Nieuwspagina 20173 december 2017

U11 en U13 op de mat in sporthal Puyenbroeck te Wachtebeke

Coach Dirk mocht in Wachtebeke 4 U11 coachen, waaronder eentje die voor het eerst kennismaakte met de wedstrijd-tatami - hopelijk smaakt het naar meer! Coach David had 's namiddags 4 U13 onder zijn auspiciŽn.

>> Verslagje en foto U11.

18-19 en 25-26 november 2017

ONDENKBAAR: JS MERELBEKE = TWEE x KAMPIOEN INTERCLUB

Onze wedstrijdjudoka's hebben de voorbije weekends een stukje clubgeschiedenis geschreven: onze Dames1 werden -hou u vast- Nationaal Kampioen Interclub, en onze Heren knokten zich naar de titel van Kampioen in 2e Vlaamse Afdeling B. Absoluut TOP, proficiat!!! Onze Dames2 werden verdienstelijk 9e in 2e Vlaamse Afdeling.

>> Verslag van deze unieke gebeurtenis en foto's.

17 november 2017

Pracht van een 5e stek voor Mina op GP Den Haag

Bij haar 1e deelname aan een Grand Prix voor senioren, in het Nederlandse Den Haag, heeft Mina een voortreffelijk parcours afgelegd, en heeft ze mogen kampen voor brons. Haar Duitse opponente was dan wel te sterk, met haar 5e stek mag onze judoka met recht en reden trots zijn!

>> Verslag en foto.

5 november 2017

U9, U11 en U13 aan het werk in het Westvlaamse Ardooie

Met 14 waren ze ingeschreven voor dit tornooi in Ardooie nabij Roeselare. Op de dag zelf diende er eentje verstek te geven wegens ziekte. Coach Maarten (bijgestaan door coach Dave) concludeerde op het einde van een lange judo-dag dat er goed gewerkt was.

>> Verslagje.

5 november 2017

Mina nu ook Belgisch kampioene bij de senioren

Als laatstejaars junior heeft Mina LIBEER nu ook het Belgisch kampioenschap senioren bij de -57kg gewonnen. Met drie klinkende Ippon zeges nam Mina de maat van haar Vlaamse en Waalse concurrentes. Een nieuwe titel op Mina's goedgevulde palmares. Proficiat!

Hier vind je de >> podiumfoto.

29 oktober 2017

Mina brengt haar bronzen medaille mee naar de dojo

Jammer genoeg krijgen we onze top-judoka Mina LIBEER niet zo heel vaak te zien in Merelbeke, ze is immers voortdurend onderwegs, van regionale of nationale training naar competitie of stage, maar vandaag bracht ze haar bronzen medaille van het WK Junioren mee naar onze dojo. Iedereen ging met graagte met haar op de foto.

Die groepsfoto met een glunderende Mina vind je >> hier. T R O T S !

19 oktober 2017

MINA HAALT BRONS OP HET WK JUNIOREN

Op het wereldkampioenschap voor juniors te Zagreb (KroatiŽ) heeft Mina Libeer na 6 hard bevochten kampen een bronzen medaille behaald. Een nooit geziene TOP prestatie waarvoor van de ganse judoschool een ferme proficiat.

>> Verslag van de hand van O.Berghmans en foto's.

8 oktober 2017

U11 en U13 te Kemzeke

Eerste U11/U13 competitie na het zomer-reces. Coaches Michiel en Geert hadden resp. 3 en 5 leeuwtjes op de mat in Kemzeke. Ze deden het allemaal voortreffelijk!

>> Verslagje en foto's.

7 oktober 2017

PK Senioren

Slechts twee Merelbekenaren hadden zich ingeschreven voor het Provinciaal Kampioenschap bij de Senioren.

Mina Libeer kreeg van de VJF vrijstelling en mag rechtstreeks door naar het Belgisch Kampioenschap op 4 november a.s.
Onze -90kg Cederik Overdeput diende een voorwedstrijd te vechten tegen een kameraad 4e Dan. Cť heeft gevochten als een leeuw (zo kennen we hem) maar verloor met 1 Waza-Ari. Hij kreeg spijtig genoeg ook geen herkansing.

Dus niemand op het Vlaams Kampioenschap volgende week. Dat moet toch wel lang geleden zijn...

