Nieuwspagina 201421 December 2014

Merelbeekse medailles op het BK Politie en Veiligheidsdiensten

In Ingelmunster ging zondag het Belgisch Kampioenschap voor Politie en Veiligheidsdiensten door. Twee Merelbekenaren waren er present, en ze kwamen met serieus wat ere-metaal naar huis:
Cederik Overdeput behaalde goud in de -90kg, en bracht ook nog es zilver mee in de open categorie.
Wim van Dierendonck werd er knap derde in de +90kg.
Voorwaar schitterende prestaties, proficiat van de voltallige Merelbeekse judo-familie!

20 December 2014

Merelbeke op bezoek in Hotton

Op het Kata tornooi in het Waalse Hotton, hebben de Merelbeekse koppels goed gescoord:
Nathalie en An wonnen het Ju No Kata,
Yanick en Patrick wonnen het Nage No Kata en werden 2e in het Goshin Jitsu,
Geert en Luc werden verdienstelijk vijfde in het Katame No Kata.
Ons showteam bekwam de zilveren medaille in de jongeren-competitie Judo Show.
Er was ook een (gehavende) Merelbeekse afvaardiging voor het Gemengd Ploegentornooi, ze konnen (en mochten) niet winnen.

17 December 2014

Yanick en Michiel behalen het diploma van Initiator

Na Sabine hebben nu ook onze trainers Yanick Vandekerckhove en Michiel Van Gendt bij Bloso het diploma van Initiator behaald. Proficiat, goed gedaan!

6 December 2014

Foto's van het bezoek van Sinterklaas

>> Bekijk de leuke foto's van het bezoek van de Sint aan onze kleinsten


30 November 2014

Ook Valerie behaalt de zwarte gordel

Shodan Shiken bij de VJF gisteren, i.e. examen voor 1e Dan.

En we mogen met plezier meedelen dat onze judoka Valerie De Ghouy geslaagd is voor het examen, en dus vanaf heden de zwarte obi mag dragen.

Proficiat Valerie, en dank aan uke Matthias Braeckman.

22-23 November 2014

Resultaten van Dag2 van de Interclub

Op de slotdag van de Interclub (welke doorging in de Gentse TopsportHal) heeft onze 1e Herenploeg (1e Vlaamse afdeling) zijn 4e plaats kunnen vasthouden, waarmee ze alle verwachtingen ruimschoots overtroffen. Onze dames (1e Vlaamse afdeling) hebben hun mirakel niet gekregen: ze werden voorlaatste en degraderen, maar ze beloven nu al vuurwerk in 2e. En onze jonge 2e Herenploeg eindigde op een niet onaardig 6e stek in 4e Vlaamse afdeling B.

>> Verslag

22 November 2014

JS Merelbeke doet mooie JUDOSHOW

Tijdens de pauze op de Interclub heeft ons jonge team (bestaande uit Krian, Jasper, Emma en Britt), een gesmaakte JUDOSHOW ten beste gegeven. Proficiat!

19 November 2014

Sabine behaalt het diploma van Initiator

Met plezier delen we mee dat onze trainer Sabine Plovyt bij Bloso het diploma van Initiator heeft behaald. Proficiat, Sabine!

15-16 November 2014

Resultaten van Dag1 van de Interclub

Dag1 van de Interclub... Onze 1e Herenploeg (1e Vlaamse afdeling) heeft zichzelf overtroffen en staat op een onverwachte 4e plaats, ronduit schitterend. Voor onze dames dreigt degradatie uit de 1e Vlaamse afdeling, tenzij zich volgende week een klein wonder verricht. En onze 'kleine' jongens staan voorlopig 7e in 4e Vlaamse afdeling B, met kans om nog een plaatsje te stijgen.

>> Verslag

2 November 2014

Mina Libeer is Belgisch Kampioene U21+

Eind dit jaar wordt Mina Libeer pas 17. Toch heeft zij vandaag in Brugge de titel van Belgisch Kampioene U21+ in de gewichtsklasse tot -57kg binnen gehaald! Een schitterende prestatie.

>> Verslag

18 Oktober 2014

Mina Libeer is Vlaams Kampioene U21+

In Dendermonde is Mina Vlaams Kampioene geworden in de -57kg. Proficiat! Pieter en Cederik sneuvelden op dit Kampioenschap.

