Nieuwspagina 201616 november 2016

Hanne wint het BK voor Studenten

Op het "Belgisch studentenkampioenschap judo individueel" (Bergen, 16-nov) heeft onze Hanne NOYEN de gouden medaille behaald bij de dames -57kg. Ze won haar 4 kampen met klinkende Ippons. Proficiat !

13 november 2016

Interclub: Dames promoveren naar 1e Nationaal, Heren blijven in 2A Vlaams

Onze Dames zijn erin geslaagd de Interclub in 1e Vlaams te winnen en treden volgend jaar aan in 1e Nationaal, een ongezien succes (en tegelijk een serieuze nieuwe uitdaging). Proficiat !

Onze Heren deden wat ze zich tot doel vooropgesteld hadden: vechten om het behoud in 2A Vlaams af te dwingen. Well done !

>> Verslagje en foto's.

6 november 2016

Yanick en Patrick zoeken het over de grens

Yanick Vandekerckhove en vaste kata-partner en graag geziene bezoeker Patrick Minnoy zochten het dit weekend net over de grens: in het Nederlands Goirle traden ze aan in de 2e Open Zuid-Nederlandse Kata Kampioenschappen Judo, wat voor de Nederlanders (in bepaalde kata's) als meetmoment geldt voor EK/WK.
Zowel in het Kodokan Goshin Jutsu (Tori = Patrick) als in het Kime No Kata (Tori = Yanick) haalden ze er de 3e plaats, na een 1e ronde met nogal wat foutjes maar een veel betere finaleronde.
Ze keerden met een goed gevoel terug van dit mooie tornooi met goede organisatie en infrastructuur.

5 november 2016

Mina is Belgisch Kampioene bij de Seniors

Op het BK Seniors te Herstal heeft Mina Libeer zich tot Belgisch Kampioene bij de Seniors -57kg gekroond: ook al vertoonde ze duidelijk sporen van vermoeidheid na haar succes in Malaga (Spanje), niemand kon haar verslaan. P R O F I C I A T !
Van een finale tegen onze andere Merelbeekse judoka Hanne Noyen was er jammer genoeg geen sprake... Hanne had een mindere dag en moest vrede nemen met een 5e plaats. Toch is ook hier een welgemeende proficiat zeker op zijn plaats.
>> Verslag en foto's.

30 oktober 2016

European Cup Seniors te Malaga (Spanje)

Onze judoka Mina Libeer heeft in het Spaanse Malaga een DIJK van een prestatie neergezet, door tweede te worden op de European Cup aldaar. Ze nam er klaar en duidelijk de maat van een Portugese en een Russische senior, én ze nam er sportief revanche op de Duitse rivale die haar eerder dit jaar uit het tornooi in het Zwitserse Uster werkte. In de finale stond ze oog in oog met de Franse wereldtopper P. Ngeto, die in 2012 brons haalde op de Olympische Spelen in Londen. Proficiat met die zilveren medaille, Mina !

>> Verslag en foto's.

23 oktober 2016

U9/U11/U13 ontmoeting te Ooigem

JS Merelbeke daalde met 4x U11, 4x U13 en 7x U9 af naar het Westvlaamse Ooigem. Door mis-communicatie echter stonden de U11 en U13 er zonder coach, waarvoor de club zich oprecht excuseert; de papa van Axl nam de honneurs waar als interim-coach voor de U11. Winst voor sommigen, verlies voor anderen, maar allemaal verdienen jullie een dikke prodiciat!

>> Verslag en foto's.

16 oktober 2016

En we zijn gelijk twee NiDan graden rijker!

Jawel, vorige zondag deden zowel Mina Libeer als An Roelands examen voor NiDan (2e Dan), en beiden mochten na een spannende middag hun graad in ontvangst nemen. Van harte proficiat!

Ook een woordje van dank aan Uke Nathalie.

