Nieuwspagina 20185 december 2018

Nabeschouwing Interclub door Dirk

Op >> deze pagina kijkt Dirk terug op de voorbije Interclub, waar de Dames in 1e Nationale afdeling bevestigden met een bijzonder knappe 2e plaats, en waar de heren - alle inspanningen ten spijt - terugzakken naar 2e Vlaamse afdeling. Bekijk ook de foto's.


02 december 2018

U9, U11 en U13 in een drukbezet Lichtervelde

Half Vlaanderen wou afgelopen zondag in Lichtervelde zijn, zo leek het wel: bij 450 deelnemers werden de inschrijvingen afgesloten, en zo kwam het dat 17 en geen 20 jongeren van Merelbeke met ouders en coaches naar centraal West-Vlaanderen trokken. Het werd weerom een leuke judo-dag.

>> Foto's en verslag.

02 december 2018

Shiai

Natan heeft op de Shiai 2 punten gemaakt en meteen zijn kaart volgeschreven voor SDS 1e dan. Proficiat, en op naar een succesvol examen !

1 december 2018

Eerste plek in Kime No Kata voor Yanick en Patrick in Lambersart (Frankrijk)

Dit weekend ging in het Noordfranse Lambersart de 10e editie door van de "Open International Kata du Nord". Naast een 5e plaats in de Kodokan Goshin Jutsu (12 deelnemende koppels), wisten Yanick Vandekerckhove en zijn spitsbroeder Patrick Minnoy de EERSTE plaats te behalen in de Kime No Kata. Winnen in Frankrijk... !

Bekijk de >> podiumfoto.1 december 2018

Cederik neemt U15, U18 en U21+ op sleeptouw in Gent

Onder leiding van coach Cederik kampten een aantal van onze U15, U18 en U21+ in de Gentse Topsporthal voor de Open Bekers van Gent. Een handjevol medailles vonden de weg terug naar de dojo in Merelbeke.

>> Foto's en verslag.

18 november 2018

Interclub : Heren hebben het niet onder de markt

Voor de Interclub Heren 1e Vlaamse trok coach Dirk met zijn mannen naar Kruishoutem. Ze hadden er het niet onder de markt, mede door het ontbreken van een -60kg, maar ze konden toch 1 ploegoverwinning (4-2) laten optekenen; de andere kampen werden 1-5 verlies. Misschien hadden we op iets meer gerekend. Volgende week kunnen ze er weer tegenaan in de Topsporthal in Gent.

Dat zal dan jammer genoeg zonder Matthias zijn, we wensen hem spoedig herstel.


18 november 2018

Harnes (Frankrijk)

Op het immer zwaarbezette tornooi van het Noordfranse Harnes, dat voor de VJF een ranking tornooi is, heeft Tine Van Den Bergh de openingskamp gewonnen. Daarna werd ze gevloerd door de latere winnares in de -63kg. In de herkansing heeft het voor Tine niet mogen zijn, maar onze judoka en haar ouders waren toch meer dan tevreden met dit resultaat. Proficiat!


17 november 2018

Interclub : Dames goed op dreef

In de Interclub Dames 1e Nationale bleken onze dames vandaag in Ingelmunster goed op dreef: ook al hadden ze (wegens kwetsuur) geen deelnemer in de -52kg, toch wonnen onze dames 4 wedstrijden met 4-1 en ze verloren er slechts 1 met 2-3.

Wow, dat is een prachtige start en dat belooft voor het volgende weekend in Herstal.


16 november 2018

GP Den Haag: Mina valt net buiten de prijzen

Net als vorig jaar heeft Mina (WRL55 in de -57kg) op de Grand Prix van Den Haag de 5e stek behaald.

Na winst tegen S. Petrocchi (WRL231) en de Roemeense L. Ohai (WRL33) moest ze zich in de kwartfinale neerleggen bij verlies tegen de Poolse Borowska (WRL19). Wel herkansen. Daarin eerst zege tegen de Française M. Louis Sidney (WRL124), maar in de strijd om brons toch de duimen moeten leggen tegen de -vroeger Duitse nu Panamese- M. Roper (13e op de WRL). Opnieuw KNAP GEDAAN, Mina!!


10 november 2018

U19, U11 en U13 te Wingene

Zestien inschrijvingen van onze club (waarvan eentje finaal diende verstek te geven wegens ziekte)... het judo-uitje naar Wingene was een succes in aantal deelnemers, maar evenzeer in het judo gebracht door onze jongsten...

>> Foto's en verslag.

