Arandes werd er 2e, met een mooie Ippon-zege uit Ko Soto Gari. Ondanks kniepijn uit de 1e kamp knokte dappere Jasper zich naar een 3e plaats. En de blonde Silas behaalde een 2e plek, mede dankzij zijn efficiënte Harai Goshi.
Op 20 oktober a.s. is de volgende U11/U13 competitie (Waarschoot), en we zouden daar dolgraag nog es met een gans peloton strijders present geven. Kunnen we ook op jou rekenen?

05 oktober 2013

PK 2013 voor Senioren

Op het Provinciaal Kampioenschap voor Senioren in Kruishoutem traden 6 Merelbekenaars aan, en eentje daarvan behaalde de zilveren medaille en het bijhorende ticket naar het Regionaal Kampioenschap... die eer was weggelegd voor Nathalie.

>> Lees meer

29 September 2013

Puntenkermis op Shiai

Op de Shiai in Zele werd vandaag bijzonder goed gescoord. Bij de bruine gordels verdienden Kjell en Valerie respektievelijk 3 en 2 punten, waarmee beiden hun 10 punten hebben behaald en zich dus mogen beginnen opmaken voor examen 1e Dan. Way to go! Ook Jacob liet een punt op zijn kaart bijschrijven.
Michiel bekwam dan weer het 1e puntje op zijn nieuwe 1e Dan kaart.
Geen succes voor Delphine (1e Kyu) en Pieter (3e Dan), maar wat niet is, zal ongetwijfeld snel komen. Volhouden!

28 september 2013

Mina en Hanne actief in Polen

Onze U18 judoka's Mina Libeer en Hanne Noyen vertoefden dit weekend in Polen, om er met de TopSport School deel te nemen aan de Open van Warschau, een tornooi dat als 'opwarmertje' moet dienen voor de 6 op stapel staande 'A' tornooien, welke op hun beurt --mits men erin slaagt om 4 (vier!) keer op het podium te staan-- toegang kunnen geven tot de European Cadet Cups.
Mina, tot midden augustus nog in de -48kg gehouden, kwam nu op in de -57kg, en verloor haar 1e wedstrijd van de Poolse Kulik... 't had anders kunnen zijn. De Poolse zou via herkansingen het brons meegraaien, maar Mina kreeg geen 2e kans... tornooi over. Jammer.
Hanne mocht proberen in de -63kg (tot voor de zomer nog -57kg), en leek eerst dezelfde weg op te gaan als haar clubgenote: 1e kamp verloren (van een Poolse die later het brons zou halen), maar Hanne had meer geluk en mocht wel herkansen: twee mooie zeges (met wurging), echter sneed de Nederlandse Reumerman haar de pas af, waarmee Hanne toch mooi zevende werd.
Het worden nog spannende tijden voor onze meisjes. En in welke gewichtsklasse gaan ze uiteindelijk uitkomen?

28 september 2013

Met 3 jongens U18 naar de Open van Brabant

De Open van Brabant is een VJF ranking-tornooi voor U18 (en U21, maar die hadden we niet), en onze judoka's Sam Noyen, Kjell De Ridder en Michiel Van Gendt trokken nog es hun wedstrijdpak aan. De eerste kampen gebeurden in poules, de beste 2 van elke poule zouden doorgaan naar een reeks.
Vier poules in de -60kg, en Sam trof een zware loting, met 2 absolute toppers. Eerste kamp vlot gewonnen met een wurging (natuurlijk). Tweede kamp verloren uit armklem, maar voordien zwaar op borst/buik terecht gekomen, en forfait voor de 3e kamp.
Een poule van 5 voor Kjell in de -66kg. De eerste kamp duurde amper 7 seconden, Ippon voor Kjell met O Soto Maki Komi, en 1 Shiai punt. In de volgende kampen ging het echter minder goed, 3 keer verlies met Ippon, al scheelde het bij 1 van de kampen geen haar of Kjell won uit houdgreep.
Bij zijn eerste kamp in de -66kg, tegen een Nederlander, kreeg Michiel Waza-Ari tegen, dus risico-vol aanvallen, en daarbij liep ie alsnog tegen een 2e Waza-ari aan. Tweede kamp eveneens verloren (Seioi Nage), maar in de laatste partij zagen we een grond-sterke Michiel met Ippon winnen.
Geen van de 3 eindigde bij de top-2 van zijn poule, waarmee de Open van Brabant erop zat.

