Nieuwspagina 201527 december 2015

Foto's van het bezoek van de Sint

Op 5 december was de Sint te gast in onze dojo. Van die heuglijke gebeurtenis werden foto's gemaakt, welke >> hier vrij te bekijken en te downloaden zijn, en dit gedurende 1 maand. (moderne browser vereist)

De hi-res groepsfoto vind je eveneens >> op deze link van onze website.

20 december 2015

François Gauthier Cup (Kata) te Hotton

Naar jaarlijkse gewoonte trokken een paar van onze Kata koppels naar dit tornooi in het Waalse Hotton. Twee bronzen medailles werden hun deel. Na de cup was er ook een gesmaakte training door een Japanse meester.

>> Lees het verslag.

19 december 2015

Vriendschappelijke ontmoeting te Herzele

Vorige zaterdag namen meester Antoine en trainer Jean-Pierre een 15-tal van onze jeugdige judoka's mee op sleeptouw, en dit voor een vriendschappelijke ontmoeting bij onze vrienden van Herzele. Een bonte mix van jongens en meisjes, met witte, gele en oranje gordels. Het werd een aangename middag voor ieder, en menige overwinning werd naar Merelbeke meegebracht. Proficiat aan alle deelnemers!

6 december 2015

U11/U13 ontmoeting te Lichtervelde

Twee van onze U13 hadden zich ingeschreven voor de competitie in het Westvlaamse Lichtervelde: Lennert en Felix. Echter werd Felix kort voordien opgenomen in het ziekenhuis (en we wensen hem daarbij spoedig herstel), dus verdedigde enkel Lennert onze Merelbeekse kleuren.

>> Verslag.

29 November 2015

Ook Mohamed draagt nu trots de zwarte gordel

Op Sho Dan Shiken in Zele heeft Mohamed "Moh" Seghir vandaag met succes examen afgelegd voor 1e Dan.

Hij mag dus ook met trots de zwarte gordel omdoen. Goed gedaan, proficiat!

22 november 2015

De Interclub zit erop

En alle inspanningen en goede bedoelingen ten spijt, het werd geen hoogvlieger. Onze 1e herenploeg ziet zich degdraderen naar 2e Afdeling. De 2e herenploeg eindigde in de middenmoot van 4A. En onze dames moeten hun droom tot promotie naar 1e Afdeling nog een jaartje opbergen.

>> Beknopt verslag.

15 november 2015

1e dag van de Interclub geen onverdeeld succes

Op Dag1 van de jaarlijkse Interclub hebben onze 3 ploegen het niet onder de markt gehad. De 1e herenploeg flirt met de degradatie, de jonge 2e herenploeg won 1 kamp op 3, en de droom van onze damesploeg om te promoveren naar 1e Afdeling lijkt moeilijk te verwezenlijken...
Supporters op post in de Topsporthal in Gent op 22 november, onze 3 ploegen kunnen alle steun gebruiken!

>> Beknopt verslag.

9 november 2015

Initiator diploma voor Hanne

Onze TSS-judoka Hanne Noyen heeft - tussen PK, RK en BK door - bij BLOSO het diploma van Initiator behaald. Gefeliciteerd! We hopen je spoedig als lesgever bij onze jeugd te mogen zien.

7 november 2015

Hanne is Belgisch Kampioene bij de Seniors

Op het Belgisch Kampioenschap voor Senioren (aangevuld met U21 en laatstejaars U18) heeft onze judoka HANNE NOYEN de gouden medaille behaald in de -57kg. Een sublieme prestatie waarvoor proficiat van onze Merelbeekse judo familie. Respect!
MINA LIBEER, getekend door de maandenlange internationale queeste en gekweld door kwetsuur, werd 5e.

>> Verslag.

31 oktober 2015

Nieuwe Trainer-B in onze rangen

Onze trainer Sven Van Driessche heeft bij BLOSO het diploma van Trainer-B behaald. Knap werk, Sven, proficiat!

31 oktober 2015

Hanne wint op de Flanders Judo Cup

De Flanders Judo Cup is zowat het grootste internationale judo-tornooi voor U15, U18 en U21 dat op Vlaamse bodem doorgaat. Hanne is thans nog laatstejaars U18 maar kampte op de FJC toch mee bij de U21. En ze won er goud! Een uitmuntende prestatie.

>> Verslag.