15 oktober 2016

Mina en Hanne 1e resp. 3e op het Vlaams Kampioenschap Senioren

Een week na het Provinciaal Kampioenschap Senioren mochten 5 van onze judoka's naar het Vlaams Kampioenschap, dat deze keer in Tielt georganiseerd werd.
Mina Libeer behaalde er de titel van Vlaams Kampioene Senioren -57kg...! Onderweg versloeg ze 'zus' Hanne Noyen, maar deze werkte zich wel naar een 3e plaats en gaat dus mee naar het Belgisch Kampioenschap. Proficiat dames!
Onze heren hadden zeer zware lotingen. Pieter Cadron verloor zijn kamp in de -60kg en mocht niet herkansen. Cederik Overdeput trof de latere kampioen -90kg en verloor zijn herkansing. Wim Van Dierendonck ontmoette eveneens de latere kampioen (-100kg) en wist 1 herkansing te winnen. Toch goed gedaan, jongens!

11 oktober 2016

JS Merelbeke geproclameerd tot Kindvriendelijke Judoclub VJF 2015-2016

Het Jeugdjudofonds is een project, georganiseerd door de VJF met de steun van de Vlaamse Overheid & Sport Vlaanderen, om de kwaliteit van het jeugdjudo op een nog hoger niveau te brengen. Kandidaat-clubs werden geëvalueerd op basis van de volgende criteria: de jeugdleden, het jeugdsportbeleid, het trainersaanbod, het wedstrijdaanbod, het aanbod op maat, ethisch verantwoorde sportbeoefening, gezond sporten en promotie.
JS Merelbeke verkreeg het label 'Zilver' met de titel van Kindvriendelijke Judoclub VJF 2015-2016

>> Info op de VJF website.

9 oktober 2016

Kata en JudoShow op de Hainaut Cup

In Roselies nabij Charleroi ging dit weekend de Hainaut Cup door. Onze judoschool tekende er present met een kata-duo (Yanick en Patrick), alsook met 2 teams in de JudoShow: één team -15j en één team +15j.

Yanick en Patrick weren er knap 2e in het Kime No Kata, en 5e in het Kodokan Goshin Jutsu. Het team -15j behaalde goud, het team +15j diende een andere club met vnl. zwarte en bruine gordels voor te laten.

Foto van de >> zilveren medaille. van Yanick en Patrick.
Podiumfoto van >> ons -15j JudoShow team.
En ook de podiumfoto van >> ons +15j JudoShow team.

8 oktober 2016

U11/U13 ontmoeting te Lendelede

Op zaterdag trokken de coaches Michiel en Dave naar West-Vlaanderen, naar Lendelede om precies te zijn. En ze deden dit niet alleen: ze waren vergezeld van 7x U11, 2x U13 en 2x U9. En om het met de woorden van 1 van de mama's te zeggen: "Het was wederom een leuke ervaring."

>> Verslag en foto's.

8 Oktober 2016

Vier medailles op het PK Senioren

Als je met 8 judoka's naar het Provinciaal Kampioenschap senioren gaat, en 4 van hen staan er op het podium, dan mag je best tevreden zijn: Hanne Noyen (-57kg), Pieter Cadron (-60kg), Cederik Overdeput (-90kg) en Wim Van Dierendonck (-100kg) staan volgende week op het Vlaams Kampioenschap in Tielt, versterkt door Mina Libeer die van de VJF een vrijgeleide kreeg wegens wedstrijden in het buitenland.

Maar als 1 van je judoka's zich kwetst en een aantal weken out zal zijn, dan is er toch een serieuze domper. Spoedig herstel, Sven Van Driessche!

Onze judoka's Matthias Braeckman, Kjell De Ridder en Arne De Wulf konden zich spijtig genoeg niet plaatsen.