6-7 oktober 2017

WK Kata op SardiniŽ

In Olbia op het eiland SardiniŽ gingen dit weekend de Wereldkampioenschappen Kata door. Twee Merelbeekse koppels waren present.

Op vrijdag kwamen Nathalie De Pauw en An Roelands op in de 'Grand Slam' van het Ju No Kata, met 14 deelnemende koppels. Ze deden een meer dan behoorlijke demonstratie, maar met bijzonder zware concurrentie uit Japan, Frankrijk, Spanje en ItaliŽ dienden ze vrede te nemen met de 8e plaats, onvoldoende om door te mogen naar de eigenlijke WK finale op zaterdag. Toch hadden zij een goed gevoel bij hun performance.

Minder goed verging het Yanick Vandekerckhove en Patrick Minnoy. Ze werden keihard afgerekend op een paar foutjes in hun demo van de Kime No Kata en werden uiteindelijk 13e. Een teleurstelling, maar 'bluven goan' jongens!

1 oktober 2017

Koten Shiai

Vorige zondag was er Koten Shiai, en volgende judoka's hebben er wedstrijdpunten gesprokkeld in hun queeste naar een hogere graad:

Cederik: Ĺ punt voor 5e Dan
Sven: 2 punten voor 5e Dan
Arne: 2 punten voor 5e Dan
Wouter: 3 punten voor 3e Dan

15 september 2017

Mina niet verder dan de 2e ronde op het EK Junioren

Onze judoka Mina Libeer is op het EK Junioren in Maribor niet verder geraakt dan de 2e ronde.

Eerst won ze vrij vlot van de Roemeense Hutanu (2x Waza-Ari). En had ze het overwicht (zonder evenwel te scoren) in de reguliere 4 minuten van de 2e kamp tegen de Tsjechische Zemanova, dan werd ze in de Golden Score gecounterd op een minder geslaagde O Soto Gari.

En dus 'Game Over' op dit EK. Kop op, meid, opnieuw focussen en blijven gaan !

19 augustus 2017

Mina wint nu ook op European Cup Junioren in Arad

Ook in het Roemeense Arad heeft Mina nu de 1e plaats gehaald op de European Cup Junioren. Waren de zeges op weg naar de finale moeizaam en zwaarbevochten, dan kreeg Mina de overwinning in de finale in de schoot geworpen door kwetsuur van de andere judoka. Blijft hoedanook een TOP prestatie, Mina, proficiat van ons allemaal!

>> Mini-Verslag en podiumfoto.

8 juli 2017

Mina wint op European Cup Junioren in Gdynia

Waren er reeds een 7e stek in Lignano en schitterende 3e plaatsen in Kaunas en La CoruŮa, nu heeft onze judoka Mina Libeer dit weekend de overwinning behaald op de European Junior Cup in het Poolse Gdynia.

>> Mini-Verslag en foto's.

4 juni 2017

Arne slaagt voor 4e Dan

Met blijdschap kunnen we meegeven dat Arne Dewulf vandaag de 4e Dan graad heeft behaald. Wow, goed gedaan ! Proficiat.

13 mei 2017

Mina 3e op European Cup Junioren in Litouwen

Met een knappe 3e plaats op een goed bezette European Cup voor Junioren in Kaunas (Litouwen) bevestigt Mina haar goede vorm, en timmert ze verder aan de weg die leidt naar het EK Junioren (september) en mogelijks zelf het WK Junioren (oktober)... Wauw! We wensen haar alle succes.

>> Verslag en foto's.

23 april 2017

Een mandje vol medailles op het BK Kata en Judoshow te Etterbeek

Op het BK kata, vorig weekend ge-organiseerd door onze Waalse vrienden van de FFBJ, heeft JS Merelbeke verschillende medailles verdiend:

- Nathalie De Pauw en An Roelands: 1e plaats Ju No Kata

- Yanick Vandekerckhove en Patrick Minnoy: 1e plaats Kime No Kata en 3e plaats Goshin Jutsu

- Judoshow team 1 (Jasper, Krian, Emma en Britt): 1e plaats
- Judoshow team 2 (Lina, Karsten, Noah en Victor): 2e plaats

PROFICIAT!!!