25 oktober 2015

Pupillen en Miniemen te Ooigem

's Morgens vergezelde coach Kjell de jonge Matin. Dankzij de tips van de coach zag je Matin groeien in zijn wedstrijden, en al bleef hij deze keer verstoken van een zege, op een volgende competitie zal hij zeker scoren.
In de namiddag was coach Pieter present met Alexandra en Jasper. Alexandra slaagde er helaas niet in om een kamp te winnen, maar doorheen de wedstrijden zag je haar twijfelend judo wel evolueren naar een aanvallend judo, dus kwestie van ervaring op te doen en vertrouwen te kweken. Jasper won 1 van zijn 3 kampen; ook hij ontbreekt hier wat ervaring, maar toonde wel de nodige spirit en vechtlust, dat komt zeker goed.

23 oktober 2015

WK U21 in Abu Dhabi

Op het WK U21 in Abu Dhabi heeft Mina Libeer niet kunnen stunten. Eerste kamp verloren met 1x Shido van de regerende Aziatische kampioene U21 en geen herkansing. Jammer. Blijft natuurlijk een REUZE prestatie om op het WK te geraken, dus enkel respect en felicitaties.

Nu focussen op het nakende BK Seniors, en de daaropvolgende Interclub waar onze dames graag weer naar 1e klasse willen stijgen...

17 oktober 2015

Hanne is Vlaams Kampioene bij de Senioren -57kg

Onze Hanne Noyen (nog altijd een paar maanden U18) heeft in Dendermonde de titel van Vlaams Kampioene bij de Senioren -57kg behaald. Voorwaar een topprestatie waarvoor proficiat!
Waarmee JS Merelbeke op het komende Belgisch Kampioenschap Senioren (Brugge, 7-nov) TWEE judoka's zal hebben in de -57kg: Hanne alsook Mina. Deze laatste is rechtstreeks geselecteerd (thans in volle voorbereiding voor het WK U21 volgende week in Abu Dhabi).
Nog even meegeven dat voor onze trainer Sven Van Driessche de rit vandaag eindigde op het VK. Maar ook voor jou proficiat, Sven!

10 oktober 2015

1 gouden en 1 bronzen medaille op het PK Senioren

Provinciaal Kampioenschap Senioren te Kruishoutem, waar U21 en laatstejaars U18 eveneens worden toegelaten (en vaak met de prijzen gaan lopen). Onze club haalde er 1 gouden (Hanne) en 1 zilveren (Sven) medaille; deze twee judoka's gaan door naar het Regionaal Kampioenschap volgende week in Dendermonde. Daarnaast hebben we ook nog Mina, die rechtstreeks naar het Belgisch Kampioenschap mag.

>> Verslag door sensei Dirk.

10 oktober 2015

Alexandra en Jasper (U13) aan de bak in Lendelede

Trainer Pascal trok vorige zaterdag met Alexandra en Jasper naar het U13 tornooi van het Westvlaamse Lendelede. Beiden hebben de smaak van de competitie te pakken. Wie gaat er volgende keer ook mee?

>> Lees het verslagje.

3 oktober 2015

Met 9 U11 en U13 naar de ontmoeting in Kemzeke

Het was lang geleden dat we nog es in grote getale naar een U11/U13 ontmoeting konden gaan. Maar op 3 oktober waren er 5 U11 en 4 U13 die onder leiding van coach Nathalie naar Kemzeke in het Waasland trokken. Voor nogal wat onder hen was het een allereerste kennismaking met de judo-competitie, maar onze judoka's hadden een toffe tijd, weerden zich als leeuw(inn)en, en leerden allemaal bij. Wordt vervolgd op een volgende competitie!

>> Lees het verslag.

20 september 2015

Opnieuw een "Pot" voor Hanne

Traditiegetrouw is de Pot Van Olen een zwaarbezet tornooi, met deelname van Vlamingen & Walen, alsook een contingent van sterke Nederlanders en Fransen.
Onze Hanne Noyen heeft er de 1e plaats behaald (U18 -57kg), na 4 overwinningen waarvan 3 met Ippon. Proficiat met deze knappe prestatie!

>> Lees Hanne's eigen verslagje van haar competitie!

19-20 september 2015

Vierde stek voor Dirk en Christophe op het WK Kata

Op het WK Kata in Amsterdam zijn Dirk en Christophe weerom vierde geëindigd in de Kime No Kata competitie. Een ondankbare plaats, maar wel een schitterende prestatie op een WK!
In het Ju No Kata resp. het Nage No Kata zetten de koppels (Nathalie,An) en (Patrick,Yanick) eveneens verdienstelijke demo's neer.