>> Verslag

18 Oktober 2014

Tweede plaats voor Hanne in het Franse Metz

Om te mogen deelnemen aan opkomende European Cadet Cup wedstrijden moeten er eerst medailles behaald worden op een aantal internationale tornooien. Hanne kweet zich voortreffelijk van haar taak en behaalde de zilveren medaille bij de U18 -63kg. Goed gedaan!

>> Verslag en podium-foto

11 Oktober 2014

Drie medailles op het Provinciaal Kampioenschap U21+

De Provinciale Kampioenschappen U21+, traditiegetrouw ook toegankelijk voor U21, stonden deze keer eveneens open voor laatstejaars U18. Van de vijf Merelbeekse judoka's kwamen er drie met een medaille huiswaarts: Mina, Pieter en Cederik. Schitterend! Ze mogen volgende week opnieuw aan de bak op het Regionaal Kampioenschap, dat doorgaat in Dendermonde.

>> Lees en zie meer

05 Oktober 2014

Punten sprokkelen op Shiai

Terwijl de Japanse sensei Eiji Kikuchi in onze dojo een gesmaakte gast-training gaf, slaagden Pieter Cadron en David Laute erin om elk 1 punt te vergaren op Shiai in Zele. Alweer een stapje gezet naar het volgende Dan-examen, proficiat! Even meegeven dat onze vaste gast en trainer Sven Van Driessche in Zele 3 punten maakte!

27-28 September 2014

Mina en Hanne knap 3e resp. 5e in Polen

Goed werk van onze 2 topsport-meisjes op de Open Van Warschau (Polen):
Mina bekwam brons in de U20 -57kg,
Hanne werd knap vijfde in de U17 -63kg.
Proficiat! Deze resultaten stemmen ons bijzonder hoopvol voor de komende competities in binnen- en buitenland.

>> Verslagje

28 September 2014

Bruno en Jacob halen hun zwarte gordel

In Zele boden zich vandaag 2 Merelbekenaren aan voor het examen 1e Dan: Bruno Art and Jacob Vermeire. Ze zouden samen examen doen.

Hun harde werk van de voorbije weken en maanden werd er beloond, want beiden mogen voortaan met de zwarte gordel pronken.

Goed gedaan, proficiat aan beiden!

21 September 2014

Vierde plaats op het WK Kata !

Onze trainers Dirk en Christophe hebben op het WK Judo Kata in het Spaanse Malaga een mooie 4e plaats behaald in het Kime No Kata. Jammer genoeg geen medaille, maar wel opnieuw een wereld-prestatie! Proficiat.

11 September 2014

Bijscholing kleuterjudo

Op zaterdag a.s. is er een VJF-bijscholing voor het organiseren van kleuterjudo; de cursus is volzet, wat aantoont dat kleuterjudo een gegeven is dat leeft in de Vlaamse clubs.
De lessen worden gegeven in onze dojo, door onze eigenste trainers; JS Merelbeke was immers één van de voortrekkers in het kleuterjudo...!

4 September 2014

Provinciale Kata Trainingen in onze dojo

Vanaf dit seizoen gaan de maandelijkse Provinciale Kata Trainingen (PKT) door in onze dojo: elke 1e donderdag van de maand geeft sensei Dirk les in het Nage No Kata (groepen 1/2/3) en het Ju No Kata, en dit voor alle geïnteresseerde Oostvlaamse judoka's van 3e Kyu en hoger. Een ideale gelegenheid ook voor onze eigen leden. De lessen gaan door van 20:00 to 21:30.

21 Juni 2014

Foto's van onze Interclub Jeugd

>> Bekijk de leuke foto's


24-25 Mei 2014

Drie medailles op het EK Kata in Italië

Schitterend nieuws (alweer) van onze kata-koppels: Nathalie en An hebben hun eerste Europese medaille behaald: in het Ju No Kata werden ze derde in hun leeftijdscategorie. Proficiat! En Dirk en Christophe staan er na Dirk's operatie ook weer: op zaterdag haalden ze brons in hun leeftijdscategorie bij het Kime No Kata, daags nadien werden ze zelfs tweede in de open categorie...! Geweldig resultaat!