2 Oktober 2016

Koten Shiai

Koten Shiai voor Heren vandaag (2e, 3e en 4e Dan). Zowel Sven Van Driessche als Cederik Overdeput wilden er vooruitgang boeken op weg naar 5e Dan, en ze slaagden daar in met respektievelijk 4 punten en 1 punt!
En bij de 1e Dan liet Wim Van Dierendonck 3 punten op zijn kaart bijschrijven!

Volgende gelegenheid tot Shiai is begin november.

1 oktober 2016

U11/U13 ontmoeting te Kemzeke

Coach Michiel mocht zaterdag ll. met 7 judoka's naar het Waasland. Enkelen wisten al hun kampen te winnen, anderen trokken waardevolle lessen uit hun verlieskampen, allen hadden ze een leuke sport-dag. Gefeliciteerd aan allen!

>> Verslag en fotootje.

17 september 2016

Mina wint op het IVJK in het Nederlandse Veendam

In 2016 heeft Mina LIBEER door blessure tot dusver nauwelijks op de mat gestaan. Maar op 17 september ll. deed ze een voorzichtge maar geslaagde rentrée, en dit op het Axians Internationaal Veendammer Judo Kampioenschap. Ze won er haar 3 kampen en verdiende goud.

>> Verslagje en foto.

1 september 2016

Verfraaiing van de dojo

Nadat de muur aan de zijde van de R4 tijdens de zomermaanden knap werd gerenoveerd, is nu ook de grandioze bestickering aangebracht... een reuzengrote foto van Jigoro Kano sensei, de spreuken Seiryoku Zenyo en Jita Kyoei, en in het midden een prachtige Japanse poort met de rijzende zon... een absolute "upgrade" van onze dojo!!

Foto >> hier. maar het echt is veel beter.

25 juni 2016

Het sportjaar 2015-2016 zit erop

Met onze vriendschappelijke ontmoeting voor U9/U11/U13, en met het daaropvolgende eetfestijn, zit het sportjaar 2015-2016 erop. Bestuur, trainers en vrijwilligers hebben al die tijd hun spreekwoordelijke beste beentje voorgezet, we hopen dat jullie een leuk sportjaar hebben gehad.
Iedereen is nu toe aan een welverdiende vakantie, om de batterijen op te laden zodoende er volgend sportjaar weer voluit tegenaan te gaan.
We verwelkomen onze leden graag op 24, 28 en 31 augustus voor 3 zomertrainingen. Vanaf 3 september draaien we opnieuw fulltime (woensdag, zaterdag en zondag), en kunnen ook kleuters en beginnelingen bij ons terecht.

Bij deze ook een warme oproep naar vrijwilligers om de handen uit de mouwen te steken op 20 en 21 augustus voor onze opkuis, waar we de dojo, de bar, de toiletten en de douches een grondige poetsbeurt geven.

Prettige vakantie!

5 juni 2016

Drie hogere Dan-graden erbij

Op 'Sho Dan Shiken 4e Dan en hoger' heeft onze judoschool vandaag een stukje geschiedenis geschreven....
Onze trainer Dirk De Maerteleire heeft met succes het examen voor ZESDE Dan afgelegd, en mag vanaf heden met de rood-wit geblokte gordel pronken. Proficiat!
Daarnaast zagen Cederik Overdeput en Sven Van Driessche hun maandenlange arbeid eveneens beloond: beiden slaagden voor het examen VIERDE Dan! Van harte gefeliciteerd jongens!

28 mei 2016

U9/U11/U13 ontmoeting te Zelzate

Met NEGENTIEN waren ze, de U9/U11/U13 van JS Merelbeke die onder de auspiciën van Christophe en David deelnamen aan het tornooi van JC Zelzate. Het werd een drukke maar leuke dag. Gefeliciteerd aan allen!

>> Verslag en foto's.
Dit was het laatste officiële tornooi voor het zomer-reces. Al onze U9/U11/U13 worden vanzelfsprekend verwacht op onze eigen vriendschappelijke ontmoeting, en dit op zaterdag 25 juni e.k., met deelname van bevriende clubs uit de streek.

