Nieuwspagina 201216 december 2012

Foto's van het bezoek van de Sint aan onze dojo

Het verslagje over het bezoek van de Sint werd opgefrist met mooie foto's van een judo-papa.
>> Zie hier

11 december 2012

Verduidelijking rugemblemen op de Jeugdkampioenschappen 2013!

Het PC O-VL van de VJF wil nog eens extra alle vragen beantwoorden ivm de rugemblemen voor de komende jeugdkampioenschappen.
>> Lees meer

9 december 2012

Mina behaalt zilver op het internationaal tornooi te Harnes (Fr)

Traditiegetrouw trekt de Vlaamse Judo Federatie met een equipe naar het "TOURNOI INTERNATIONAL CADET(TE)S (LABEL A)" in het Noordfranse Harnes. Ook onze Mina Libeer ruilde de studieboeken even voor een judogi. In een reeks met 13 deelneemsters stoomde ze door naar de finale, waar ze verloor met een Ippon "met een frans geurtje aan". Proficiat met je mooie 2e plaats, Mina!

5 december 2012

De Sint bezoekt onze dojo

Ondanks zijn drukke agenda, kwam de Sint ook dit jaar naar onze dojo. Onze judoka's toonden zich van hun beste kant en werden beloond!
>> Lees meer

2 december 2012

5 Miniemen leveren slag te Evergem

Met 5 Merelbeekse miniemen trokken we naar het laatste Oostvlaamse tornooi van dit kalenderjaar. Waaronder twee volslagen nieuwelingen.
>> Lees meer

2 december 2012

Resultaten Shiai

Succes voor Pieter en Cederik op Shiai vandaag: ze scoorden respectievelijk 2 en 1 punt, en behaalden daarmee elk een volle kaart; ze mogen zich nu opmaken voor examen 3e Dan. Way to go!
Bij de bruine gordels schreef Michiel 2 punten bij op zijn kaart; Matthias en Delphine hadden vandaag minder succes, maar krijgen een nieuwe kans op 3 februari 2013.

30 november 2012

Belangrijke wijzigingen wedstrijdreglement 2013!

Belangrijke info voor alle competiteurs, met betrekking tot de nieuwe leeftijdscategorieŽn en enkele andere veranderingen.
>> Lees meer

25 november 2012

Interclub Heren: Puntenloos maar niet roemloos

Ook op de 2e dag van de Interclub Heren bleven onze jongens zonder groepsoverwinning. Maar ze zijn er voor de volle 100% voor gegaan en hebben het ook de grote namen knap lastig gemaakt.
>> Lees meer

25 november 2012

Interclub Dames: Verdienstelijke 4e plaats

Op Dag 2 van de Interclub Dames vochten onze dames (2e Afdeling) zich naar een 2 op 4, en eindigden daarmee verdienstelijk 4e.
>> Lees meer

18 november 2012

Merelbeekse Heren gaan strijdend ten onder op Dag 1 van de Interclub

Daags na de Dames in 2e Afdeling, mochten onze Heren de mat op in de top-afdeling. Hoewel ze fervent weerwerk hebben gegeven tegen toppers zoals Dirk Van Tichelt, bleven ze puntenloos doch niet moedeloos achter.
>> Lees meer

17 november 2012

Dames halen 2 op 5 op Dag 1 van de Interclub

Op Dag 1 van de Interclub Dames werden er geen cadeaus uitgedeeld. In Ingelmunster werd er voor elk puntje zwaar slag geleverd. Onze dames (2e Afdeling) haalden 2 op 5.
>> Lees meer

11 november 2012

Agenda Interclub

Onze Merelbeekse Heren treden aan in 1e Afdeling, en vechten op zondag 18/11 te Ingelmunster (Gemeentelijke Sporthal - Bollewerpstraat 92a , wedstrijden vanaf 13:00) en op zondag 25/11 te Brecht (Sporthal De Ring - Ambachtslaan 7 , 13:00). >> Details
Onze nieuwe damesploeg start in 2e Afdeling, zij kampen op zaterdag 17/11 te Ingelmunster (Gemeentelijke Sporthal - Bollewerpstraat 92a , 13:00) en op zondag 25/11 te Brecht (Sporthal De Ring - Ambachtslaan 7 , 10:00 's morgens!). >> Details
Supporters en sympathisanten massaal op post om onze strijders naar de overwinning te helpen!