>> Foto Impressie

18 Mei 2014

5 (VIJF) nieuwe zwarte gordels bij JS Merelbeke

Een ongezien succes... onze judoschool is in één klap 5 (VIJF) zwarte gordels rijker: op Sho Dan Shiken van gisteren boden zich 5 Merelbekenaren aan (Delphine Lucas, Matthias Braeckman, Kjell De Ridder, Sam Noyen en Wim Van Dierendonck), en allen werden beloond voor hun inspanningen en mogen vanaf heden de zwarte obi omgorden. Proficiat!!

>> Foto van de 5 stralende judoka's

18 Mei 2014

Europese tornooien voorbij voor Mina en Hanne

Onze meisjes hebben niet kunnen scoren op de European Cadet Cup te Bielsko-Biala (Polen). Hanne (U18 -63kg) ging onderuit in haar 1e kamp. Mina (U18 -57kg) won haar 1e kamp van een meisje uit Kazachstan maar verloor nadien van een Poolse. Voor beiden komt hiermee een einde aan de Europese tornooien. Tijd nu om te studeren, en om het getergde lichaam te laten herstellen.

4 Mei 2014

Resultaat ECC Berlijn

Een dikke vijftig judoka's in de U18 -57kg, waaronder Mina Libeer, die niet top-fit was door kwetsuren. Vrij in de eerste ronde, tweede ronde gewonnen met Ippon van een Israëlische, derde ronde verloren met het kleinste verschil. Eerste herkansing binnengehaald met Ippon ten koste van een Fins meisje, volgende herkansing nipt verloren met Yuko. Waarmee Berlijn er op zat. Over 2 weken is er nog de ECC in Bielsko-Biala (Polen), de laatste kans voor Mina (toch op plaats 16 in de U18 World Ranking) om een ticket richting EK in Athene te bemachtigen... Go Mina!

1 Mei 2014

Hanne helpt OVL naar titel op Nationaal Interprov. PloegenKampioenschap U18

In het Waalse Erquelinnes vond op 1 mei het Nationaal Interprovinciaal PloegenKampioenschap plaats. Bij de U18 werd Oost-Vlaanderen 1e bij de dames (mede dankzij onze Hanne Noyen) en ook 3e bij de jongens, goed voor een 1e plaats in het totaal-klassement. Proficiat.

27 April 2014

Knappe resultaten op het Belgisch Kampioenschap Kata

Op het BK Kata in Etterbeek hebben Dirk en Christophe hun NEGENDE Belgische titel binnengehaald: in het Kime No Kata waren ze weerom dominant. Een mooie opsteker voor Dirk, enkele maanden na zijn medische ingreep. Proficiat!
Nog andere Merelbeekse koppels mochten het podium op: Nathalie en An kregen zilver in de Ju No Kata, Yanick en partner Patrick werden evenens 2e in de Nage No Kata, en onze trainers Geert en Luc werden 3e in de Katame No Kata. Goed gedaan! Yanick en Patrick werden ook nog es 4e in het Kodokan Goshin Jitsu.
Enkelen gaan ook naar het EK, dat over 4 weken plaatsvindt.
Groepsfoto JS Merelbeke >> hier.

Nog even meegeven dat op 26 april de Belgian Cup "Judo Show" was ingepland, waarvoor 4 Merelbeekse jongeren al ettelijke maanden aan het oefenen zijn. Daags voor de competitie kregen zij het ontstellende bericht dat deze competitie werd afgelast, om "organisatorische redenen"... een zware teleurstelling voor deze jongeren, hun ouders en coaches...

14 April 2014

Mogelijks hinder op 26 april

Op 26 april wordt er door de Vlaamse overheid een event ge-organiseerd rond de nakende voltooiing van de R4. De feestzone bevindt zich aan de Plataan. Die zaterdagmorgen wordt dat alles in gereedheid gebracht, we verwachten ons dan ook aan een ongewone drukte, met bijkomende parkeer-problemen. Wie naar de kleuter- of jeugdles komt, doet er goed aan om vroeger te komen, en eventueel alternatief vervoer te overwegen. DE gelegenheid om es met de fiets te komen, misschien?

13 April 2014

Eerste stek voor Hanne op de Soeverein Cup te Lommel

De Soeverein Cup te Lommel is na de Flanders Judocup het sterkst bezette tornooi in Vlaanderen. Naast de beste Belgische jeugd komt ook steevast een delegatie buitenlanders er naar toe. Hanne Noyen veroverde een prachtige eerste plaats. Kjell won in zijn nieuwe gewichtscategorie -73kg één kamp maar kon jammer genoeg niet rekenen op een herkansing.