22 mei 2016

ZILVER voor Dirk en Christophe op het EK Kata

Onze trainers Dirk De Maerteleire & Christophe Inghelbrecht hebben op het EK Kata in het Italiaanse Olbia (Sardinië) weerom een dijk van een demo gegeven: in leeftijdsgroep 2 behaalden ze de zilveren medaille, en in de open klasse werden ze vierde. Proficiat !!!

Onze andere kata duo's werden 7e (Nathalie De Pauw & An Roelands, Ju No kata) respektievelijk 13e (Patrick Minnoy & Yanick Vandekerckhove, Kodokan Goshin Jitsu).

24 april 2016

Medaille-feest op het BK Kata en BK Judoshow

Op het BK Kata en Judoshow te Etterbeek raapten onze jongens en meisjes 3 gouden, 1 zilveren en 1 bronzen medaille. Proficiat!!! Dat belooft voor het komende EK in Sardinië.

>> Verslag en foto's.

23 april 2016

U9/U11/U13 ontmoeting te Eernegem

Onze trainer Yanick heeft niet stilgezeten in Eernegem: hij mocht er een legertje van 12 JSM'ers coachen. Ze deden het allemaal voortreffelijk. Proficiat !

>> Verslag en foto's.
Dit seizoen nog 2 kansen om deel te nemen aan een competitie: 14 mei (Wetteren), 28 mei (Zelzate - ook voor U9).

17 april 2016

Luc Braeckman behaalt de 3e Dan graad

Vandaag is onze trainer Luc Braeckman met brio geslaagd voor het examen 3e Dan. Hij mag zich vanaf nu ook tot de sandan graden rekenen.

Dank aan Uke ad-interim Cederik die moest overnemen na kwetsuur van Luc's vaste Uke, meester Geert.

Foto van de nieuwe san-dan en zijn Uke >> hier.

9-10 april 2016

Kata: competitie en stage in Zweden

Merelbeke kwam, zag en overwon op de 2e Zweedse Open kata competitie. En onze Dirk & Christophe verzorgden er ook een stage in het Kime No Kata.

>> Verslag.

20 maart 2016

U11/U13 ontmoeting te Kruishoutem

Ook deze keer tekende een mooi ploegje van JS Merelbeke present voor een U11/U13 ontmoeting. Coaches Kjell en Matthias mochten 4 U11 en 4 U13 onder hun vleugels nemen in Kruishoutem. Allen hadden ze er zin in, en gaven ze het beste van zichzelf. Goed gedaan!

>> Verslag.
We gaan dit jaar nog 3 keer in groep naar een competitie: 23 april (Eernegem - ook voor U9), 14 mei (Wetteren), 28 mei (Zelzate - ook voor U9).

5 maart 2016

Geen success voor Mina in Zwitserland

Mina is nog steeds op weg naar volledig herstel van kwetsuur, maar het internationale judo-circus wacht niet. Dus gaf ze present op de European Cup in het Zwitserse Uster. Eerste ronde gewonnen met Ippon van de 3 jaar oudere Italiaanse F.Pidroni. Vervolgens tegen de Duitse A.Stoll, veelvoudig medaille-winnares op tal van Europese competities. Mina stond voor op Shido maar werd op een halve minuut van de gong een Yuko aangesmeerd, die er naar verluid echt geen was; ondanks herhaald aandringen van de Vlaamse coach ging de zege naar de Duitse, die later 3e werd en Mina met lege handen achterliet. Jammer. Mina reist nu door naar het Tsjechische Nymburk voor een stage met het BOIC.

28 Februari 2016

Foto's van de gasttraining door Eiji Kikuchi

Ook dit jaar werd de Japanse sensei Eiji Kikuchi door JS Merelbeke gevraagd voor een les aan jong en oud. Veel volk op de tatami voor de boeiende technieken en de interessante informatie.