>> Lees het verslagje.

18 september 2015

EK U21 - Geen mirakels voor Mina

Onze judoka Mina Libeer mocht dit weekend -als eerstejaars- aantreden op het Europees Kampioenschap U21, dat doorging in het Oostenrijkse Oberwart. De voorbereidingen waren OK, tot veertien dagen voor datum, toen Mina zich op training kwetste aan het borstbeen en tot aan het EK de mat links moest laten liggen.
Zevenentwintig deelneemsters in de -57kg. Eerste kamp gewonnen van thuisjudoka Theodorakis, met een mooie O Uchi Gari - Ippon. Tweede kamp tegen de Roemeense Dobre, absolute topper, meervoudig nationaal en zelfs Europees kampioene bij de U18 en U21; Mina kreeg nooit echt vat op deze ijzersterke dame en verloor de kamp. Waarmee het tornooi erop zat voor Mina, want in dit systeem van enkele herkansing had ze 1 wedstrijd verder moeten geraken om te mogen herkansen. De Roemeense kroonde zich later die middag tot Europees kampioene 2015, een (magere) troost voor Mina.
Desalniettemin een ferme proficiat voor onze judoka!

13 september 2015

Aktiviteit Judoshow team

Onder het motto teambuilding werden de 4 jonge leden van het Merelbeekse judoshow team door hun trainers vergast op een uitdagende aktiviteit.

>> Lees het verslagje.

14 Augustus 2015

Bijgewerkte informatie op onze website

In onze "Info - Examens" sectie vind je bijgewerkte versies van de examenprogramma's voor Gele, Oranje, Groene, Blauwe en Bruine gordels. Ook het document betreft de wachttijden werd aangepast. Bijzondere aandacht voor jeugdige judoka's die gaan voor groene streepjes of de groene gordel: deelname aan een aantal competities is een vereiste. Zie "Info - Examens" en klik op de tekening van de groene gordel.

1 Augustus 2015

Verslagje European Junior Cup te Berlijn

European Judo Cup met een bezetting om "U" tegen te zeggen, een EK waardig (plus Brazilianen en Koreanen). Met 39 deelneemsters in de -57kg.
Eerst versloeg Mina Libeer de Finse Jokinen met een mooie wurging. Daarna kampen tegen T.Stoll (°1995, 4e op de IJF Junior World Ranking List): gelijk opgaand echter delfde Mina (een beetje onterecht?) het onderspit met 1 Shido verschil; Stoll zou 2e worden in Berlijn. Herkansing gewonnen tegen een Hongaarse, kwam Mina vervolgens uit tegen de Russische Dotcenko (°1996): elk meisje scoorde een Yuko maar de Russische vloerde Mina uiteindelijk met haar machtige Ura Nage.
Bij de U21 -57kg staat onze Mina nu 47e op de wereldranglijst, als 19e Europese. We kijken uit naar het EK dat in september plaatsvindt.

18 Juli 2015

Geen succes voor Mina in het Poolse Wroclaw

Het juniorencircuit draait verder, ook tijdens de zomermaanden. In het Poolse Wroclaw begon Mina met een Ippon-zege tegen de Poolse I. Socha, maar de Duitse L. Ackermann (brons op het Duits Kampioenschap) riep onze judoka een halt toe, zij het enkel met Shido. En geen herkansing voor Mina.
Geen succes vandaag, dus uitkijken naar de volgende competitie, en dat is op 1 augustus in Berlijn...

28 Juni 2015

Looptraining tijdens de zomermaanden

Wie tijdens de zomermaanden zijn conditie wil onderhouden met een looptraining, kan op woensdagavond samenkomen aan de dojo. Spreek af met onze trainer Sven (0478/59 61 71).

15 Juni 2015

Bericht aan de volwassenen i.v.m. les op 17-jun

Dringend bericht aan de volwassenen, in verband met de laatste les op woensdag 17-jun a.s. : gelieve allemaal uw loopschoenen mee te brengen want sensei Dirk zorgt voor een speciale opwarming... !

7 Juni 2015

Nathalie behaalt de graad van 5e Dan

Examen hogere Dan-graden vandaag in Zele, en goed nieuws van het Merelbeekse front: onze trainer Nathalie De Pauw heeft de graad van 5e Dan behaald. Van de ganse JSM-familie; van harte proficiat!