8 april 2017

7e stek voor Mina op de European Junior Cup te Lignano (ItaliŽ)

Laatste keer dat Mina LIBEER kon deelnemen aan deze zwaarbezette European Junior Cup, waar 39 deelneemsters aantraden in de -57kg.
Vrij in de 1e ronde, won Mina nadien (telkens in de Golden Score) van A. Szymanska (Pol, als U18 3x goud op een ECup) en van M.Louis Sidney (Fra). Tegen de Sloveense K. Kajzer (vorig jaar winnares hier in Lignano) kwam Mina voor, maar in de laatste minuut geraakte ze in een houdgreep, dus verwezen naar de herkansingen.
Met winst van de Tsjechische V. Zemanova leek Mina goed op weg naar de kamp voor brons, maar de laatste horde was er ťťn teveel: tegen F. Loxha (Kosovo) moest onze judoka opgeven na een zware slag op het borstbeen. Zevende plaats dus. Toch weer knap gedaan. Hopelijk valt de kwetsuur mee.

2 april 2017

1, 2 en 3 punten op Shiai

Op de Koten Shiai voor Heren (2e, 3e en 4e Dan) hebben Pieter Cadron, Sven Van Driessche en Cederik Overdeput respektievelijk 1, 2 en 3 punten gesprokkeld in hun queeste naar een volgende Dan-graad. Proficiat !

26 maart 2017

Mina wint de Internationaler ThŁringen Pokal te Bad Blankenburg (Erfurt, Duitsland), Hanne wint 2 kampen

Laatstejaars junior Mina LIBEER heeft op overtuigende wijze goud behaald op de Internationaler ThŁringen Pokal (U21, -57kg). Waarmee ze de selectie-criteria heeft gehaald om te mogen deelnemen aan het EK midden september.

Bij Hanne NOYEN ligt de focus nu meer op haar universitaire studies, maar ze won op de ITP wel mooi 2 kampen.

>> Verslag en foto's.

12 maart 2017

Groepsfoto n.a.v. de gasttraining door Kikuchi-sensei

Dit weekend was de sympathieke Japanner Eiji Kikuchi weerom te gast in onze dojo, voor een gesmaakte training aan jong en oud; de 2e sessie werd een ware marathon, maar niemand die daarover zijn beklag deed, wel integendeel. Domo arigato gozaimasu, Kikuchi-sensei!

De hi-res groepsfoto vind je >> op deze link van onze website.

11 maart 2017

U11 en U13 te Zelzate

Twee weken na de ontmoeting in Overmere kaapten de U11 en U13 van JS Merelbeke opnieuw de 3e plaats in de ploegenstand weg, dit keer in Zelzate. Een knap staaltje ploegwerk, mijn gedacht ! Coaches Geert en David waren apetrots op jullie.

>> Verslagje en foto's.

4 maart 2017

Negende plaats voor Mina op de European Open in Praag

Mina Libeer nam zaterdag deel aan de senioren-competitie European Open in Praag (U57; 30 deelnemers). Moeizame winst in GS van de eerste ronde van thuis-judoka Vera Zemanova (į99). Verlies in de laatste halve minuut van kamp 2, tegen de nederlandse Margriet Bergstra (į93). Mina uitgeschakeld (negende plaats) ondanks dat Bergstra uiteindelijk zilver haalt: in de European Open krijgt men immers enkel herkansing als men zelf in de kwartfinale geraakt.

26 februari 2017

EJU Kata Tornooi 'Marcel Clause' te Etterbeek

Nathalie en An hebben op het zwaarbezette EJU Kata Tornooi 'Marcel Clause' een zeer mooie bronzen medaille behaald in de Ju No Kata competitie. Well done!
Ook Patrick en Yanick tekenden present (Kodokan Goshin Jutsu) maar konden zich niet plaatsen voor de finale. Toch ook aan jullie beiden proficiat.

>> Verslagje en foto's.

26 februari 2017

U11 en U13 te Erembodegem

Coaches Maarten en David hadden 9x U11 en 4x U13 onder hun hoede op de jaarlijkse ontmoeting te Overmere. Iedereen heeft er zijn beste beentje voorgezet (of zijn beste schouder of arm gebruikt), en op het einde van de goedgevulde dag mocht Merelbeke er de groepsbeker 3e plaats in ontvangst nemen. Dat is mooi gedaan, proficiat!

>> Verslagje en foto.