11 november 2012

Oost-Vlaanderen wint het InterProvinciaal U13

De Oostvlaamse miniemen, met onze Merelbeekse Silas Art, hebben op overtuigende wijze het InterProvinciaal Kampioenschap U13 te Meulebeke gewonnen.Proficiat!
>> Lees meer

7 november 2012

Wouter draagt bij aan overwinning UGent op het BK Universiteiten

Onze sympathieke judoka Wouter Goedertier alsook onze vaste bezoekster Nelleke hebben hun steentje bijgedragen aan de overwinning van de UGent op het Belgisch Kampioenschap voor Universiteiten.
>> Lees meer

6 november 2012

Vlaamse Judo Federatie introduceert leeftijdscategorie U21

Na de beslissing om de leeftijdsklasse U17 te vervangen door U18, deelt de VJF nu mede dat vanaf 2013 ook de categorie U20 wordt vervangen door U21, en dit op alle officiŽle kampioenschappen en rankingtornooien.
>> Lees meer

4 november 2012

Mina wint in Marseille (Fr)

Onze Mina Libeer en Hanne Noyen trokken met de Topsportschool naar het Franse Marseille. Voor Hanne was vandaag geen succes weggelegd, ze verloor (naar verluidt onterecht) haar 1e kamp en kon ook in de herkansing geen vuist maken. Jammer. Beter verging het Mina, want in haar reeks met 31 deelneemsters uit verschillende Europese landen stoomde ze naar de finale, die ze ook won, dus eerste plaats op het "Tournoi de France / Cadet". Gefeliciteerd!

4 november 2012

Resultaten Shiai

Beperkt aantal Merelbekenaren in Zele op Shiai vandaag. Bij de bruine gordels verdiende Michiel 1 punt, Matthias en Delphine moesten deze keer met lege handen naar huis. Bij de hogere DAN-graden bekwam ook Nathalie 1 bijkomend punt op haar kaart.

27-28 oktober 2012

Hanne en Mina winnen op de Flanders Judo Cup

Hanne Noyen heeft op de grote Flanders Judo Cup de gouden medaille behaald bij de U15 -57kg; zowaar een top-prestatie, waarvoor van harte proficiat. En op zondag deed Mina Libeer het haar na: ze haalde goud bij de U17 -48kg, en dat als eerstejaars U17, schitterend! Sam Noyen won 1 kamp bij de U17 -55kg.
>> Lees meer

21 oktober 2012

Resultaten van drie U13 te Kemzeke

Op het jaarlijkse tornooi van het waaslandse Kemzeke traden 3 Merelbeekse U13 aan: Yannick, Jasper en Silas. Ze vochten als leeuwen, en mochten met een mooie medaiile huiswaarts.
>> Lees meer

20 oktober 2012

Geen succes op het Vlaams Kampioenschap Senioren

Op het VK te Herentals stonden 2 Merelbekenaren op de tatami: Nathalie De Pauw en Cederik Overdeput.
Bij de dames -57kg verloor Nathalie haar 1e kamp in de Golden Score, en werd ze jammerlijk met Ippon gevloerd in haar herkansing. Cederik werkte zich met 2 Ippon-zeges naar de halve finale, maar werd daar naar de wedstrijd voor brons verwezen, en ook die laatste kamp moest hij uit handen geven, waarmee hij 5e werd. Toch proficiat aan onze 2 judoka's!

19 oktober 2012

Vlaamse Judo Federatie introduceert leeftijdscategorie U18

Vanaf 2013 verdwijnt de categorie U17 op alle officiŽle kampioenschappen en rankingtornooien: in navolging van de IJF en de EJU zal ook de VJF de klassen U15, U18 en U20 gaan hanteren.
>> Lees meer

14 oktober 2012

Broer en zus Noyen op het podium te Maldegem

Daags na het U11/U13 tornooi, werd te Maldegem eveneens een competitie U15/U17 op poten gezet. Beperkt aantal deelnemers van onze judoschool, maar broer en zus Noyen werkten zich wel op het podium.
>> Lees meer

13 oktober 2012

Nathalie en partner Anne winnen het Ju No Kata te Brugge

Eveneens een eerste organisatie van JC Olympia Brugge, maar dan in het Kata. Nathalie De Pauw en haar partner Anne wonnen er het Ju No Kata. Ook Geert Stroobant en Luc Braeckman gaven er twee mooie demo's.
>> Lees meer

13 oktober 2012

U13 te Maldegem: Silas Art was op post

Eerste organisatie door de Eeklose judoschool van een tornooi te Maldegem; geen grote deelnemersaantallen, maar wel goed volk op de tatami. Slechts 1 Merelbekenaar was op post met geldige vergunning: Silas Art. Hij werkte zich naar een 2e plaats in zijn poule na 1 verlies en 2 Ippon overwinningen uit O Soto Gari. Proficiat Silas!

7 oktober 2012

Nathalie De Pauw en partner Anne 2e op Hainaut Cup in het Ju No Kata

Daags na de traditionele competitie van de Hainaut Cup ging er ook een kata-tornooi door. De organisatoren mochten zich verheugen in een internationaal deelnemersveld, waaronder Vlamingen en Walen, Fransen, Duitsers, Luxemburgers en Nederlanders. Van onze school trokken Nathalie De Pauw en haar partner Anne naar Henegouwen. De dames gaven er een mooie Ju No Kata demonstratie, want ze werden er tweede, na de Fransen die recent brons haalden op het WK. Top!