>> Verslag

13 April 2014

Mina knap 2e in het Portugese Coimbra

Mina trok op eigen houtje naar Portugal, om deel te nemen aan de European Cadet Cup aldaar. Het werd een opsteker voor haar, want ze knokte zich naar een schitterende 2e plaats, en scoort daarmee mooie punten op de IJF Wereldranking. Proficiat!

>> Verslag

12 April 2014

Silas derde in Evergem

Slechts 1 Merelbekenaar in Evergem. Silas moest aantreden in een nieuwe hogere gewichtscategorie, dus hij wist dat er wat leergeld te betalen viel. Zich goed geweerd tegen de Belgisch kampioen en tegen de vice-kampioen, om uiteindelijk met 1 overwinning derde te worden.

06 April 2014

Goede beurt van JS Merelbeke op Shiai

Bij de hogere Dan-graden scoorden Pieter en Arne resp. 1 en 2 punten. Well done, guys!
En bij de bruine gordels zette Matthias de laatste 4 punten op zijn kaart, en mag ook hij zich gaan klaarstomen voor examen zwarte gordel! Het wordt druk op de SDS in de maand mei...

29 Maart 2014

Foto's van onze Oudertraining

>> Bekijk de leuke foto's


23 Maart 2014

Medaillewinst op de 1e Bekers van Gent

Een zestal Gentse judo-clubs hebben zich samengegooid in een Gents Judo Platform, en organiseerden dit weekend de allereerste Bekers van de Stad Gent voor U15, U18 en U21+. Ook een paar Merelbekenaren trokken naar de sporthal van Zwijnaarde, en drie van hen mochten glunderen op het podium.

>> Verslag


16 Maart 2014

Johan slaagt in examen 1e Dan

Sho Dan Shiken op de VJF in Zele vandaag (examen voor 1e Dan), en JS Merelbeke heeft er opnieuw een zwarte gordel bij: Johan Van Damme, met als welwillende Uke Luc Braeckman, deed met succes examen voor de Gradencommissie en mag zich vanaf vandaag ook lid noemen van de "Black Belt Club"... Proficiat vanwege de ganse JudoSchool, Jo!

16 maart 2014

U15 aan de slag in Zelzate

Daags na de U11/U13 gingen ook een paar van onze U15 aan de bak op de Golden Judo Cup te Zelzate.

>> Lees het verslag

15 maart 2014

Goed werk van een kleine groep U11/U13 in Zelzate

Slechts "petit comité" van Merelbeke op de knap georganiseerde U11/U13 ontmoeting te Zelzate, maar wel goed werk van onze 2 jongens en 1 meisje.

>> Lees het verslag

09 Maart 2014

Hanne en Mina kampen op de European Cadet Cup te Zagreb

Eerste European Cadet Cup van 2014 voor onze TSS-judoka's Hanne Noyen (U18 -63kg) en Mina Libeer (U18 -57kg): Zagreb (Kroatië).
Hanne knokte zich naar een mooie negende plaats, na overwinningen (met Ippon) van een Israëlische, een Poolse en een Nederlandse opponente, verlies tegen de latere bronzen medaille uit Montenegro, en verlies in de herkansing van een sterke Française.
Mina behaalde twee zeges met Ippon (van respektievelijk een Hongaars en een Nederlands meisje), verlies van een Duitse en jammer genoeg net geen herkansing.
Goed bezig onze twee topsporterkes, en we volgen hun buitenlandse exploten met interesse en trots...!

02 Maart 2014

Tiende Shiai-punt voor Wim

Wim Van Dierendonck heeft op Shiai zijn tiende punt verdiend, en mag beginnen uitkijken naar een partner om examen 1e Dan voor te bereiden. Proficiat, Wim!

23 Februari 2014

Silas kampt op zijn Braziliaans in Izegem

U15 Silas Art kampte op zijn Braziliaans op het Rankingtornooi van Izegem.

>> Verslagje

23 Februari 2014

JUDOSHOW Rixensart: 2e plaats voor ons jeugdige team!

Onze JudoSchool heeft voor het eerst met een jeugdige equipe deelgenomen aan een competitie JUDOSHOW.
Emma, Britt, Kryan en Jasper werden beloond met de zilveren medaille!