19 september 2013

Aanpassing leerstof 3e Kyu (groene gordel)

De leerstof voor het examen 3e Kyu i.e. de volle groene gordel, de hoogste graad welke een judoka van de jeugd (6-13j) kan behalen, werd aangepast. Lees het hier na.

17 september 2013

OPGELET: Trainingsuren zaterdag worden veranderd!!!

Judo zit in de lift. En JS Merelbeke zit in de lift. Door het enorme succes van de lessen judo voor kleuters, heeft het kleuter-team beslist om het kleuter-judo op zaterdagmorgen uit te splitsen in 2 groepen. Daarmee kunnen zij aan alle kinderen het nodige plezier onder de juiste begeleiding blijven geven.
Ten gevolge van deze verandering, is er ook een kleine verschuiving in het judo voor onze jeugd: vanaf zaterdag 21 september begint de zaterdagse training om 10u45 (i.p.v. 10u30) en loopt deze tot 12u.

De bijgewerkte informatie over kleuterjudo vindt U >> hier !!!
De brief aan de ouders van de kleuters vindt U >> hier !!!

15 september 2013

Mina slaagt voor haar examen 1e Dan

Onze topsport-judoka Mina LIBEER heeft vandaag te Zele haar zwarte gordel behaald.
Met uke Nathalie De Pauw slaagde ze voor haar examen 1e Dan, waarvoor vanwege de ganse Judo School van harte proficiat.

Mina is daarmee de 2e zwarte gordel van een groepje judo-vrienden die samen op de leeftijd van 6-7 jaar in Merelbeke aan judo begonnen. Goe bezig!

1 September 2013

Resultaten Shiai

Eerste Shiai na het zomer-reces, en een aantal Merelbeekse bruine gordels gaven present om weerom op jacht te gaan naar punten. Zowel Kjell De Ridder als Delphine Lucas mochten 2 punten laten optekenen en staan nu op 6/10. Matthias Braeckman liet een punt liggen. Eind september is er weer Shiai in Zele, iedereen op post!

21 augustus 2013

Werken aan de rotonde

Onze dojo is iets moeilijker toegankelijk, en dit van 19 tot 30 augustus, door de werken aan de rotonde (Hundelgemse Steenweg / Guldensporenlaan / Plataan). De Oude Gaversesteenweg is de enige toegangsweg voor auto's. Verkeer uit Gent/Flora zal eerst moeten omrijden via Fraterstraat / Dierenkliniek / Lembergsesteenweg. Voor fietsers is er geen probleem.

Meer details vind je op de website van de >> politie

9 augustus 2013

Mina wint 1 kamp op het Wereldkampioenschap te Miami

Op het Wereldkampioenschap voor Cadets (U18) in het Amerikaanse Miami heeft Mina Libeer haar eerste wedstrijd gewonnen: tegen de Australische Rayner ging de kamp gelijk op, maar op 15 seconden van de gong scoorde onze judoka een mooie Ippon met Tani Otoshi. Waarna de Russische Shilova zich aandiende; in die kamp ontkwam Mina ternauwernood aan een armklem, en ging finaal ten onder op strafpunten. Dat was onvoldoende om verder te gaan naar herkansingen en/of finales, en daarmee kwam een eind aan dit welverdiende WK avontuur.
Het was gelijk ook Mina's laatste kamp in de -48kg. In september mag ze zich eerst opmaken voor examen 1e Dan. Om dan te blijven werken aan een topsport-carrière, waarbij we haar alle succes wensen.

30 juli 2013

Judoschool Merelbeke nu ook op Facebook met een eigen pagina

Met ingang van vandaag is onze Judoschool Merelbeke ook op Facebook aanwezig: vind onze pagina leuk ( & mis geen enkele update door de optie "Meldingen ontvangen" aan te vinken), krijg als eerste allerhande nieuwtjes van het bestuur, communiceer met judo-vrienden, ..., deze pagina wordt een leuk platform voor onze leden en sympathisanten.
Dit is geen vervanging van onze gewone website, wel integendeel, het is een complement waarmee we nog meer mensen nog sneller hopen te bereiken.
Onze pagina vind je >> hier
Deel onze pagina met je vrienden, vertel 't aan iedereen!