19 februari 2017

Hanne behaalt zilver op het Belgisch Kampioenschap jeugd

En toen was ze nog alleen, Hanne NOYEN, de enige van de JSM jeugd die wist door te stoten naar het BK in Herstal. Ze diende er enkel in de finale haar meerdere te erkennen, en mocht dan ook fier de zilveren medaille mee naar huis brengen. Gefeliciteerd!
Onze vaste clubbezoekster ZoŽ De Maerteleire werd er eveneens knap 3e in de U18 -70kg !

>> Verslag en foto's.

18 februari 2017

Mina bijzonder knap 7e op zwaarbezette European Judo Open Women te Oberwart

Onze laatstejaars junior Mina LIBEER heeft de Vlaamse en Belgische Kampioenschappen voor de Jeugd aan zich laten voorbijgaan, maar niet zonder reden: op 18 februari trad ze immers aan op de European Judo Open Women in het Oostenrijkse Oberwart: een competitie voor senioren met tal van absolute toppers uit Europa en ver daarbuiten. Mina heeft er een 7e plaats behaald, voorwaar een uitmuntende prestatie, proficiat!!

>> Verslag en aktiefoto.

11-12 februari 2017

Hanne mag naar het Belgisch Kampioenschap

Van de 3 Merelbeekse judoka's die zich wisten te plaatsen voor het Vlaams Kampioenschap, gaat Hanne NOYEN door naar het Belgisch Kampioenschap (volgend weekend). Kjell werd 5e en nieuwkomer Tine verzamelde ervaring om zich ongetwijfeld verder te ontwikkelen.

>> Verslag en foto.

4 februari 2017

Drie van onze judoka's stoten door naar het Vlaams Kampioenschap

Onder de stuwende kracht van coach Dirk namen zes jeugdige judoka's deel aan het Oostvlaams Kampioenschap Jeugd. Eentje kwetste zich (Krian - we wensen je spoedig herstel), voor eentje was het een absolute eerste kennismaking met judo in competitievorm (Elias - chapeau!), en nog eentje kon niet doorstoten na verlies in de herkansing (Matthias - 'he will be back'). Drie van hen mogen volgende week naar het Vlaams Kampioenschap: Tine, Hanne en Kjell.

>> Verslag en foto.

29 januari 2017

Wim laat zijn Shiai-kaart volschrijven

Wim Van Dierendonck heeft vandaag op de Shiai 2 punten gemaakt en zet zo de teller op 10 voor examenaanvraag 2e Dan (examen oktober).
En we geven graag mee dat ZoŽ De Maerteleire, dochter van trainer Dirk, vandaag 4 punten maakte en zich mag klaarstomen voor examen 1e Dan.

22 januari 2017

U11 en U13 te Erembodegem

Coach Maarten trok met 2 enthousiaste groepen judoka's, U11 en U13, naar Erembodegem voor de 16e ontmoeting aldaar. Allen hebben zich goed ingezet ; iedereen heeft iets geleerd, zowel uit de wedstrijden die gewonnen werden als uit de wedstrijden die verloren werden. En ze zijn allemaal gemotiveerd om verder te trainen om nog beter te worden!

>> Verslag en foto's.

21 januari 2017

Beker der Topjudoka's te Lokeren

Onze judoka's Tine en Krian hebben er hun 1e competitie in resp. U15 en U18 opzitten: ze kampten in Lokeren op de 15e editie van de Beker der Topjudoka's. Ze deden dat onder het goedkeurend oog van onze trainster Nathalie, die ook zelf de wedstrijdjudogi aandeed (en won).

>> Verslag en foto's.

14 januari 2017

Eremetaal voor Yanick en Patrick in Nederland

In het Nederlands Roermond ging op 14 januari het 1e Open Limburgse Kata Kampioenschap door. Onze judoka/trainer Yanick Vandekerckhove en zijn vaste kata-partner Patrick Minnoy werden er knap 2e in het Kime No Kata (tori=Yanick) en 3e in het Kodokan Goshin Jutsu (tori=Patrick). Goed gedaan, kerels!

Ons Ju No Kata koppel Nathalie De Pauw - An Roelands moest verstek geven wegens ziekte.

1 januari 2017

Archief

Het archief voor de jaren 2007 - 2016 vind je >> hier....


Terug