Nieuwspagina 2009december 2009

Groepsfoto's

Hier kan je de nieuwe groepsfoto's bekijken en downloaden in hoge resolutie!
>> Foto's

6 december 2009

7 punten op shiai!

David Laute behaalde één punt, Arne De Wulf kon er twee bemachtigen en Pieter Cadron veroverde er maar liefst vier!! Proficiat, mannen!

2 december 2009

Sinterklaas op bezoek

De Sint was dit jaar weer op bezoek. Onze judoka's toonden hem en zijn pieten wat ze al geleerd hadden en kregen hiervoor snoep, chocolade en een DVD van de Smurfen!!!
>> Foto's

25 november 2009

Interclub heren: 0 op 4

Onze herenploeg kenden jammer genoeg geen succes; toch hadden ze veel plezier
>>Foto's

11 november 2009

Interprovinciaal tornooi te Herentals

Merelbeekse miniemen scoren (bijna) perfect op interprovinciale miniemen ontmoeting
>> Lees meer.

8 november 2009

Interclub heren: 2 op 4

Onze herenploeg startte de 1ste wedstrijddag van de interclub: 2 wedstrijden gewonnen en 2 verloren. Proficiat heren!
>>Lees meer

24-25 oktober 2009

Pupillen en miniemen te Kemzeke

Weer een hele grote opkomst voor het laatste tornooi van dit jaar. Een aantal van onze miniemen gaan over naar -15 (vroeger cadetten). Wij hopen dat zij even succesvol zullen verderdoen en wensen hen daarbij veel succes!
>> Lees meer.

18 oktober 2009

Pupillen en miniemen te Evergem

Onze pupillen en miniemen winnen de "Beker Wilfried Van De Walle".
>> Lees meer.

18 oktober 2009

WK Kata te Malta

Op het wereldkampioenschap te Malta konden Dirk De Maerteleire en Christophe Inghelbrecht zich plaatsen voor de finale. Uiteindelijk behaalden ze een mooie 5de plaats! Proficiat!! Filmpje van hun optreden vind je op you tube. Voorronde en Finale

11 oktober 2009

Provinciaal Groen-Blauw

4 judoka's durfden het aan om deel te nemen aan het Provinciaal Groen-Blauw tornooi te Lokeren. Eén keerde huiswaarts met een medaille: zilver voor Alexander Van Damme. Proficiat!
>> Lees meer.

10 oktober 2009

Met mijn maat op de mat 2009

Met mijn maat op de mat: de foto's!

10 oktober 2009

Vlaams kampioenschap 2009

Nathalie De Pauw verloor haar eerste wedstrijd tegen de vlaams kampioene 2008, en kreeg jammer genoeg geen herkansingen. Toch nog het goede nieuws dat onze regelmatige bezoeker Maarten Oosterlinck een mooie 2de plaats behaalde en zodus mag deelnemen aan het Belgisch kampioenschap. Veel succes Maarten!

7 oktober 2009

Arne wordt papa

Arne Dewulf en Stefanie Boon zijn de trotse ouders geworden van een flinke jongen Lorn.
Proficiat en veel geluk samen!

4 oktober 2009

Cederik 10 punten!

Cederik Overdeput behaalde zijn laatste punt: op naar zwart!! ! Goed zo! Ook Bert Crevals kon een punt binnenhalen: proficiat Bert!

26 september 2009

1x Brons op Oost-Vlaams kampioenschap 2009

Op het provinciaal kampioenschap namen drie judoka's deel: Arne Dewulf, Cederik Overdeput en Nathalie de Pauw.
Arne won één wedstrijd met een mooie ippon, maar verloor daarna. Cederik haalde net geen 3de plaats, maar kon toch met twee shiai-punten huiswaarsts keren. Nathalie De Pauw behaalde een derde plaats en zodus een ticket voor het Vlaams kampioenschap. Succes!

20 september 2009

Pupillen en miniemen te Waarschoot

Onze pupillen en miniemen blijven succes oogsten.
>> Lees meer.