16 juli 2013

EYOF Utrecht - geen succes

Mogen deelnemen aan het European Youth Olympic Festival (een kleinere versie van de Olympische Spelen, met een beperkt aantal sporten en met enkel Europese atleten van de leeftijdsklasse U18), het is een prestatie op zich, een eer ook, en het is onze Mina Libeer gelukt, waarvoor proficiat.
Dit jaar ging het EYOF door in Utrecht, amper 2 uur rijden van onze deur, en op 16 juli (de dag dat Mina mocht aantreden in de -48kg) trok dan ook een mooi groepje Merelbeekse judo die-hard's naar Nederland. Ook onze Nederbelg Bert gaf present.
Voor onze eigen judoka viel het EYOF zwaar tegen. Uitgeloot tegen een (haalbare) Française, echter kon Mina de kamp niet naar haar hand zetten, en na 4 minuten ging de zege naar het andere meisje, met 1 Shido verschil. En door het wedstrijd-systeem kon Mina zelfs niet eens hopen op een herkansing. Dat was ferm balen...
Na de eerste teleurstelling maakten we er met zijn allen toch nog een leuke judo-dag van. We mochten talrijke goede kampen aanschouwen. En we schreeuwden net zo goed wanneer Jorre (JC Leuven) zich naar een zilveren medaille werkte.
Voor Mina is het een lang en intensief judo-seizoen geweest, met hoogten (1e op de ECC in Polen, 2e op de ECC in Kroatië, Belgisch kampioene...) maar ook met een paar teleurstellingen, waarvan ze hopelijk enkel sterker wordt. Er rest haar nog het WK in Miami (augustus), waarna de riem er absoluut even af moet...

21 juni 2013

Teleurstelling in Estland

In de Estse hoofdstad Tallinn gingen de Europese Kampioenschappen U18 door. Onze judoka Mina Libeer is er jammer genoeg niet in geslaagd om aldaar te scoren. Vrijgesteld in de eerste ronde kwam ze in haar eerste kamp uit tegen de Georgische Beboshvili (in 2012, als U18, nationaal kampioene geworden bij de senioren -48kg); de kamp werd beslecht met Shido's, Mina teleurgesteld out. Toch een prachtige prestatie om tot op dit EK te geraken, en volgende jaar, als 3e jaars U18, er opnieuw voor gaan, Mina!
Nvdr#1: De Georgische haalde uiteindelijk brons op dit EK.
Nvdr#2: Geen van de 5 Vlaamse jongeren op dit EK kon scoren.

26 mei 2013

Jean-Marc en Michiel behalen de graad van 1e Dan

Onze judoka's Jean-Marc Giët en Michiel Van Gendt hebben te Zele examen afgelegd voor 1e Dan, en beiden keerden terug met hun getuigschrift en de fel begeerde zwarte gordel. Hard werk is beloond. Proficiat! Dank ook aan Uke's Luc en Yanick voor het ontelbare vallen en opstaan...

26 mei 2013

Laatste U13 competitie van dit seizoen

Te Dendermonde vond de laatste U13 competitie van het seizoen 2012-2013 plaats. Petit comité van Merelbeke: Krian werd derde, Bram werd vierde. Goed gewerkt, jongens. Silas stond aan de kant te supporteren met een skate-blessure.

18-19 mei 2013

Dirk en Christophe Europees Kampioen in het Kime No Kata !!!

Ook dit jaar hebben onze trainers Dirk en Christophe op het EK Kata (te Malta) een dijk van een prestatie neergezet: zowel in hun eigen leeftijdscategorie (U45) als in de open categorie werden zij EUROPEES KAMPIOEN. Super jongens, absoluut top! We kijken met spanning uit naar het WK in Japan in het najaar.

>> Lees meer !!!

