Nieuwspagina 20083 december 2008

Sinterklaas op bezoek

Opnieuw kregen we dit jaar bezoek van de Sint. Onze judoka's toonden hem en zijn pieten wat ze al geleerd hadden. De sint was onder de indruk en beloonde onze judoka's met snoep, chocolade en een kleine verrassing!
>> Foto's

29 november 2008

Pupillen en miniemen te Kruishoutem

Bij de pupillen behaalde Marjolein Van Gendt een 3de plaats. Bij onze miniemen konden Kjell De Ridder en Mina Libeer het goud veroveren, terwijl Michiel Van Gendt en Elena Nevejans eindigden op de 4de plaats. Proficiat!
Foto's

25 november 2008

Groot verlies voor Judoschool Merelbeke
Met groot verdriet melden wij u het onverwachte overlijden van Liliane KEYMEULEN, echtgenote van Antoine DE MAERTELEIRE -onze voorzitter- en moeder van Dirk DE MAERTELEIRE -onze trainer. Liliane was medestichter en secretaris van onze judoschool; met haar verliezen we één van onze drijvende krachten. Het is mede dankzij haar dat de judoschool gegroeid is tot wat hij vandaag de dag is. We zullen haar missen; ze zal altijd in onze gedachten blijven. Wij wensen Antoine, Dirk en de rest van haar familie veel sterkte toe.

Overlijdensbericht

23 november 2008

Bert wordt scheidsrechter

Bert Crevals heeft met succes de opleiding voor provinciaal scheidsrechter voltooid. Zo wordt hij de eerste officiële scheidsrechter van Judoschool Merelbeke. Proficiat Bert.
Foto

22 november 2008

Pupillen en miniemen te Evergem

Marjolein Van Gendt veroverde de 1ste plaats, Bavo Legiest de 2e plaats en Arbi Qadzjiyev de 3de plaats op het Pupillentornooi te Evergem. Proficiat alle drie!
Ook onze miniemen deden het weer goed: Mina Libeer werd 1e in haar poule, Kjell De Ridder 2e, en Michiel Van Gendt en Elena Nevejans werden 4e. Goed zo!
Lees meer
Foto's miniemen

16 november 2008

An wordt zwarte gordel!!

An Roelands (met als partner Pascal Van Laecken) heeft met succes de 1ste DAN graad binnengehaald te Zele. Proficiat An!

11 november 2008

Interprovinciale ontmoeting -13

4 van onze miniemen waren geselecteerd door de Oost-Vlaamse judofederatie om deel te nemen aan het interprovinciaal kampioenschap -13 te Ronse. Deze eer viel Michiel Van Gendt, Kjell De Ridder, Mina Libeer en Matthias Braeckman. Proficiat!
Oost-vlaanderen verloor nipt van West-Vlaanderen en eindigde op een mooie 2de plaats.
Hun ervaringen kan je hier lezen!

2 november 2008

Miniemen te Veldegem

Op het Miniementornooi te Veldegem, behaalde Michiel een 1ste plaats; eindigden Kjell, Mathieu en Mina op een 2de plaats en Arne op een 3de plaats. Proficiat! Matthias kwetste zich jammer genoeg aan zijn schouder (en eindigde 4de); we wensen hem een spoedig herstel!

26 oktober 2008

1x GOUD, 1x ZILVER, 1x BRONS

Op het Pupillentornooi te Kemzeke behaalde Marjolein Van Gendt de 1ste plaats, Arbi Qadzjiyev de 2de plaats en Bavo Legiest de 3e plaats. Proficiat!
>> Lees meer

25 oktober 2008

Miniemen te Kemzeke

Op het Miniementornooi te Kemzeke waren onze Merelbeekse miniemen weer sterk vertegenwoordigd: zeven miniemen. Lees hieronder de uitslagen. Doe zo verder, samen sterk!
>> Foto's en uitslagen

25 oktober 2008

Valerie naar Flanders Cup

Door haar titel als vlaams kampioene, werd Valerie De Ghouy geselecteerd om deel te nemen aan de Flanders Cup, een internationale wedstrijd waar enkel de beste aanwezig zijn. Door haar kwetsuur was Valerie lang buiten strijd en dit was dan ook het eerste tornooi waar ze aan deelnam. Toch hield ze goed stand en behaalde een 4de plaats. Proficiat.

19 oktober 2008

Pieter en Arne worden 2de DAN!!

Pieter Cadron en Arne De Wulf haalden met succes hun 2de DAN-graad te Zele. Dikke proficiat alle twee!!