13 oktober 2018

Beperkte deelname aan het PK Senioren maar wel een derde plaats

Zeer beperkt aantal deelnemers van JS Merelbeke aan het PK Senioren dit jaar...

Bij de immer zwaar bevochten -90kg kampte Cederik Overdeput voor brons, maar hij moest jammer genoeg de duimen leggen.

Stephanie Geerts werd 3e bij de dames -48kg en zij mag volgende week opnieuw aan de bak op het Vlaams Kampioenschap te Tielt - way to go! Haar >> podiumfoto.

Geven we nog mee dat onze internationale judoka Mina Libeer dit alles laat passeren om deel te nemen aan het EK U23 in het Hongaarse Gyor (2-4 november, wat samenvalt met het BK te Antwerpen).

12 oktober 2018

GP Cancun Mexico

Op de Grand Prix in het Mexicaanse Cancun moest Mina Libeer openen tegen de Braziliaanse Rafaela Silva, Olympisch kampioene -57kg van 2016...!!! OMG wat een loting. Het heeft niet mogen zijn... Mina Libeer heeft wel de volle wedstrijdduur weerwerk geboden maar verliest uiteindelijk met Waza Ari. Maar Judoschool Merelbeke is mega trots op jou!

07 oktober 2018

Knap werk op de Judo Show & Kata tijdens de Hainaut Cup

Sabine berichtte ons de resultaten van haar Judo Show 'zonen en dochters' tijdens de Hainaut Cup te Roselies:
- Verplichte show -16 jaar: 3e plaats voor Lina Doom, Berre Martens , 2e plaats voor Victor Haeseryn en Karsten Ryckaert
- Verplichte show +16 jaar: 2e plaats voor Emma Cools en Britt Martens
- Vrije show -16 jaar: 1e plaats voor Victor Haeseryn, Karsten Ryckaert, Berre Martens en Lina Doom
- Vrije show +16 jaar: 2e plaats voor Jasper Cools, Emma Cools, Lina Doom en Britt Martens
Knap gedaan!

Yanick Vandekerckhove en Patrick Minnoy behaalden zilver in de Kodokan Goshin Jutsu competitie op diezelfde Hainaut Cup, enkel voorafgegaan door het koppel dat aan het WK in Mexico zal deelnemen!!

07 oktober 2018

Shiai

Gedaan met Shiai in Zele, vandaag de eerste maal Shiai op de Philipssite in Leuven.
vergaarde maar liefst 4 punten en heeft nu een volle kaart; hij mag beginnen denken aan examen 5e Dan! Onze Wouter sprokkelde 1 punt maar moest preventief (knie) zijn 2e kamp stoppen.
En de broertjes Alec en Seth De Maerteleire gingen huiswaarts met resp. 2 en 3 punten.
Proficiat aan allen!!

06 oktober 2018

U11 en U13 te Kemzeke

Met zijn tienen waren ze, begeleid door 2 coaches: onze U11 en U13 die aan hun derde competitie toe waren in het nog jonge seizoen. Het werd opnieuw een mooie wedstrijddag met judoka’s die goed presteren en nog belangrijker, steeds mooier judo tonen.

>> Foto's en verslag.

16 september 2018

U9 en U13 leveren slag in het Westvlaamse Ardooie

Het nieuwe sportseizoen is pas ge-opend, en onze club mocht al gauw naar het Westvlaamse Ardooie, waar 2 dappere U9 en 5 stoere U13 slag leverden.

Het werd voor elk van hen een leuke en leerrijke dag, die hun judo zeker ten goede zal komen. Goed gedaan, jongens!

>> Foto's U9/U13 en verslag U13.

9 september 2018

Tine wordt knap 2e aan het zeetje

Op het 'Tornooi van de Middenkust' te Bredene is Tine Van Den Bergh (U15 -63kg) zeer knap 2e geworden, enkel voorafgegaan door een Engelse judoka. Goe bezig!

18 augustus 2018

Mina Libeer behaalt 1e medaille op een senior A tornooi - Minsk (BLR)

Op de European Open Seniors in het Witrussische Minsk is Mina Libeer zeer knap 2e geworden. Met deze medaille op een 'A' tornooi is ze theoretisch gekwalificeerd voor het enige echte WK Seniors te Baku in september...!

>> Podiumfoto en verslag door O. Berghmans.

27 juli 2018

GP Zagreb

De GP van Zagreb maakt deel uit van de IJF World Tour, een jaarlijks circus bestaande uit o.a. 5 GP (Grand Prix) en 4 GS (Grand Slam).
Onze Mina Libeer (zelf WRL46 in de -57kg) heeft er haar eerste kamp tegen de hoger geplaatste Nederlandse M.Bergstra (WRL27) gewonnen, maar bleek daarna nog een maatje te klein voor de Israelische Nelson Levy. Waarmee Mina wel kostbare punten heeft gesprokkeld voor de WRL, en we hopen met haar dat ze de top-40 kan binnenduiken...!