31 Mei 2015

Zevende plaats voor Hanne op de European Cadet Cup in het Portugese Coimbra

Met z'n zevenendertig waren ze, de meisjes U18 -57kg op de ECC in Coimbra, Portugal. Onder hen onze eigenste Hanne Noyen, startend in poule A.
Winst met Ippon van de bronzen medaille op het Portugese Kampioenschap U18. Vervolgens kampen tegen de sterke Italiaanse Favorini (meerdere ereplaatsen op de ECC dit jaar): verlies met Ippon, maar de Italiaanse won poule A (en zou later de zilveren medaille halen, nvdr) dus Hanne mocht herkansen.
In die herkansing won Hanne 2 keer: tegen een Deense (goud op de Nordic Championships U18 2015), vervolgens tegen de Nederlandse Van De Meeberg (bronzen medaille Nederlands Kampioenschap U18). De Czechische Mosrova was echter te sterk, waarmee Hanne strandde op een niet onverdienstelijke zevende plaats.

23 Mei 2015

Dirk en Christophe zijn EUROPEES KAMPIOEN in het Kime No Kata

Drie Merelbeekse koppels dongen mee naar eremetaal op het Europees Kampioenschap Kata. Dirk en Christophe werden 1e in het Kime No Kata (+45jr) en werden nadien ook nog es 2e in het Kime No Kata (open). Op naar het WK in September (Amsterdam). Proficiat !!!

>> Lees meer

2-3 Mei 2015

Resultaat European Cadet Cup in Berlijn

Terwijl de meesten van ons genoten van een verlengd weekend rond de Dag Van De Arbeid, was Hanne Noyen aan de slag op de European Cadet Cup in Berlijn (D).
Vijftig (50!) deelneemsters (van over de ganse wereld) in de U18 -57kg. Vrijgesteld in de eerste ronde, won Hanne met Ippon van de Poolse A.Wutlewska in ronde 2. Derde ronde tegen de Duitse J.Kreuter (brons in Antalya eerder dit jaar): Hanne kwam Yuko achter, maar ging voluit voor de zege, de Duitse kon enkel ondergaan, kreeg 3 Shido's maar werd door de scheids gered van Hansoku Make, dus verlies voor Hanne. In de volgende ronde werd de Duitse de mat aangeveegd door de latere Japanse tornooi-winnares, dus geen herkansing voor onze judoka, die na haar knappe 5e plaats in Antalya blijft streven naar Europees ere-metaal. C'mon Hanne!

26 April 2015

VIJF medailles op het Belgisch Kampioenschap Kata

Belgisch Kampioenschap Kata in Etterbeek dit weekend, en traditiegetrouw nogal wat Merelbeekse koppels present. En al even traditiegetrouw ook een zak medailles: vijf om precies te zijn...! Kata leeft in Merelbeke.

>> Lees meer

4 April 2015

Zilveren medaille voor Mina op de European Cup Juniors in Athene

Op de European Cup voor Juniors in het Griekse Athene is onze Mina Libeer schitterend tweede geworden.

Hiermee bevestigt Mina zich als vaste waarde op het Europese toneel U21 -57kg. En mag ze beginnen dromen van deelname aan EK (en misschien zelfs WK) later dit jaar...! Proficiat Mina, we volgen je exploten op de voet!

>> Lees meer

29 Maart 2015

Merelbekenaars op Shiai

Koten Shiai voor Heren vandaag (2e, 3e en 4e Dan). Zowel Pieter Cadron als Arne De Wulf oogstten 2 punten in hun queeste naar de volgende Dan-graad. En Sven Van Driessche behaalde zijn 10e punt en mag concreet beginnen werken aan examen 4e Dan! Proficiat heren!
Op Tsukinami Shiai 1e Dan gaf Michiel Van Gendt present, maar geen scores vandaag.

Volgende gelegenheid tot Shiai is op 3 mei.

21 Maart 2015

Knappe 5e plaats voor Mina op de Thuringia Cup in Erfurt, Duitsland

Op de 24e editie van de International Thuringia Cup in het Duitse Erfurt, waar de crème van de judoka's Dames U18 en U21 present gaf, is Mina Libeer bijzonder knap vijfde geworden.

Onze Hanne Noyen kende wat pech en werd uitgeschakeld zonder zege.

>> Lees meer

14-15 Maart 2015

Resultaten U11 en U15 te Zelzate

Op zaterdag trok Lennert naar het U11 tornoooi van Zelzate. Hij won 2 van zijn 3 kampen, en kreeg een mooie medaille als aandenken.
Zondagmorgen was het de beurt aan de U15, en coach Michiel reisde mee. Krian (-46kg) kon 2 keer winnen, verloor in de halve finale and jammer genoeg ook in de kamp voor de 3e plaats. Jasper (-55kg) verloor van de latere winnaar en werd ook in zijn herkansing de spreekwoordelijke das omgedaan.
Toch proficiat aan alle 3, en hopelijk werkt jullie enthousiasme aanstekelijk!