6 oktober 2012

Drie medailles op het Provinciaal Kampioenschap Senioren

Zes senioren van JS Merelbeke dongen mee voor een medaille op het Provinciaal Kampioenschap, dat werd georganiseerd te Kruishoutem. Drie van hen slaagden in dat opzet en stoten daarmee door naar het Regionaal Kampioenschap: Cederik Overdeput, Nathalie De Pauw en Valerie De Ghouy. Proficiat!
>> Lees meer

6 oktober 2012

Mina en Hanne resp. 1e en 2e op de Hainaut Cup

Op het internationale tornooi "Hainaut Cup" deden onze TopSportSchool (TSS) meisjes het weer uitstekend: Mina Libeer werd eerste (en won van de Belgische kampioene U17 -48kg), Hanne Noyen werd tweede (en werd in haar poule van 5 tijdens ťťn van de kampen een beetje bestolen). Proficiat aan de beide dames!
>> Lees meer

30 september 2012

Onze damesploeg wint haar voorronde en gaat naar de Interclub

Vorig jaar had JS Merelbeke geen damesploeg in de Interclub, dus om dit jaar deel te nemen in 2e Nationale dienden onze dames zich eerst te plaatsen in een voorronde: slechts 4 van de 8 kandidaat-ploegen zouden doorstoten.
Onze dames hebben zich voortreffelijk van hun taak gekweten, want ze hebben hun 3 wedstrijden (tegen Kortrijk, Eernegem en Ronse) telkens met 3-2 gewonnen! Proficiat.
De Interclub gaat door in November. Supporters op post om onze dames aan te moedigen.

30 september 2012

Resultaten Shiai

Volgende bruine gordels slaagden erin kostbare punten te bemachtigen in Zele: Delphine Lucas (4 ptn!), Matthias Braeckman(2 ptn). Ook heren 2e t.e.m. 4e Dan mochten vandaag de tatami op, en David Laute sprokkelde 1 punt.
Aan hen die ondanks hun inspanningen geen punten kregen: "nie pleuje"!

30 september 2012

Eerste plaats voor Silas bij U13 te Waarschoot

Silas Art groeit naar topvorm, en won vandaag al zijn kampen op het tornooi van Waarschoot.
>> Lees meer

22-23 september 2012


!!! Dirk en Christophe derde op het WK Kata te Pordenone (It)!!!

Door hun 3e plaats in hun poule op zondagmorgen hebben Dirk De Maerteleire en Christophe Inghelbrecht kunnen deelnemen aan de finale van de beste zes in het Kime No Kata. Daar hebben ze nog es de puntjes op de spreekwoordelijke "i" gezet door een nagenoeg perfekte kata ten toon te spreiden, waarvoor ze werden beloond met de 3e plaats: BRONS OP HET WERELDKAMPIOENSCHAP! JS Merelbeke feliciteert onze 2 trainers met dit schitterende resultaat. Proud! Respect!

Zaterdag traden Nathalie De Pauw en haar FFBJ partner Anne Ravays aan in het Ju No Kata, waar 31 koppels present tekenden. In de eerste poule van 16 deelnemers werden Nathalie en Anne gedeeld 7e. Onvoldoende om deel te nemen aan de finale (enkel de 1e drie van elke poule), maar samengeteld bereikten ze wel een zeer mooie gedeelde 12e plaats op 31! Proficiat.

>> Lees meer

22-23 september 2012

Een druk competitie-weekend: Open Van Brabant (U17/U20+), Pot Van Olen (U15) en U11/U13 Dendermonde

Terwijl onze trainers de kleuren op grandioze wijze verdedigden op het WK Kata in ItaliŽ, was onze jeugd aktief op een aantal plaatsen in het Vlaamse land.
>> Open Van Brabant U17/U20+
>> Pot Van Olen U15
>> U11/U13 Dendermonde

16 september 2012


Twee keer brons op de Pot Van Olen (U17/U20+)

Slechts drie deelnemers van onze judoschool op het zwaarbezette tornooi "Pot Van Olen", maar twee halen er wel een bronzen Pot! Mooi gewerkt.
>> Lees meer

9 september 2012


Vijf medailles in Bredene

Met zijn zessen trokken ze naar Bredene, onze U15/U17/U20+, om er deel te nemen aan de 14e editie van het Tornooi van de Middenkust. Allen vochten ze er gemotiveerd en geconcentreerd, en het scheelde geen haar of ze brachten allen ook nog es een medaille mee naar Merelbeke: het werden er uiteindelijk vijf!
>> Lees meer

2 september 2012

Resultaten Shiai

Het nieuwe seizoen is pas van start gegaan, toch dienden zes van onze bruine gordels zich al aan te Zele voor Shiai. Matthias Braeckman verdiende bij zijn eerste deelname ťťn punt. En Kjell De Ridder zette gelijk twee punten op zijn shiai-kaart. Geen succes vandaag voor Michiel Van Gendt, Delphine Lucas, Dylan Den Haese en Jacob Vermeire. Een nieuwe kans dient zich aan op 30 september. Blijven trainen en erin geloven is de boodschap.