19 oktober 2008

1ste plaats voor Judoschool Merelbeke

Met zeven judoka's traden onze miniemen aan op het Miniementornooi te Waarschoot. Zij konden naast hun indivivuele medailles: 4x goud, 1x zilver en 2x brons als groep de titel binnenhalen: een EERSTE plaats voor Judoschool Merelbeke.
Ook onze pupillen konden drie medailles binnenhalen: 1x goud en 2x brons. Proficiat allemaal!!
>> Lees meer
>> Foto's

18 oktober 2008

Geen medaille op Regionaal Kampioenschap

Wendy Barbarin, Arne De Wulf en Wouter Goedertier waren dankzij hun medaille op het Oost-Vlaams kampioenschap geselecteerd om deel te nemen aan het Vlaams kampioenschap. Wendy en Arne verloren hun eerste kamp en kregen jammer genoeg geen herkansingen. Wouter vocht zich een weg naar de finale voor de derde plaats, maar verloor deze; hij behaalde toch een mooie vijfde plaats wat voor een eerstejaars junior een fantastische prestatie is!! Proficiat!

11 oktober 2008

Met mijn maat op de mat

Met mijn maat op de mat was dit jaar weer zeer succesvol: ongeveer 100 kinderen namen deel. Die dag konden onze jonge judoka's hun vriendje of vriendinnetje meebrengen naar de judoclub om hen te laten kennismaken met hun geliefde sport. Hieronder kan men enkele sfeerbeelden vinden.
>> Foto's

11 oktober 2008

3X BRONS op het Provinciaal Kampioenschap

Wendy Barbarin, Arne De Wulf en Wouter Goedertier behaalden Brons op het Oost-Vlaams kampioenschap te Kruishoutem. Op deze manier plaatsten ze zich voor het Regionaal Kampioenschap. Mooi gepresteerd!
>> Lees meer

7 september 2008

Wouter: 10 punten!

Wouter Goedertier behaalde zijn laatste punt op shiai, daarmee heeft hij nu 10 punten! Op naar 2de DAN!

augustus 2008

Opsmukdagen

Tijdens de opsmukdagen kregen onze kleedkamers, douches en toiletten een nieuw laagje verf. Ook werd de judozaal volledig opgekuist en opgefrist, zodat alle judoka's terug aan de slag kunnen. Jammer genoeg was de opkomst dit jaar iets minder waardoor ons bestuur nog een aantal extra dagen moesten werken. In ieder geval bedankt aan alle helpers!!
>> Foto's

juli 2008

VAKANTIE!!!

Het judoseizoen zit er op; tijd om ons lichaam te laten rusten en andere oorden te verkennen.
Maar niet getreurd: 20 augustus beginnen we al aan het nieuwe seizoen! Ook verwachten we zoveel mogelijk volk op onze "opsmukdagen" op 2,3,9 en 10 augustus.
>> Lees meer

25 juni 2008

World Masters te Brussel

Dirk De Maerteleire en Christophe Inghelbrecht behaalden een 5de plaats in de kime no kata en een 6de in de katame no kata! Nathalie De Pauw veroverde de zilveren medaille in de categorie -57kg (30 to 35 jaar). Proficiat!!

3 juni 2008

GEZOCHT!

Vrijwilligers (ouders, judoka's en/of sympathisanten) die vanaf volgend seizoen willen meehelpen om de bar draaiende te houden tijdens en/of na de trainingen, kunnen zich wenden tot Christophe Inghelbrecht. Men kan ook mailen naar dit adres. Alvast bedankt!

1 juni 2008

2 punten op SHIAI!

An Roelandts behaalde haar 6de punt op shiai, dus op naar zwart! Joeri Van den Broecke kon eveneens 1 punt binnenhalen. Proficiat!

10-11 mei 2008

Dirk en Christophe BRONS op EK!

Dirk De Maerteleire en Christophe Inghelbrecht wonnen de Bronzen medaille op het Europees Kaampioenschap Kata te Malta! Celine Crevals en Nathalie De Pauw keerden huiswaarts met een 8ste plaats. Proficiat!!
>> Lees meer
>> Blog

4 mei 2008

2x GOUD

Op het Pupillentornooi te Wetteren konden onze twee judoka's Quinten Ramacker en Arbi Qadzjiyev al hun wedstrijden winnen en met het goud huiswaarts keren. Proficiat jongens, mooi gedaan!