24 juli 2018

JS Merelbeke @ Kodokan Tokyo

Sensei Dirk is momenteel in Japan, in het bijzijn van VJF technisch directeur Raymond De Clerq, voor 8 dagen katastage en 5 dagen techniekstage. In Europa kreunen we onder de hitte, maar ook Dirk (in judogi) ontkomt er bij temperaturen van 38°C en een vochtigheidsgraad van 65% niet aan.
Op het eind van de dag van de Itsutsu no kata werd door de 2 sensei (Matsushita sensei (9e Dan) en Fukushima sensei (8e dan)) aan Dirk en Mélissa Johnen (FFBJ) gevraagd om een demo te brengen. De Itsutsu no kata bestaat uit 5 technieken die elk een weergave zijn van één van de principes van onze judosport, en dit op een eerder artistieke manier.
Onze judoschool is op deze manier dit jaar toch wel prestigieus vertegenwoordigd geweest in het mekka van onze sport: de Kodokan in Tokyo, vertaald: 'de plaats waar judo geleerd wordt', gesticht door Jigoro Kano.

>> De video.


14 juli 2018

Mina wint de European Cup Senioren te Saarbrücken

Terwijl velen onder ons van een welverdiende vakantie genoten ging Mina Libeer zwaar aan de bak in Saarbrücken voor de ECup Senioren.

Met overwinningen tegen de Française M.Medjouri, J.Ahrenhold (Duitsland), de Russische K.Shilova (WRL233), oude bekende J.Kowalczyk (Polen, WRL52) en tenslotte de Franse V.Mandeng (WRL158) ging Mina (zelf WRL46 in de -57kg) resoluut voor goud. Proficiat !

19-20 mei 2018

EK Kata in Slovenië

Nathalie en An zijn ietwat teleurgesteld 7e geworden in de Ju No Kata competitie. Patrick en Yanick kaapten een mooie 4e plaats weg in het Kime No Kata.

>> Foto's en resultaten.

29 april 2018

Recente tornooien U15 en ouder

De voorbije weken gingen een aantal U15 en ouder aan de slag op verschillende tornooien:

- 14 april: op Tori Beavechain (internationaal selectietornooi U15) werd Tine Van Den Bergh mooi 2e

- 14 april: Gianni Van Den Broecke, Jasper Cools, Krian Demerre, Elias Moerman, Victor Haeseryn, Britt Martens en Tom Dillen gingen vol aan de bak op het Goen-Blauw tornooi in Moorsele

- 22 april: Eernegem: goud voor Tine Van Den Bergh, Gianni Van Den Broecke viel naast het podium

- 28 april: Prijs der Noorderkempen: 2e plek voor Tine Van Den Bergh na 3 overwinningen op 4

22 april 2018

Belgisch Kampioenschap JudoShow

Naast het BK Kata was Saint-Denis dit weekend ook het toneel voor het BK Judoshow. JS Merelbeke stuurde team Alfa (+16 vrije show), Beta (+16 opgelegde routine) en Delta (-16 vrije show).

Het Alfa team (Britt Martens, Krian Demerre, Lina Doom, Jasper Cools) kreeg zilver.

Het Beta team (Britt Martens, Krian Demerre, Jasper Cools, Noah Eeckhout) kreeg eveneens zilver.

Het Delta team (Victor Haeseryn, Karsten Ryckaert, Lieze Ryckaert, Berre Martens) werd 3e algemeen maar kreeg goud binnen de -16.

Allemaal proficiat!

22 april 2018

1x goud en 2x zilver op het BK Kata

In Saint-Denis bij Namen ging dit weekend het Belgisch Kampioenschap Kata door. Merelbeke zond een paar van zijn zonen en dochters uit.

Nathalie De Pauw en An Roelands gaven de andere 6 deelnemers in het Ju No Kata het nakijken en haalden terecht de gouden plak. Knap gedaan!
>> Standings finale Ju No Kata.

Onze trainer Yanick Vandekerckhove en zijn vaste kata-partner Patrick Minnoy haalden 2x zilver: zowel in het Kodokan Goshin Jutsu (tori = Patrick) als in het Kime No Kata (tori = Yanick) was hun demo goed voor de 2e plaats - proficiat!