6 september 2009

1 punt op SHIAI!

Cederik Overdeput behaalde 1 punt op de eerste shiai van dit seizoen!! Goed zo!

juli 2009

Nieuws uit Japan

Dirk De Maerteleire op geslaagde kata stage in Japan. >> Lees meer.

juli 2009

VAKANTIE!!!

Het judoseizoen zit er weer eens op: een bewogen judoseizoen met veel vreugde, maar jammer genoeg ook verdriet.
Tijd om te ontspannen en onze batterijen te herladen, zodat we met volle moed en energie het nieuwe seizoen kunnen starten op 19 augustus. Maar geen nieuw seizoen zonder eerst op te kuisen en te vernieuwen. Daarom verwachten we zoveel mogelijk volk op onze "opsmukdagen" op 1,2,8 en 9 augustus.
>> Lees meer

juni 2009

2x Initiator; 1x Trainer B!!

Onze trainers blijven zich bijscholen om onze jeugdige judoka's zo goed mogelijk te kunnen begeleiden. Dit seizoen kwamen er weer 3 diploma's bij. Luc Braeckman en Stefan Cantineau behaalden met succes hun diploma iniator in het judo. Nathalie De Pauw slaagde voor het examen Trainer B in het judo. Proficiat alle drie!!

10 mei 2009

EK Kata te Boekarest (Roemenië)

Dirk De Maerteleire en Christophe Inghelbrecht konden op het Europees Kampioenschap de finale bereiken (eerste 6), maar slaagden er net niet in een medaille te veroveren. Ze eindigden op een mooie 5de plaats! Proficiat!!

10 mei 2009

Pupillen en miniemen te Wetteren

Opnieuw nam een grote delegatie van JSM deel aan het pupillen-miniementornooi te Wetteren. Onze judoka's vochten als leeuwen om hun moeder te kunnen verassen met een mooie beker op deze moederdag.
>> Lees meer.

3 mei 2009

6 punten op SHIAI!

Koen behaalde mooi 2 punten en Cederik Overdeput overtrof zichzelf en bahaalde er maar liefst 4. Fantastisch!

25 april 2009

European Master Kata te Tours

Dirk De Maerteleire en Christophe Inghelbrecht veroverden het ZILVER in de 'Kime No Kata'. Ook namen ze deel aan de competitie in het 'Nage No Kata' behaalden daar een mooie 5de plaats. Mooie prestatie!!
>> Foto's

13 april 2009

2 x GOUD op Katatornooi te Gullegem

Dirk De Maerteleire en Christophe Inghelbrecht konden het GOUD binnenrijven in het 'Nage No Kata'. Jammer genoeg was er die dag geen competitie in hun favoriete kata: het 'Kime No kata'. Daarnaast kon Dirk samen met François Marckx ook nog het GOUD veroveren in de 'Goshin Jutsu'. Mooi gepresteerd!

5 april 2009

6 punten op SHIAI!

Valerie De Ghouy behaalde 1 punt op shiai en Cederik Overdeput kon zelfs 2 punten binnenhalen. Bert Crevals deed het nog beter en scoorde er 3, nog 2,5 te gaan voor 5de DAN!! Proficiat!

29 maart 2009

Goud op Katatornooi te Zwijnaarde

Dirk De Maerteleire en François Marckx behaalden op het katatornooi te Zwijnaarde het GOUD in de 'Ju No Kata'. Proficiat mannen!!
Daarna vond het ne-waza tornooi plaats (jammer genoeg geen deelnemers van JSM, misschien volgend jaar??) waar Dirk en Christophe voor de medaille-uitreiking een demonstratie gaven van het 'kime no kata' op Oosterse muziek. Mooi gedaan!

28 maart 2009

Pupillen en miniemen te Kruishoutem

Onze jeugdige judoka's blijven goed presteren en meer en meer nieuwkomers komen ook eens proeven van "het vechten" op wedstrijd. Goed zo jongens!! Houden zo. De resultaten kan je lezen in volgend verslag.
>> Verslag.