31 juli 2012

Meester Dirk terug van geslaagde stage in Japan

Dirk is vorige week teruggekeerd met heel wat ervaring rijker. In de Kodokan in Tokyo volgde hij de katastage. ís Avonds pikte hij nog enkele grondwerk-sessies mee, en als kers op de taart kwam een bezoek aan een lokale Japanse judoclub. In het komende seizoen mogen we ons opnieuw verwachten aan een resem technieken vanuit het land van de rijzende zon.
>> Enkele sfeerbeelden

31 juli 2012

Merelbeekse judoka's verkozen in VJF commissies

Op het eind van het seizoen is er jaarlijks de vergadering van Hogere Graden binnen de VJF. Dames vanaf 3e Dan en heren vanaf 4e Dan steken de koppen bijeen om de laatste trends en lopende zaken binnen de Vlaamse Judo-wereld te bespreken. Traditoneel worden daar ook de leden van de GradenCommissie en Pedagogische Commissie aangewezen. Onze judoschool had 2 kandidaten op de lijst staan: beiden zijn er met grote meerderheid van de stemmen verkozen. Christophe is herverkozen voor een mandaat van 4 jaar in de Gradencommissie, en Nathalie is verkozen voor een mandaat van 4 jaar in de Pedagogische Commissie.

Onze Judoschool heeft nu, samen met Sensei Dirk, 3 vertegenwoordigers in een officieel orgaan van de Vlaamse Judo Federatie.

juli 2012

Start van het seizoen 2012-2013 op 22/8/2012

De vakantie is nog maar pas aangebroken, toch werkt het bestuur van JS Merelbeke onverdroten verder en wordt alles in gereedheid gebracht voor de start van het seizoen 2012-2013 op 22/8 e.k.
De dojo en de kleedkamers zijn allen voorzien van een nieuwe vloer! En nieuwe tafels en stoelen maken het nog gezelliger toeven langs de mat.
Een laatste opsmuk is voorzien op 18-19/8 (9u-13u), vrijwilligers steeds welkom, want vele handen maken licht werk!
>> Alle details

22 juni 2012


Mina haalt 1 overwinning op het EK U17 te Montenegro

Orgelpunt vandaag in Mina's Europese tournee: het EK voor Cadets (U17) te Montenegro. Enkel de allerbesten komen er op de mat, en alleen al het feit dat Mina daar mag staan, is om fier op te zijn, zowel voor haarzelf als voor haar supportersschare in Merelbeke en omgeving. En weten dat Mina nog maar 1e jaars U17 is...

Met zijn drieŽndertigen waren ze in de -48kg. Mina wist haar eerste kamp (tegen een Spaans meisje) te domineren, echter zonder te scoren in de reguliere tijd, dus Golden Score, waarin ze alsnog Waza-Ari kon bekomen en dus een ronde verder mocht. Daar wachtte haar een Turkse judoka, de nummer 4 op de EJU Cadets Ranking 2012. Deze begon zeer fel, en na amper 19 seconden werd Mina verrast door een Tomoe Nage, die door de scheids als Ippon werd gezien. Voor een herkansing had ze nog 1 match verder moeten geraken, dus eindigde haar 1e EK hier.
Mina mag terecht fier zijn op haar Europese prestaties. Volgend jaar gaat ze gegarandeerd door op dit elan. De ganse judoschool wenst haar van harte proficiat!!

3 juni 2012

Rijke beker-oogst op de Kampioenenviering van de gemeente Merelbeke

Naar goede gewoonte reikten het Merelbeekse Schepencollege en de Sportraad bekers uit aan alle Merelbeekse sport-kampioenen van het sportjaar 2011-2012. Naast de talrijke zwemmers en de voltallige voetbal- en korfbal-ploegen, was ook Judoschool Merelbeke nadrukkelijk aanwezig op dit evenement.
>> Meer details

2-3 juni 2012

Resultaten Venray (NL)

Op zaterdag behaalde Hanne Noyen de zilveren medaille bij de U15 -52kg. En op zondag miste Kjell De Ridder op een haar na de bronzen medaille bij de U17 -60kg. Aan beiden van harte gefeliciteerd!
Daarmee komt het zomer-reces echt dichtbij; enkel Mina heeft nog 1 tornooi (het EK Cadets, 22 juni) op haar to-do lijstje.