4 mei 2008

3x ZILVER, 3x BRONS

Op het Miniementornooi te Wetteren gingen Kjell De Ridder, Michiel Van Gendt en Mina Libeer aan de haal met het zilver, terwijl Arno De Block, Mathias Braeckman en Amelie Van Damme het brons binnenhaalden. Proficiat!
>> Lees meer
>> Foto's

4 mei 2008

3 punten op SHIAI!

Nathalie De Pauw behaalde 3 punten op shiai, daarmee heeft ze nu 10 punten! Mooi gedaan!

27 april 2008

2x 2de DAN: Geert en Stefan

Geert Stroobant en Stefan Cantineau haalden met succes hun 2de DAN-graad te Zele. Dikke proficiat alle twee!!

19 april 2008

Interclub heren: 4de Plaats!

De derde wedstrijddag was wat lastiger voor onze heren o.a. door de afwezigheid van een aantal gekwetsten. Toch konden ze één van de drie wedstrijden winnen en eindigden uiteindelijk op een mooie 4de Plaats! Mooi gedaan heren!
>>Lees meer

19 april 2008

3 medailles op European Master Kata te Tours

Dirk De Maerteleire en Christophe Inghelbrecht konden zowel in de 'Katame No Kata' als in de 'Kime No Kata' een medaille binnenhalen: zilver en brons. Daarnaast wonnen Celine Crevals en Nathalie De Pauw in het 'Ju No Kata': Goud. Mooie prestatie!!
>> Lees meer
>> Foto's

11 april 2008

Ribbekes groot succes!

Maar liefst 350 mensen hebben kunnen genieten van de lekkere ribbekes. Wie foto's heeft mag ze nog altijd doorsturen, misschien kunnen die dan nog op de site gezet worden. Alvast bedankt allemaal en hopelijk tot binnenkort op de barbecue!!

6 april 2008

5 punten op SHIAI!

Christophe Inghelbrecht behaalde één punt, en Wouter Goedertier veroverde er maar liefst 4! Proficiat heren!

30 maart 2008

Interclub dames geen succes

Onze dames hadden het nog lastiger dan de vorige keer. Ze waren slechts met 4 meer van de 5, waarvan 1 geblesseerd toch deelnam. De enige wedstrijd die ze hadden kunnen winnen, werd door een foutieve beslissing van de scheidsrechter afgenomen. Jammer! Bij deze een oproep naar volgend jaar toe: wie vrouwelijk, minstens 15 en groen is, en wil vechten, kom dan aub in onze ploeg. Merci.
Toch één lichtpunt: Wendy Barbarin haalde haar 10 punten! Proficiat Wendy!

29 maart 2008

Interclub heren: 4 op 6!

Onze herenploeg kon opnieuw 2 wedstrijden winnen en 1 nipt verliezen. Wat hen voorlopig op een derde plaats brengt. Proficiat heren!

24 maart 2008

Merelbeke top op Katatornooi Gullegem

Dirk De Maerteleire en Christophe Inghelbrecht wonnen zowel in de 'Katame No Kata' als in de 'Nage No Kata', terwijl Celine Crevals en Nathalie De Pauw de overwinning behaalden in de 'Ju No Kata'.
>> Lees meer

16 maart 2008

4x GOUD, 1x ZILVER, 1x BRONS

Op het Pupillen-Miniementornooi te Zelzate behaalden onze jonge judoka's van Judoschool Merelbeke maar liefst 6 medailles! Te veel dus om hier op te noemen. Lees dus hieronder de uitslagen. Proficiat allemaal!
>> Uitslagen

16 maart 2008

Debby wordt zwart!

Debby Van Den Berghe behaalt (met als partner Pascal Van Laecken) de 1ste DAN graad. Proficiat Debby!

14 maart 2008

Dropping was succes!!

De "Sprookjes-dropping" was lastig, maar heel plezant! Hieronder een verslagje en de foto's.
>>Verslag

9 maart 2008

3 punten op SHIAI!

Wendy Barbarin behaalde 2 punten en Steffie Temmerman behaalde haar 10e punt, nu op naar zwart Steffie! Proficiat!

2 maart 2008

Interclub dames: 1 op 5

Onze dames hadden het wat lastiger, doordat hun lichtgewicht niet kon deelnemen en ze geen zwaargewicht hadden. Ze wonnen 1 wedstrijd, verloren er 3 en 1 eindigde op gelijke stand. Toch behaalden ze quasi allemaal extra shiaipunten, wat ook mooi meegnomen is. Proficiat dames!

1 maart 2008

Interclub heren: 2 op 3!