11 Maart 2015

Judo in Afrika

Onze judoka Delphine Lucas trok begin dit jaar naar het Afrikaanse Gambia, en dit in het kader van een stage voor haar studies. We kregen een leuk berichtje uit Gambia, waar Delphine ook initiatielessen judo geeft aan de plaatselijke schoolgangers...! En dat wordt naar verluidt sterk gesmaakt. Goe bezig, Delphine!

>> Bekijk de leuke foto

7-8 Maart 2015

Mooie vijfde plaatsen voor Hanne en Mina in Turkije resp. Zwitserland

Hanne werd zeer knap 5e in het Turkse Antalya (European Cup, U18 -57kg).

En Mina werd eveneens mooi 5e op de European Cup te Uster (Zwitserland), en dit bij de senioren 21+ -57kg.

>> Lees meer

23 Februari 2015

Eerste plaats voor Dirk en Christophe op EJU Kata tornooi te Brussel

Onze trainers Dirk en Christophe hebben de Kime No Kata competitie gewonnen op het EJU tornooi M.Clause te Brussel.
Ook Nathalie en An stonden in de finale, van de Ju No Kata. Eveneens aanwezig waren Patrick en Yanick (Kodokan Goshin Jutsu), en Geert en Luc (Katame No Kata).

>> Lees en zie meer

15 Februari 2015

BK Jeugd: GOUD voor Mina en ZILVER voor Hanne

Net als vorig jaar vielen Mina Libeer en Hanne Noyen in de prijzen op het Belgisch Kampioenschap voor Jeugd:
Mina (U21 -57kg) kaapte de gouden medaille weg,
en Hanne (U18 -57kg) werd knap tweede!

De club wenst onze twee judoka's van ganser harte proficiat met deze tot de verbeelding sprekende prestaties!

>> Lees meer

7-8 Februari 2015

JS Merelbeke heeft 2 Vlaamse Kampioenen bij de Jeugd

Konden onze 3 jongens Michiel, Matthias en Kjell niet doorstoten naar het BK (dat was ook niet hun ambitie), onze meisjes Hanne en Mina hebben in Dendermonde een supersterke indruk gegeven: beiden werden Vlaams Kampioene, en beiden mogen duidelijk ook Belgisch ere-metaal ambiëren...

>> Lees meer

1 Februari 2015

Resultaat "Open van Arlon"

Onze Mina Libeer werd door de Federatie gevraagd om deel te nemen aan de "Open Van Arlon", één van de zwaarste tornooien in België, met gegarandeerde deelname van toppers uit eigen land, Frankrijk, Duitsland en veel meer; bovendien werd Mina (17 jaar oud) gevraagd om mee te dingen bij de senioren (21+).
Twaalf poules van vier judoka's in de +21 -57kg, en Mina won overtuigend haar poule D met 3 Ippon zeges. Dus naar de eindreeks van 24, waar ze haar 1e kamp verloor van een Française en spijtig genoeg geen herkansing kreeg.
Toch weer TOP-werk van Mina als eerstejaars U21 bij de +21... !

24 Januari 2015

Alle 5 de Merelbeekse U18/U21 behalen medailles op het Provinciaal Kampioenschap Jeugd

Met vijf waren ze, onze U18/U21 die dit weekend aantraden op het Provinciaal Kampioenschap voor de Jeugd; en met vijf zijn ze ook gekwalificeerd voor het Regionaal Kampioenschap (7 februari: jongens, 8 februari: meisjes).
Eerste plaatsen waren er voor Hanne Noyen (U18) en Mina Libeer (U21). Matthias Braeckman (U21) kaapte zilver weg. En brons ging naar Kjell De Ridder (U21) en Michiel Van Gendt (U21). PROFICIAT aan alle vijf!

>> Lees meer

4 Januari 2015

Foto's van de gasttraining door Ilse Heylen

Ook dit jaar wist ons bestuur de gelauwerde kampioene Ilse Heylen te strikken voor een gesmaakte gasttraining. Jong en oud genoten van de technieken, deskundig aangebracht door Ilse.

>> Bekijk de foto's van de gasttraining door Ilse


Terug