18 mei 2013

Geen medailles wel Shiai punten op de Ippon Trophy

De Ippon Trophy Antwerp is 1 van de zware tornooien in Vlaanderen, met deelname van heel wat Europees judo-geweld. Merelbeke vaardigde 3 beloften af naar de ITA. Geen medailles deze keer, wel Shiai-punten, en da's toch ook mooi meegenomen.

>> Lees meer

18 mei 2013

Mina haalt GOUD op de European Cadet Cup te Bielsko Biala (PL)

Mina heeft dit weekend een absolute TOP-prestatie geleverd door de laatste European Cadet Cup van dit seizoen op haar naam te schrijven. Proficiat, Mina! Fantastisch resultaat. Daarmee lijkt ze helemaal klaar voor de opkomende competities, en dat zijn het EK, het EYOF en het WK, jawel.

>> Lees en geniet met ons mee

18 mei 2013

Super Saturday

Onze trainers Dirk en Christophe zijn in Malta voor de 4e keer op rij Europees Kampioen in het Kime No Kata geworden (U45). Proficiat! De Japanners mogen zich een beetje zorgen beginnen maken voor het WK in Kyoto over enkele maanden.

Ook van onze jeugd schitterend nieuws: Mina Libeer heeft in het Poolse Bielsko Biala de laatste European Cadet Cup van dit seizoen gewonnen. Ongelooflijk! Nu op naar (hou u vast): het EK te Estland, het European Youth Olympic Festival (Nederland) en het WK in Miami (Verenigde Staten)!

Meer nieuws, verslagen en foto's volgen ASAP

11 mei 2013

Dankwoordje van Dirk en Christophe

Op zaterdag 11 mei ging in De Heide een benefiet door voor Dirk en Christophe's deelname aan het EK Kata te Malta en het WK Kata te Kyoto. De opkomst was groot, de spaghetti smaakte lekker, de drank vloeide rijkelijk. Een geslaagd benefiet, dus. Dirk en Christophe danken iedereen: "Aan al de mensen die ons op één of andere manier gesteund en geholpen hebben op de voorbije Judo con la pasta: hartelijke dank, merci, thanks, Danke, domo arrigato gosai masu!"

11 mei 2013

Judoka's bezorgen bewoners van De Heide een leuke middag

Een mooie groep judoka's, met het hart op de juiste plaats, dienden zich op zaterdag 11 mei aan in Zorgcentrum De Heide te Merelbeke, om er de bewoners een plezante namiddag te bezorgen.

>> Enkele sfeerbeelden.

5 Mei 2013

Resultaten Shiai

Op de laatste Shiai voor het zomer-reces wist Kjell De Ridder één punt te scoren. Andere deelnemers van JS Merelbeke bleven met lege handen achter; op 1 September krijgen ze een nieuwe gelegenheid om die kostbare puntjes te sprokkelen...!

4-5 mei 2013

ECC Berlijn

Op de Berlijnse manche van de European Cadet Cup heeft Mina (U18 -48kg) geen kamp kunnen winnen. In haar 1e wedstrijd kwam ze vrij snel Waza-Ari achter, en drie minuten dominantie ten spijt kon ze niet tegenscoren. Toen de Duitse nadien werd uitgeschakeld, was ook de hoop op herkansing voorbij voor Mina. We blijven hopen dat Mina dit seizoen alsnog een succesnummer zoals in Zagreb kan overdoen...!
Eveneens present in Berlijn was Hanne. Eerste kamp verloren met houdgreep tegen een meisje uit Azerbeidjan. Deze laatste kwam ei zo na in de halve finale, maar ook dat mocht niet zijn, dus ook geen herkansing voor Hanne. Jammer.
De ECC van Berlijn werd trouwens gedomineerd door de Russische jongens en de Japanse meisjes, met elk 4 gouden plakken.

4 mei 2013

U11/U13 wedstrijden te Wetteren afgelast

Door het zeer ernstige ongeval met een goederentrein in de nacht van vrijdag op zaterdag werden de U11/U13 competities, gepland op zaterdag 4 mei in sporthal De Warande, volledig afgelast.