Onze herenploeg toonde hun vorm op de 1ste wedstrijddag van de interclub: 2 wedstrijden gewonnen en 1 nipt verloren. Proficiat heren!
>>Lees meer

24 februari 2008

Valerie gekwetst op Belgisch.

Valerie De Ghouy, kon als vlaams kampioene deelnemen aan het Belgisch kampioenschap, maar moest reeds bij de eerste wedstrijd opgeven door een slechte val op de elleboog. Gekwetst en teleurgesteld keerde Valerie terug naar huis, met een tussenstop aan de spoedafdeling van het UZ. we wensen haar veel beterschap en hopelijk krijgt ze volgend jaar een nieuwe kans op een medaille op het Belgisch!
>>Kort overzicht

23 februari 2008

Stefan BRONS op Belgisch!!

Stefan Cantineau behaalde als enige Vlaming in zijn gewichtsklasse een medaille op het Belgisch kampioenschap. Hij werd 3de van België!! Schitterende prestatie Stefan!
>> Foto's

17 februari 2008

Valerie Vlaams kampioen

Ook bij de dames kan er een JSM'erke meedingen aan het Belgisch Kampioenschap! Valerie De Ghouy won al haar wedstrijden en kreeg hiervoor de titel van Vlaams kampioene! Fantastisch en veel succes! Ook hier supporters welkom op zondag 24 februari te Doornik.
Steffie kon jammer genoeg geen medaille te pakken krijgen, maar we hopen voor de toekomst.
>>Foto's

16 februari 2008

Stefan 3de van Vlaanderen

Op het Regionaal Kampioenschap te Herentals kon Stefan Cantineau de bronzen medaille te pakken krijgen en zo een selectie binnenhalen voor het Belgisch Kampioenschap zaterdag 23 februari in Doornik. Alle supporters zijn welkom! Ook proficiat aan alle andere deelnemers die toch zover geraakt zijn, maar jammer genoeg niet verder mogen.
>> Foto's

9 februari 2008

8 judoka's naar Regionaal Kampioenschap

Valerie De Ghouy en Stefan Cantineau hebben de titel van Provinciaal kampioen kunnen binnehalen! Andreas Bouwens en Wouter Goedertier kwamen met het Brons terug. Daarnaast konden nog 4 van onze judoka's een ticket binnenhalen voor het Regionaal Kampioenschap. Fantastisch!
Jammer genoeg heeft Wouter zich gekwetst bij zijn eerste match en zal hij zijn Belgische titel dit jaar niet kunnen verdedigen. Veel beterschap, Wouter!!
>> Lees meer

3 februari 2008

1x GOUD, 2x ZILVER, 1x BRONS

Op het Pupillen-Miniementornooi te Berlare behaalden Mathias Braeckman een 1ste plaats, Kjell De Ridder en Arbi Qadzjiyev een 2de plaats en Michiel Van Gendt een 3de plaats. Proficiat jongens!
>> Lees meer

2 februari 2008

1x GOUD en 1x ZILVER op katatornooi te Sint-Martens-Latem

Dirk De Maerteleire veroverde samen met François Marckx de 1ste plaats in het ju no kata te Sint-Martens-Latem. Het was een spannende strijd met Celine Crevals en Nathalie De Pauw die uiteindelijk de 2de plaats behaalden!! Proficiat!
>>Foto's.
>> In de krant...

2 februari 2008

1x GOUD, 3x ZILVER, 2x BRONS

Zes medailles voor onze judoka's op het Pupillen-Miniementornooi te Sint-Martens-Latem. Fantastisch!
>> Lees meer
>> Bekijk ook eens de foto's

26 januari 2008

4x BRONS op Internationaal tornooi te Lokeren

Met acht judoka's nam Merelbeke mee aan het Internationaal tornooi te Lokeren. Vier van hen konden het brons binnenhalen, nl. Rodin Van Nieuwenborgh, Valerie De Ghouy, Michaël Libeer en Andreas Bauwens. Steffie Temmerman en Bert Thienpont verloren jammer genoeg voor de derde plaats. Wouter Goedertier en Ruben Bauwens hebben mooi gevochten maar zaten in een zware reeks. Goed gedaan!!

20 januari 2008

2x GOUD, 2x ZILVER, 1x BRONS te Aalst

Op het pupillen-miniementornooi te Aalst behaalden Kjell De Ridder en Mathias Braeckman een gouden plak. Michiel Van Gendt en Mina Libeer konden huiswaarts keren met het zilver en Tim Eeckhout met het brons. Proficiat allen!!
>> Hier enkele foto's


Terug