26 mei 2012

Dirk en Christophe Europees Kampioen in het Kime No Kata

In het Sloveense Koper hebben onze trainers Dirk De Maerteleire en Christophe Inghelbrecht de titel van Europees Kampioen in het Kime No Kata behaald. Opnieuw een geweldige prestatie.
>> Meer details

19-20 mei 2012

Ippon Trophy Antwerp (U15/U17)

Vier judoka's U17 alsook vier judoka's U15 trokken ten strijde in Herentals voor de jaarlijkse Ippon Trophy Antwerp, ťťn van de zwaarste tornooien van het seizoen. Hanne Noyen mocht op het podium met een verdiende derde plaats.
>> Meer details

19 mei 2012

Mina haalt BRONS op de European Cadet Cup te Polen

Dit weekend vond te Bielsko-Biala (Polen) de laatste manche plaats van de European Cadet Cup. Onze Mina Libeer behaalde er in de categorie tot 48kg (23 deelneemsters) de bronzen medaille. Een schitterend resultaat, waarmee Mina voldoet aan de kwalificatie-eisen voor deelname aan het enige echte Europese Kampioenschap voor Cadets (U17), welke doorgaat van 22 tot 24 juni in Bar, Montenegro.
>> Meer details

17 mei 2012

Interprovinciaal Ploegen U15 te Lummen

Op het Interprovinciaal Ploegen tornooi voor U15 in het verre Lummen behaalden de Oostvlaamse jongens (zonder deelnemer van JS Merelbeke) een derde plaats.
De meisjes deden nog beter: mede door toedoen van onze Hanne Noyen, die haar 4 kampen in de -52kg won met -jawel- Ippon, behaalden de meisjes een prachtige tweede plaats. Proficiat!

12 mei 2012

Dames- en Heren-ploegen van JS Merelbeke kampen te Frameries

Ter voorbereiding op de Interclub in het najaar, trokken de Dames- en Heren-ploegen van onze judoschool, dankbaar aangevuld met een aantal huurlingen, naar de Waalse "Open de Frameries"; het bleek een zwaar bezet ploegentornooi alsook een goede oefening voor onze twee teams.

>> Meer details

12 mei 2012

Resultaten Open van Pajottenland

Met 1 judoka U15 en 3 judoka's U17 trokken we naar de Open van het Pajottenland te Lennik. Onze judoka's scoorden er zo goed, dat ze het club-klassement domineerden. Maar daar we geen U20+ meehadden, ontglipte de club-beker (en de bijhorende premie van 250Ä) ons finaal nog...

>> Meer details

6 mei 2012

Resultaten Shiai

Zes bruine gordels van onze JudoSchool verzamelden in Zele voor Shiai vandaag, alsook een 4e Dan (onze trainster Nathalie). Een handvol punten werden gesprokkeld: Bruno Art (totaal nu op 6 punten), Valerie De Ghouy, Nathalie De Pauw en Michiel Van Gendt kregen elk 1 punt op hun kaart voor een Ippon-zege. Geen succes voor Dylan Den Haese, Kjell De Ridder (eerste deelname) en Delphine Lucas. Maar een nieuwe kans dient zich aan op 2 september. Allen op post!

05 mei 2012

Mina presteert sterk op de European Cadet Cup te Berlijn (D)

Dit weekend ging er opnieuw een manche door van de European Cadet Cup, dit keer te Berlijn (D). Na haar eerste deelname te Teplice (CZ) was Mina Libeer ook deze keer door de VJF gevraagd om mee te kampen; dit alles met de stille hoop om een plaats op het Europees Kampioenschap U17 --dat doorgaat in Montenegro-- te verdienen. Mina presteerde zeer sterk in Berlijn.
>> Meer details

05 mei 2012

Eerste plaats voor Silas op U13 tornooi te Wetteren

Op het U13 tornooi van Wetteren was er slechts 1 deelnemer van onze judoschool: Silas Art. Drie tegenstanders uit Laarne, Temse en Zelzate werden allemaal verslagen met Ippon. Eerste plaats voor Silas, met felicitaties van ons allen!

01 mei 2012

Interprovinciaal Ploegen U17 te Anderlecht

Jaarlijks wordt er een Interprovinciaal Ploegen tornooi voor U15 en U17 georganiseerd, waar de Vlaamse en Waalse provincies het als ploeg tegen mekaar opnemen. De U15 strijden op 17 mei e.k., de U17 trokken op 1 mei naar Anderlecht.
De Oostvlaamse jongens, met Matthias Braeckman (opnieuw in goede doen) in de -55kg, kaapten na een super spannende finale de 2e plaats weg.
Minder goed verging het de meisjes, zij geraakten niet door hun voorronde; aan Mina Libeer zal het niet gelegen hebben, ze won haar twee kampen op de makkelijkste manier: no-show van de tegenpartij.