1 mei 2013

Nationaal interprovinciaal ploegenkampioenschap U15/U18

Slechts 1 judoka van JS Merelbeke op dit ploegenkampioenschap: Sam Noyen, U18 -60kg. Mina (-48kg) werd uitgenodigd door Oost-Vlaanderen, maar verkoos wijselijk om zich te focussen op haar ECC tornooien; Hanne, toch absoluut top in de -57kg, werd om onbegrijpelijke redenen niet opgeroepen.
Oost-Vlaanderen won zowel bij de Dames U15 als bij de Heren U15, en werd tweede bij de Heren U18.

27 april 2013

Sam wint het Groen-Blauw tornooi te Wachtebeke

Onze Sam Noyen heeft de competitie -60kg op het Groen-Blauw tornooi van VJF - PC OVL gewonnen. Mooi gedaan! En nu als de bliksem werken aan die bruine gordel, hé, Sam!

>> Lees meer.

21 april 2013

Viervoudig succes op het examen SDS 3e Dan !!!

Vandaag is onze Judo School in één klap vier nieuwe 3e Dan judoka's rijker geworden: Geert, Pieter, Arne en Céderik boden zich tesamen aan voor het examen bij de VJF te Zele, en alle 4 brachten ze het er schitterend vanaf. Proficiat, mannen, geweldig gedaan. Respect alom.

>> Artikel bij de VJF.

21 april 2013

Hanne en Sam presteren sterk in Brecht

Op de Beker der Noorderkempen hebben Hanne en Sam Noyen weerom sterk gepresteerd. Hanne won haar 6 kampen met Ippon, Sam werd knap tweede.

>> Lees meer.

20 april 2013

Koude douche voor Mina in Teplice (CZ)

Onze Mina Libeer heeft op de European Cadet Cup in het Tsjechische Teplice een koude douche gekregen.. een uitermate zware loting was haar deel, en ze verloor in de eerste kamp van de Sloveense winnares van de recente ECC in Portugal... de Sloveense kwam deze keer net niet in de halve finale, waardoor Mina geen herkansing kreeg, "game over". Jammer.

20 april 2013

Een zoontje voor Cé en Eline

Vannacht zijn onze judoka Céderik Overdeput en zijn partner Eline de fiere ouders geworden van een zoon, die luistert naar de naam Aaron. Proficiat!

14 april 2013

Mooie 3e plaats voor Hanne op de Lommelse Soeverein Cup

De Soeverein Cup te Lommel is één van die tornooien waar naast de Belgische jeugd ook steevast een delegatie sterke buitenlanders naartoe komt. Onze judoka Hanne Noyen was er de enige vertegenwoordiger van JS Merelbeke, maar ze behaalde er wel een pracht van een 3e plaats.
>> Lees meer.

7 April 2013

Resultaten Shiai

Micro-afvaardiging van JS Merelbeke op de Shiai van de maand april, maar Jacob wist wel een bijkomend punt op zijn Shiai-kaart te laten noteren. Een volgende kans voor onze 1e Kyu om punten te sprokkelen op weg naar 1e Dan biedt zich aan op 5 mei.

7 april 2013

Goed werk van onze U13 in Evergem

Silas, Jasper, Yannick en Arne leverden goed werk op het miniemen-tornooi van JC Evergem. Wist u trouwens dat Silas in de top 5 staat van Oost-Vlaanderen!

>> Lees meer.

6 april 2013

Merelbeke pakt 3 titels op het BK Kata !!!

Merelbeke is Kata. En Kata is Merelbeke. Op het BK Kata te Etterbeek hebben onze Merelbeekse duo's 3 van de 5 nationale titels binnengehaald: Dirk en Christophe (2x) en Nathalie en An (1x). Ongezien. Schitterend. Ook onze Yanick viel in de prijzen (brons met zijn partner Patrick).

>> Lees meer over deze sublieme prestaties

6 april 2013

Broer en zus Noyen worden eerste op het tornooi van Evergem

Op het 28e tornooi van JC Evergem mochten Sam en Hanne Noyen het podium op voor de gouden medaille. Proficiat! Mooie vijfde plaatsen waren er voor Natan en Michiel.

>> Lees meer.