>> Bekijk de foto's van de gasttraining door Eiji Kikuchi sensei

14 februari 2016

Hanne is nu ook Belgisch Kampioene

De tripel is binnen voor Hanne NOYEN: na Oostvlaams en Vlaams Kampioene kroonde onze judoka zich in Herstal nu ook tot Belgisch Kampioene U21 -57kg.
Met twee Ippon-zeges (uit Ne-Waza) baande ze zich een weg naar de finale, waar ze A. Verhaegen (verschillende ereplaatsen op grote tornooien U18/U21) trof: na een dikke minuut wedstrijd werd de Schaarbeekse uitgesloten wegens het pakken van de broek. Van iedereen hier bij JS Merelbeke: van harte proficiat, Hanne!
We kijken reikhalzend uit naar je Europese exploten.

>> Fotoboek.
>> Resultaten op de VJF website.

7 februari 2016

Hanne is Vlaams Kampioene

Op het Vlaams Kampioenschap heeft onze Hanne NOYEN de gouden plak gehaald bij de U21 -57kg. Er stond geen maat op onze judoka, die 3 snelle Ipponzeges liet optekenen in Dendermonde. Proficiat !
>> Fotoboek.
>> Resultaten op de VJF website.

Is er in het zuidelijk landsgedeelte iemand die haar volgend weekend van de Belgische titel kan houden? We duimen samen met u voor onze judoka.

23 januari 2016

1x Goud en 1x Zilver op het PK Jeugd

Voor de "tigste" keer werd het PK Jeugd georganiseerd in de sporthal van Aalter. Vijf Merelbekenaren waren ingeschreven, twee (Mina Libeer en Karim Seghir) dienden verstek te geven wegens kwetsuur.

Hanne Noyen (U21 -57kg) behaalde met minimale inspanning de gouden medaille (op het Vlaams Kampioenschap wordt het wel echt menens), terwijl Matthias Braeckman (U21 -66kg) bijzonder knap tweede werd en eveneens naar de volgende ronde mag. Kjell De Ridder kampte voor de 3e plaats in de zware U21 -73kg maar bleef spijtig genoeg met lege handen achter.

Het Vlaams Kampioenschap gaat door op 6 (jongens) en 7 (meisjes) februari, in Dendermonde.

17 januari 2016

U11/U13 ontmoeting te Erembodegem

Vorige zondag trok trainer Sven met 2 U11 en 3 U13 naar Erembodegem voor het jaarlijkse tornooi in de Denderhal. Voor sommigen was het een eerste kennismaking met competitie, anderen hadden al ervaring maar waren sinds 1/1/2016 in de hogere leeftijdsklasse gekomen. Het werd weerom een leuke en leerrijke dag.

>> Verslag.

17 januari 2016

Mooie demo van ons Judoshow team in Nijvel

Op de competitie in Nijvel zette ons U15 Judoshow team (bestaande uit Krian, Britt, Jasper en Emma) een mooie demo neer. Het resultaat van hard oefenen gedurende vele vrijdagavonden.
De jury gaf ons team nog een paar aanwijzingen mee, waar zeker zal aan gewerkt worden in het licht van het komende BK (24 april).

Bekijk de >> groepsfoto

9 januari 2016

Gasttraining door Eiji Kikuchi op 28 februari 2016

Het wordt stilaan een mooie traditie: ook dit jaar zal de Japanse sensei Eiji Kikuchi (4e Dan, opgeleid in Japan en sedert 15 jaar aktief in Europa) de leden van JS Merelbeke verwennen met een gasttraining.

Deze zal doorgaan op 28 februari, voor zowel onze jeugd als onze volwassenen, op de gebruikelijke uren. Alle leden op post (in witte judogi)!

Bekijk als smaakmaker >> hier de kennismakingsvideo van meester Kikuchi's website.


Terug