22 april 2018

Master class door Kikuchi-sensei

Ook dit jaar wist het bestuur de Japanse sensei Eiji Kikuchi te strikken voor een master class in onze dojo. Het werd weerom een ferm gesmaakte training aan jong en oud. Domo arigato & jikai made, Kikuchi-sensei!

21 april 2018

Ontmoeting U9/U11/U13 te Eernegem

Trainer Geert mocht 1 U9 (Lonis Vermote) en 4 U13 (de broertjes Luka & Niels Van Renterghem en Ibragim & Magomed Ozdoev) naar mooie prestaties coachen.

>> U9.
>> U13.

1 april 2018

Shiai

Volgende judoka's wisten punten te vergaren op Shiai:
Nathan: 2 punten voor 1e Dan
Sven: 10e en laatste punt voor 5e Dan
Proficiat!

31 maart 2018

Bekers van Deinze

Met z'n drieën gingen ze aan de slag in Deinze: Tine won de U15 -63kg, Jan (U21+ -90kg) en Tom (U21+ -100kg) werden afgerekend op hun gebrek aan wedstrijd-ervaring maar verdienen een ferme pluim voor hun inzet.

>> Verslag door Yanick.

25 maart 2018

Ontmoeting U11/U13 te Kruishoutem

Dit weekend trokken onze U11 en U13, gecoacht door Christophe en Dave, naar de sporthal van Kruishoutem. Het werd een leuke dag met mooie resultaten.

>> Groepsfoto U11.
>> Groepsfoto U13.

24 maart 2018

Eerste plaats voor Tine op de Ippon Trophy Antwerp

Onze judoka Tine Van den Bergh (U15) timmert al een tijdje aan de competitie-weg. Op de Ippon Trophy Antwerp was ze dit weekend de koningin van de -63kg: haar 4 tegenstandsters werden één voor één met Ippon van de mat gestuurd. Goed gedaan !

Op 1 mei a.s. mag ze tevens de Oostvlaamse kleuren verdedigen op het Nationaal Interprovinciaal Kampioenschap.

10 maart 2018

Gentse sport-awards: Mina is jongere van het jaar

De Gentse sportaward voor de beste jongere is gisteren uitgereikt aan onze eigen Mina Libeer. Proficiat! Ook dank aan alle stemmers.

>> Website stad Gent.

18 februari 2018

BK Jeugd - Hanne kroont zich tot kampioene

Hanne Noyen heeft op overtuigende wijze goud behaald op het Belgisch Kampioenschap U21 -57kg: na brons op het Provinciaal en zilver op het Vlaams, reeg ze vandaag 3 zeges met Ippon aaneen, goed voor goud en voor de welgemeende felicitaties van onze ganse judo-familie!

>> Verslag door Dirk.

10-11 februari 2018

VK Jeugd - Hanne 'on track' voor Belgisch eremetaal

Voor Tine en Krian werd dit Vlaams Kampioenschap het eindstation. Hanne werd vandaag 2e en is daarmee 'on track' voor Belgisch eremetaal in de U21. Succes in Antwerpen volgende week!

3 februari 2018

PK Jeugd - 3 judoka's stoten door

Dirk mocht vorig weekend 8 judoka's begeleiden op het Provinciaal Kampioenschap Jeugd, dat sinds mensenheugnis doorgaat in de sporthal van Aalter. Betaalden een aantal judoka's 'lesgeld' (maar daar is niks mis mee, wel integendeel, het maakt deel uit van het groeiproces dat je als jonge judoka doormaakt), uiteindelijk slaagden 3 judoka's erin om door te stoten naar het Vlaams Kampioenschap, dat volgend weekend doorgaat. Succes!

>> Verslag door Dirk.

6-7 januari 2018

Oudertraining & Gasttraining door Ilse Heylen

Traditiegetrouw mogen onze jongste leden 1 keer per jaar met 1 van hun ouders de mat op voor een speelse kennismaking met het judo: op 6 januari was het weerom een gezellige drukte bij onze Kleuters en Jeugd1. Iemand nadien last gehad van stramme spieren ;-) ?

Daags nadien mochten we opnieuw Ilse Heylen verwelkomen: onder het goedkeurend oog van O. Berghmans (Technisch Directeur Topsport, VJF) en R. Declercq (Technisch Directeur, VJF) werd haar gasttraining aan Jeugd2 en aan de Volwassenen ten zeerste gesmaakt.

Onze trainer Dirk De Maerteleire plaatste een woordje m.b.t. het succesvolle 2017, en zette gelijk een aantal mensen in de bloemetjes, waarna iedereen uitgenodigd was voor de nieuwjaarsreceptie.

>> Fotoboek.


Terug