30 maart 2013

Delphine wordt 2e op de Bekers Van Deinze

Slechts 3 Merelbekenaars op het tornooi "Bekers Van Deinze": Natan, Alexander en Delphine. Laatstgenoemde mocht het podium op voor de zilveren medaille.

>> Lees meer.

29 maart 2013

Update reglementen U11/U13, geldig vanaf 1 april

De nieuwe IJF regels gelden ook voor de U11/U13 ontmoetingen. In het kader daarvan heeft de VJF het reglement U11/U13 bijgewerkt.

>> Lees meer.

24 maart 2013

Drie dappere miniemen kampen in Kruishoutem

Kleine maar dappere delegatie van miniemen in Kruishoutem: Silas werd opnieuw knap eerste, Yannick en Jasper werkten zich naar een derde stek.

>> Lees meer

23 maart 2013

Twee podiumplaatsen op het Kata tornooi van Lesquin (F)

In het kader van enerzijds het nakende BK Kata en anderzijds het geplande examen voor 3e Dan, trok een ruime delegatie Merelbekenaars naar het Noordfranse Lesquin voor het Kata tornooi aldaar. Er werd ervaring opgedaan en er werden lessen getrokken, en twee koppels mochten op het podium!

>> Lees meer

23 maart 2013

Ontgoocheling in Erfurt

Op de internationale Thuringia Cup voor Dames U18 in het Duitse Erfurt, zijn onze 2 meisjes ontgoocheld achtergebleven. Hanne verloor haar eerste kamp en moest haar koffers pakken, Mina won twee kampen maar werd in de 1/8 finale de das omgedaan na scheidsrechterlijk geknoei met Shido's.

>> Lees meer

21 maart 2013

Vlaamse Judo Federatie legt de nieuwe IJF reglementering op vanaf 1 april

Sedert enige tijd loopt er op Europese wedstrijden een proefproject, waarbij gevochten wordt volgens nieuwe IJF regels. Het ziet ernaar uit dat dit project positief zal worden afgesloten en dat de nieuwe regels algemeen opgelegd zullen worden. De VJF heeft daarom beslist om het nieuwe IJF reglement ook toe te passen op alle wedstrijden in het Vlaamse land, met ingang van 1 april, en dit zowel voor U11/U13 als voor U15/U18/U21+. Voor competitie-judoka's verandert er heel wat. Sensei Dirk heeft de bijscholing voor trainers hieromtrent gevolgd.
>> Lees daarom hier meer.

17 maart 2013

Hanne en Matthias resp. 2e en 3e in U15/U18/U21+ Zelzate

Daags na de Merelbeekse U13 boden 1x U15, 4x U18 en 1x U21+ zich aan op de Golden Cup te Zelzate. Hanne werd mooi tweede, en Matthias werd knap derde.

>> Lees meer

16 maart 2013

Vijf miniemen treden aan in Zelzate

Op zaterdag 16/3 organiseerde JC Zelzate een speciale editie van hun jaarlijks U11/U13 tornooi. Vijf Merelbeekse miniemen gaven er present, en onder de stuwende coaching van Nathalie en Bruno konden ze er verschillende overwinningen laten noteren.

>> Lees meer

9 maart 2013

Mina haalt zilver op European Cadet Cup te Zagreb (CRO)

Na de triple op Belgische bodem, zet Mina de goede lijn door: op de European Cadet Cup in het Kroatische Zagreb heeft ze voorwaar de zilveren medaille behaald! Een subliem competitie-succes voor haar én voor onze club. Daarmee heeft Mina zich echt bevestigd op de Europese lijsten U18, en haar tegenstandsters mogen met haar rekening gaan houden op de andere ECC wedstrijden én op het Europees Kampioenschap, dat 21-23 juni plaatsvindt in de Estse hoofdstad Tallinn. Proficiat, Mina!!

>> Lees meer over deze schitterende prestatie

9 maart 2013

3 JSM'ers op het internationaal tornooi van Ingelmunster

Op het zwaarbezet internationaal tornooi te Ingelmunster heeft Hanne Noyen de 5e plaats behaald in de U18 -57kg; door een appelflauwte diende ze op te geven in de kamp voor het brons. Haar broer Sam Noyen werkte zich naar een verdienstelijke 7e plaats (U18 -60kg). Kjell De Ridder (U18 -66kg) trof een ongelukkige loting, hij verloor in zijn voorronde en kreeg geen herkansing. Proficiat aan onze 3 compétiteurs!