28 april 2012

Drie medailles op het Groen/Blauw tornooi te Wachtebeke

In de sporthal van het domein Puyenbroeck te Wachtebeke organiseerde de VJF OVL haar "Provinciaal Kampioenschap Groen/Blauw", een tornooi waar enkel groene en blauwe gordels mogen aan deelnemen. Van onze Judoschool schreven 5 leden zich in, en 3 van hen keerden met een mooie medaille terug.
>> Meer details

28 april 2012

Beperkte delegatie van JS Merelbeke op U11/13 tornooi Buggenhout

Slechts 1 van onze pupillen vond de weg naar Buggenhout: Krian Demerre. En waren er op het tornooi van Zelzate (11 maart) nog 9 miniemen van JS Merelbeke, dan waren er vandaag slechts 2 moedigen die de verplaatsing naar Buggenhout maakten: Bram Callaert en Silas Art.
>> Meer details

21 april 2012

Jeugd van JS Merelbeke gaat internationaal

Dit weekend gingen een aantal van onze jeugdige competitie-judoka's de internationale toer op.
In Maassluis (NL) ging een internationaal tornooi door, dat meetelt voor de Vlaamse Ranking U17. Kjell De Ridder had zich hiervoor ingeschreven.
Iets verder van huis, namelijk te Bottrop (D) vonden we Hanne Noyen terug, die onder de vlag van de VJF mocht kampen op de grote Garvida Cup voor U15 Dames, en er een prachtige zilveren medaille verdiende!
Mina Libeer tenslotte was door de VJF geselecteerd voor deelname aan de European Cadet Cup U17 te Teplice (CZ).
>> Meer details

15 april 2012

Luc behaalt 2e Dan graad

Onze trainer Luc Braeckman, met partner Geert Stroobant, heeft vandaag zijn examen voor 2e Dan met succes uitgevoerd. Van harte proficiat Luc!

14 april 2012

Internationaal Kata Tornooi te Tours (Fr)

Naar jaarlijkse gewoonte trokken een aantal Merelbekenaars naar het Internationale Kata Tornooi te Tours (Fr). Eveneens naar jaarlijkse gewoonte werd er in Tours "op z'n Frans" gejureerd. Belgisch kampioenen-duo Dirk en Christophe behaalden zilver in het Kime No Kata. Luc Braeckman en Geert Stroobant werden verdienstelijk elfde in het Ju No Kata.
>> Foto's

12 april 2012

Selectie voor European Cadet Cup in Teplice

Vandaag werd bekend gemaakt dat onze Mina Libeer, op basis van haar ranking en haar goede prestaties, door de VJF werd geselecteerd voor deelname aan de European Cup U17 te Teplice (Czech Republic) die doorgaat op 21 en 22 april 2012. Mina timmert reeds lang aan de judo-weg en heeft reeds aan verschillende internationale tornooien deelgenomen, maar de European Cadet Cup is een unieke kans en mogelijks een poort naar een echt internationale carriŤre. JS Merelbeke duimt voor Mina!

8 april 2012

Soeverein Cup Lommel U15/U17/U20+

Daags na de Bekers Van Deinze was het alweer werken geblazen voor een aantal jeugdige judoka's, dit keer in het verre Lommel voor de internationaal gefrequenteerde Soeverein Cup aldaar. Mina Libeer behaalde er een schitterende eerste plaats in de poule van de U17 -48kg (en won er van het meisje waarvan ze op het BK nog verloor in de finale). Een prachtige tweede plaats was er voor Hanne Noyen bij de reeks U15 -52kg, enkel een Nederlandse judoka was haar te sterk. Ook Natan Art (U15 -42kg) en Kjell De Ridder (U17 -60kg) waren van de partij in Lommel, ze kenden echter hun dosis pech vandaag en sneuvelden in de reeksen / herkansingen.

>> Foto's

7 april 2012

Bekers Van Deinze U15/U17/U20+

Tijdens het Paasweekend trokken 6 judoka's naar Deinze voor het jaarlijkse tornooi voor U15/U17/U20+ . Tot vorig jaar werden daar mooie individuele bekers uitgereikt; dit jaar bleef het bij de klassieke medailles en waren enkel bekers voor de beste clubs voorzien. Twee van onze judoka's pronkten op het podium.

>> Verslag

1 april 2012

JS Merelbeke 3 keer Belgisch Kampioen in het Kata

Op het BK Kata te Tubeke veroverde JS Merelbeke DRIE kampioenen-titels. Dirk en Christophe kroonden zich tot kampioen in hun favoriete Kime No Kata, alsook in het Katame No Kata. Geweldig! Nathalie en haar partner Anne Ravays legden beslag op de 1e plaats in het Ju No Kata. Proficiat! Onze Yanick Vandekerckhove en partner David werden eervol 6e in het Ju No Kata.