21 maart 2009

Bekers der Kempen te Herentals

Op het zwaar tornooi te Herentals kon Valerie De Ghouy net niet het brons veroveren; ze verloor haar wedstrijd voor de 3e plaats. Ook Ruben Bauwens nam deel en verloor jammer genoeg in de herkansingen. Volhouden!! Deelname aan zulke wedstrijden betekent automatisch vooruitgang boeken! Misschien een oproep aan anderen om ook eens te proberen!

15 maart 2009

Pupillen en miniemen te Zelzate

Op hetzelfde elan gaan onze jonge judoka's verder in de competitie. Bij de pupillen behaalde judoschool Merelbeke maar liefst 4 x goud, 3 x zilver en 4x brons. de resultaten van de miniemen volgen hier binnenkort. Proficiat jonge strijders!!
>> Lees meer

15 maart 2009

Ludo wordt 1ste DAN!!

Ludo Crevals (met als partner Bert crevals) behaalde met succes de 1ste DAN-graad, m.a.w. de zwarte gordel!! Dikke proficiat!!

11 maart 2009

Thybe is geboren!!

Met vreugde melden wij u de geboorte van Thybe, het zoontje van onze trainers Nathalie en Chrisophe. Hij woog 3,550kg en was 48cm lang. Proficiat aan de trotse ouders!!
>> Geboortekaartje
>> Foto's

1 maart 2009

Merelbeke 1ste plaats te Berlare

Dat onze judoka's de competitiesmaak te pakken hebben, bewijst niet alleen hun talrijke opkomst, maar ook hun prachtige prestaties. Maar liefst 10 pupillen en 8 miniemen van Judoschool Merelbeke trokken naar het pupillen-miniemen tornooi te Berlare. Daar behaalden ze individueel talrijke medailles, waardoor ze als ploeg dan ook de beker konden binnenrijven. Proficiat!!!
>> Lees meer

7 februari 2009

Geen succes op Regionaal Kampioenschap

Wouter Goedertier mocht wegens overgewicht (?) - hij woog 300g te veel - niet deelnemen en keerde heel teleurgesteld huiswaarts terug.
Ons pluimgewicht Alexander Van Damme geraakte wel probleemloos door de weging, maar verloor zijn eerste wedstrijd en kreeg geen herkansing .

28 januari 2009

2 judoka's naar Regionaal Kampioenschap

7 van onze judoka's namen deel aan het Provinciaal kampioenschap te Aalter. Slechts 2 ervan konden doorstoten naar het regionaal kampioenschap. Alexander Van Damme en Wouter Goedertier behaalden er een 3de plaats. Proficiat jongens!
Ook Bert Crevals mocht deelnemen..., wel oordelen eerder, als scheidsrechter! Goed gedaan, Bert!
>> Lees meer

18 januari 2009

Pupillen en miniemen te Erembodegem-Aalst

Nog nooit gingen de pupillen en de miniemen met zo'n grote opkomst naar de competitie! Maar liefst 10 pupillen en 7 miniemen namen deel aan dit tornooi in Aalst; fantastisch!! En de resultaten waren ook zeer goed; te veel om hier op te noemen. Klik dus maar vlug verder en kijk maar eens naar onze pupillen en miniemen in actie.
>> Uitslagen
>> Foto's

4 januari 2009

Oudertraining en nieuwjaarsreceptie

Zoals elk jaar konden onze ouders bij de ingang van het nieuwe jaar deelnemen aan onze oudertraining. Heel veel ouders namen dan ook van de gelegenheid gebruik om eens met hun zoon of dochter samen te trainen. Een sfeerbeeld van deze training vind je hier.
Nadien begon onze nieuwjaarsreceptie, en dankzij vele vrijwilligers werd iedereen rijkelijk voorzien van allerlei hapjes en voldoende drank ... .
Bedankt aan onze helpers!!


Terug