3 maart 2013

Resultaten Shiai

Geen punten-kermis op Shiai deze maand. Bruine gordels Delphine, Valerie en Matthias troffen zeer sterke tegenkandidaten. Enkel Kjell wist 1 bijkomend punt te laten noteren. De Shiai-weg naar voldoende punten voor deelname aan een Dan-examen kan lang zijn. Maar waar een wil is, is een weg!

2 maart 2013

Merelbeke presteert sterk op het kata-tornooi van Liedekerke

Op de 3e editie van het kata-tornooi van Liedekerke hebben de Merelbeekse koppels sterke prestaties neergezet: naast verdienstelijke demonstraties van Yanick en zijn partner Patrick, en van Geert en Luc, gingen het nieuwe koppel Nathalie en An alsook ouwe getrouwe Dirk en Christophe met goud aan de haal.

>> Lees meer

24 februari 2013

Geen succes op kata-tornooi Marcel Clause

Slechts 1 Merelbeeks kata-koppel op het internationale tornooi Marcel Clause te Brussel: onze trainers Geert Stroobant en Luc Braeckman. In het kader van Geert's volgend Dan-examen kozen ze voor de Katama No Kata (controle-technieken) i.p.v. de gebruikelijke Ju No Kata.
Pas de tweede keer dat ze deze kata uitvoerden voor een jury, en de enkele foutjes werden hen zwaar aangerekend. Op geen enkel ogenblik konden ze daardoor aanspraak maken op een plaats in de finale.
Niet getreurd echter, er werden lessen getrokken, dus keerden onze trainers niet ontevreden terug uit Brussel.

24 februari 2013

Hanne wordt knap 5e op International Antwerp Open

Onze judoka Hanne Noyen is knap 5e geworden op het zware International Antwerp Open tornooi. In haar eerste competitie na haar knie-blessure won ze haar eerste 2 kampen met Ippon, maar werd door de bronzen medaille van het 2012 EK U17 -57kg naar de herkansingen verwezen. Daar won ze opnieuw 2 keer, waarmee ze voor brons mocht kampen, dat ontglipte haar echter aan de 2012 vice-Nederlandse kampioene U17 -52kg. Vijfde plaats op een bijzonder zwaar bezet tornooi, als eerstejaar, en net terug uit revalidatie, dat belooft voor de toekomst!!

17 februari 2013

Mina is Belgisch Kampioene U18 -48kg !!!

In Herstal is Mina Libeer op schitterende wijze Belgisch Kampioene geworden in de U18 -48kg: de talrijk meegereisde supporters zagen twee vlotte overwinningen in de 1/4 en 1/2 finales, en beleefden een ware thriller in de finale, waar Mina in de laatste seconde een achterstand omboog naar een zege.
JS Merelbeke wenst Mina van harte proficiat met haar eerste titel van Belgisch Kampioene!

>> Lees en zie meer

17 februari 2013

Met 7 Miniemen naar Overmere

Zeven Merelbeekse miniemen trokken naar Overmere en kwamen allemaal terug met een verdiende medaille.

>> Lees meer

3 februari 2013

Resultaten Shiai

Michiel scoorde vandaag 4 Ippons en schreef daarmee zijn Shiai-kaart vol, hij mag zich beginnen opmaken voor examen 1e Dan. Geen succes voor Jacob, Kjell (net terug uit kwetsuur) en Delphine, maar zij zullen niet versagen en zijn op 3 maart weer present.

2 februari 2013

Thibo wordt 3e in Lokeren

Op het "Topjudoka's" tornooi van Lokeren is Thibo Hoffman zeer mooi derde geworden: verloor hij zijn eerste kamp in een reeks van 8, dan won hij wel twee herkansingen op rij en bracht daarmee mooi brons naar Merelbeke. Proficiat Thibo!