>> Verslag

1 april 2012

Resultaten Shiai

Vijf leden van onze JudoSchool trokken naar Zele voor Shiai, waar wedstrijdpunten moeten worden verdiend voor promotie naar een Dan-graad. Twee mooie punten werden gesprokkeld door Jacob Vermeire (1e Kyu); Cederik Overdeput (2e Dan) en Bruno ART (1e Kyu) behaalden elk ťťn punt. Voor Dylan Den Haese en Michiel Van Gendt (beiden 1e Kyu) was het een allereerste kennismaking met de Shiai, ze haalden geen punten maar zullen klaar staan op de volgende editie (6 mei).

24 maart 2012

Mina kampt op de Internationale Thuringia Cup te Erfurt (D)

Op basis van haar schitterende resultaten op de U17 Kampioenschappen en Ranking-tornooien, werd Mina gevraagd door de VJF om mee te kampen op de Internationale Thuringia Cup te Erfurt (Duitsland). Er waren 43 meisjes in de U17 -48kg, dus een indrukwekkende reeks van 64. Eerste kamp gewonnen met wurging van een Deense concurrente. In kamp 2, tegen een Duitse judoka, kreeg Mina 2 zeer twijfelachtige shido's aangesmeerd, dus verlies en afwachten of de Duitse kon doorstoten tot de 1/2 finale... Dat gebeurde niet, dus geen herkansing voor Mina, die zich in Duitsland opnieuw een beetje bestolen voelde.
Wel blijft Mina nog 3 dagen in Freistaat ThŁringen, om er deel te nemen aan de internationale stage; ongetwijfeld komt ze straks naar huis met nieuwe technieken en judo-inzichten.

24 maart 2012

Broer en zus Noyen kapen een beker weg op de 42e Beker Der Kempen in Herentals

Terwijl Mina in Duitsland slag leverde, reisden 4 andere jongeren naar Herentals. Twee van hen, Hanne en Sam Noyen, mochten het podium beklimmen voor de 1e resp. 3e plaats.

>> Verslag

17 maart 2012

JS Merelbeke deelt in de prijzen op de Algemene Vergadering van de VJF

Op de jaarlijkse Algemene Vergadering van de VJF wordt naar de toekomst gekeken, met geplande activiteiten, het meerjaren-plan, etc. Maar ook het verleden wordt er niet vergeten... aan verdienstelijke judoka's worden eretekens en prijzen toegekend, en ook onze Judo School Merelbeke mocht dit jaar niet ontbreken.
Dirk en Christophe werden door de Federatie in de bloemetjes gezet omwille van hun 2 schitterende gouden medailles op het EK Kata 2011.
En onze voorzitter Antoine werd gehuldigd voor het verheugende, opmerkelijke feit dat hij VIJFTIG JAAR ZWARTE GORDEL is!!! Samen met 6 andere pioniers van het Belgische judo kreeg hij een ereteken uit handen van Jacques Martens, voorzitter van de VJF. Proficiat Antoine, en "lots of respect".

>> Foto's.

11 maart 2012

Negen miniemen leveren slag te Zelzate

Onze JudoSchool trok met negen miniemen (U13) naar het jaarlijkse tornooi van onze judo-vrienden van Zelzate. Allen gaven blijk van een hoge dosis vechtlust en keerden dan ook met recht en reden trots huiswaarts.

>> Lees meer.

10 maart 2012

Mina wint op het internationaal tornooi van Ingelmunster

Mina en Kjell trokken samen naar Ingelmunster, waar ze partij gaven aan Vlamingen, Walen en andere buitenlanders. Mina won alle kampen in de U17 -48kg met Ippon en keerde met de gouden medaille terug naar huis. Kjell, nu opgeschoten tot in de -60kg van de U17, verloor zijn eerste kamp van de latere zilveren medaillist, greep de zege in de 1e herkansing maar verloor de 2e.

3 maart 2012

Hanne wint op het U15 Rankingtornooi van Izegem!!!

Op het tornooi van Izegem heeft Hanne Noyen opnieuw de 1e plaats verdiend (U15 -52kg). In haar voorbereidende poule won ze alle 4 haar wedstrijden met Ippon; ook in de eindreeks duldde ze geen enkele tegenscore en won alles met Ippon!
Bij de jongens U15 -42kg traden Thibo Hoffman en Natan Art aan. Thibo scoorde 2 mooie Ippons in zijn voorbereidende poule en werd daarmee derde, net niet genoeg om door te stoten naar de eindreeks. Natan won zijn poule na 4 overwinningen en stond als enige eerstejaars kadet in de eindreeks; zijn 1e kamp daar verloor hij met het kleinste verschil en kreeg geen herkansing.