>> Verslag en foto

16 Februari 2014

BK Jeugd: ZILVER voor Mina en BRONS voor Hanne

Groot succes op het BK Jeugd in Brugge: JS Merelbeke verdiende er TWEE medailles: ZILVER voor Mina Libeer in de U18 -57kg, en BRONS voor Hanne Noyen in de U18 -63kg.
De club wenst beide meisjes van harte proficiat met deze schitterende prestaties!

>> Lees en zie meer

8-9 Februari 2014

GOUD en BRONS op het Regionaal Kampioenschap Jeugd

Van de zes Merelbeekse judoka's die na het Provinciaal Kampioenschap doormochten naar het Regionaal Kampioenschap, zijn er twee die een medaille hebben behaald, en die daarmee op hun beurt verder gaan naar het Belgisch Kampioenschap: Mina Libeer haalde GOUD (U18, -57kg), en Hanne Noyen verdiende BRONS (U18, -63kg). Proficiat!

>> Lees meer

02 Februari 2014

Succes op Shiai

Op de eerste Shiai van 2014 heeft Delphine Lucas haar 10e punt behaald, en mag zich daarmee beginnen voorbereiden op examen 1e Dan. Well done! Ook succes voor Wim Van Dierendonck, die ei zo na een 6-punter scoorde: 9 punten prijken er na vandaag op zijn kaart. En ook Matthias Braeckman kwam met 1 punt naar huis en is daarmee over halfweg.

30 Januari 2014

Verduidelijking nieuwe wedstrijd reglementen 2014

De VJF heeft een Nederlandstalige verduidelijking gepubliceerd bij de nieuwe wedstrijd reglementen.
>> Zie hier.

En de IJF publiceerde een verhelderende video: >> hier.

25 Januari 2014

ZES medailles op het Provinciaal Kampioenschap Jeugd

Onze judoka's hebben dit weekend ZES medailles behaald op het Provinciaal Kampioenschap voor de Jeugd; deze judoka's stromen dan ook door naar het Regionaal Kampioenschap (8-9 februari).
Eerste plaatsen waren er voor Mina Libeer (U18) en Hanne Noyen (U18). Zilver was weggelegd voor Sam Noyen (U21) en Delphine Lucas (U21). En derde plaatsen gingen naar Silas Art (U15) en Matthias Braeckman (U18). PROFICIAT!

>> Lees meer

19 Januari 2014

Hanne behaalt de graad van 1e Dan

JS Merelbeke is vandaag opnieuw een 1e Dan judoka rijker geworden: na een intense oefenperiode met uke Pieter Cadron, is Hanne Noyen vandaag geslaagd voor haar examen zwarte gordel, waarvoor van de voltallige judoschool een hartelijke proficiat!

Hanne is daarmee de 3e zwarte gordel van een lichting jonge judoka's die van kindsbeen tot onze judoschool hebben behoord. En er zitten er nog een paar in de spreekwoordelijke 'pijplijn'. Om van een aantal volwassenen nog maar te zwijgen die ook bijna klaar zijn voor het grote examen...

>> Foto met uke Pieter

19 Januari 2014

Met 4 miniemen naar erembodegem

Met 4 miniemen traden we vandaag in het strijdperk te Erembodegem. De 2 anciens Krian en Arandes wonnen hun poule, terwijl de 2 nieuwelingen Thomas en Johannes ook hun beste 'beentje' voorzetten en en ons doen uitkijken naar meer...

>> Lees meer

11 Januari 2014

Hanne haalt brons op de Open Dutch

Onze twee TSS-judoka's Hanne en Mina gingen dit weekend aan de slag in Eindhoven (Dutch Open). Hanne werkte zich naar een schitterende bronzen medaille, proficiat. Mina strandde op plaats 7 na een ongelukkige val (hopelijk zonder al te veel erg voor de komende wedstrijden).

>> Lees meer

11 Januari 2014

Zilver voor Kjell in Lokeren

Ter voorbereiding op het nakende Provinciaal Kampioenschap trokken Kjell en Matthias, beiden U18, naar de Beker der Topjudoka's in Lokeren. Kjell werd er knap tweede (maar kwetste zich), Matthias miste de bronzen medaille.

>> Lees meer


Terug