31 januari 2013

Met de bus naar het BK Jeugd Dames (17 februari 2013)

Op 17 februari doet Mina een gooi naar de titel van Belgisch Kampioene. JS Merelbeke geeft de supporters de kans om dit BK bij te wonen en organiseert een busreis naar Herstal. Dit wordt een topdag! Inschrijven via het secretariaat.

>> Lees meer

30 januari 2013

Artikel in Het Nieuwsblad betreft Kampioenschappen Jeugd 2013

Lees het mooie artikel >> hier

27 januari 2013

Eiji Kikuchi opnieuw te gast in onze dojo

Ook dit jaar slaagde ons bestuur erin om Eiji Kikuchi, de Japanse sensei die in Parijs woont, naar Merelbeke te halen voor een gesmaakte gasttraining.

>> Lees meer

26-27 januari 2013

Mina is Vlaams Kampioene U18 -48kg

In Herentals is Mina Libeer voor de 3e keer op rij Vlaams Kampioene geworden, nu bij de U18 -48kg. Schitterend! We zien haar op 17 februari op het Belgisch Kampioenschap in het Waalse Herstal. Bij de U15 -50kg wist Thibo Hoffman 2 mooie kampen te winnen.

>> Lees meer

20 januari 2013

Resultaten van onze 5 Miniemen te Erembodegem

Vijf Merelbekenaren gleden langs besneeuwde wegen naar Erembodegem voor het jaarlijkse U13 tornooi aldaar.

>> Lees meer

19 januari 2013

Mina en Thibo resp. 1e en 3e op het PK 2013 voor de Jeugd

Mina Libeer heeft op de Provinciale JeugdKampioenschappen 2013 de gouden medaille behaald (U18 -48kg); onze Thibo Hoffman knokte zich naar een mooie 3e plaats bij de U15 -50kg. Zij mogen volgende week naar de Vlaamse Kampioenschappen, succes!
Mooie vijfde plaatsen waren er voor Naur Bechiev en Michiel Van Gendt. Matthias Braeckman diende af te haken na kwetsuur.
>> Lees meer

15 januari 2013

Respect in de sportclub

Respect is niet alleen de basis voor een leefbare maatschappij maar ook de basis voor een goed en vooral ‘sportief’ werkende sportclub! Respect dat toon je en verdien je.
JS Merelbeke onderschrijft >> deze boodschap van de VJF

13 januari 2013

Mina haalt zilver in Eindhoven

Het Merelbeekse U18 team wordt geteisterd door kwetsuren (Hanne, Sam, Kjell), en daags vooor de "Open Dutch" competitie te Eindhoven werd Matthias ook nog ziek, zodat uiteindelijk enkel onze Mina Libeer op de tatami stond op dit groot internationaal ranking-tornooi. In een reeks van 20 deelneemsters ging ze via 4 overwinningen direkt naar de finale, tegen de Nederlandse kampioene van 2012 (U17 én ook bij de seniors!); na de reguliere 4 minuten en de Golden Score stonden beide dames nog steeds gelijk, en de scheidsen gaven Mina de 2e plaats. Zilver op dit groot tornooi, goed gedaan, Mina!

10 januari 2013

Resultaten JeugdRanking VJF en JeugdTrofee Oost-Vlaanderen 2012

Nu 2013 is ingeluid, zijn de eindstanden bekend gemaakt van de regelmatigheidscriteria van 2012: JeugdRanking VJF en JeugdTrofee Oost-Vlaanderen. We vinden er opnieuw verscheidene JSM'ers, i.h.b. onze topsporters Hanne en Mina. Proficiat aan alle jeugdige competiteurs voor hun inzet en resultaten in 2012. Keep it up in 2013.
>> Eindstand van de Vlaamse Ranking U15
>> Eindstand van de Vlaamse Ranking U17
>> Eindstand van de Oostvlaamse JeugdTrofee

6 januari 2013

Ilse Heylen geeft gasttraining in Merelbeke

JS Merelbeke zorgde op 6 januari niet voor een bezoek van de Drie Koningen, maar wel voor een gasttraining door topjudoka Ilse Heylen, en dit zowel voor onze jonge als voor onze volwassen judoka's. Haar technieken werden door elkeen gesmaakt.
>> Lees meer


Terug