26 februari 2012

Hanne en Mina respektievelijk 1e en 2e op het BK Jeugd!!!

Hanne Noyen heeft zich vandaag in Herstal gekroond tot Belgisch Kampioene bij de U15 Dames (-52kg). Bij de U17 -48kg vocht Mina Libeer zich tot vice-Belgisch Kampioene. Schitterend! De talrijk meegereisde supporters konden genieten van een echte top-dag voor onze meisjes.

>> Lees meer.

25 februari 2012

Groepsfoto's

Hier kan je de nieuwe groepsfoto's bekijken en downloaden in hoge resolutie!
>> Foto's

18-19 februari 2012

Drukke dagen voor de Merelbeekse Kata-koppels

Dit weekend werden in BelgiŽ twee Kata-tornooien gehouden. Op zaterdag ging de competitie door te Liedekerke. Zondag was het de beurt aan het EJU 'Marcel Clause' tornooi te Etterbeek. Het waren dan ook drukke dagen voor onze Merelbeekse Kata-koppels.

Liedekerke
Nathalie De Pauw en partner Anne Ravays behaalden de 1e plaats in het Ju No Kata. Luc Braeckman en Geert Stroobant scoorden een mooie 4e plaats in dezelfde competitie.
Een 1e plaats was er ook voor Dirk De Maerteleire en Christophe Inghelbrecht, en dit zowel in hun geliefde Kime No Kata als in de Katame No Kata.

Internationaal tornooi 'Marcel Clause" Etterbeek
Hier haalden Nathalie en Anne de 3e plaats, en keerden Luc en Geert met de 11e stek terug naar Merelbeke, dit alles in het Ju No Kata.
In het Katame No Kata misten Dirk en Christophe op een haar na de top 5 en eindigden 7e.
>> Bekijk hier de officiŽle foto's van de FFBJ.

11-12 februari 2012

Mina en Hanne kronen zich tot Vlaamse Kampioen bij de Jeugd

Op het Vlaams Kampioenschap voor de Jeugd (U15/U17/U20) wisten zowel Mina Libeer als Hanne Noyen de eerste plaats te veroveren en zich daarmee tot Vlaams Kampioen te kronen. Een echte topdag voor Judoschool Merelbeke.
Op zaterdag traden Matthias Braeckman en Natan Art aan, zij konden zich echter niet plaatsen. Toch ook aan hen een ferme proficiat.
>> Lees meer.

4 februari 2012

Vier medailles op het Provinciaal Kamioenschap U15/U17/U20

Acht van de Merelbeekse jeugd streden mee op het PK Oost-Vlaanderen. Twee van hen brachten goud mee naar huis, eentje zilver en nog eentje brons. Geweldig!!
>> Lees meer.

29 januari 2012

Resultaten Shiai

Jacob Vermeire scoorde 1 punt, Cederik Overdeput verdiende 2 punten en last but not least Arne Dewulf heeft zijn 10 punten binnen voor Shodan Shiken 3e Dan. Super!!

29 januari 2012

U11 en U13 geven het beste van zichzelf te Overmere

Twee pupillen (U11) en zeven miniemen (U13) verzamelden mooie medailles op het tornoooi te Overmere.
>> Lees meer.

28 januari 2012

6 medailles op de Beker der Topjudoka's te Lokeren!

Met tienen waren ze, de judoka's van JS Merelbeke die naar het tornooi te Lokeren trokken. En 6 van hen, jawel, keerden met een mooie medaille terug.

>> Lees meer.

22 januari 2012

Sam en Dylan treden aan te Lendelede

Als opwarmer voor de komende Provinciale kampioenschappen, trokken Sam en Dylan naar het Westvlaamse Lendelede. Ze keerden terug met 1 medaille en een schat aan ervaring.
>> Lees meer.

20 januari 2012

Huldiging succesvolle & verdienstelijke judoka's Oost-Vlaanderen

Naar jaarlijkse traditie huldigde het Provinciaal Comitť Oost-Vlaanderen zijn succesvolle & verdienstelijke judoka's tijdens de Algemene Vergadering. Onze judoschool kaapte een aantal prijzen mee:
* Dirk & Christophe (Belgisch kampioen Kime No Kata, Belgisch kampioen Goshin Jitsu, Europees kampioen Kime No Kata)
* Nathalie (Belgisch kampioene Ju No Kata met partner Anne Ravays)
* Mina LIBEER (2e plaats jeugdtrofee U15 Meisjes)
* Marjolein VAN GENDT (1e plaats jeugdtrofee U13 Meisjes)

Proficiat!

15 januari 2012

Miniemen (U13) te Erembodegem

In Erembodegem mochten we de eerste wedstrijddeelname noteren van 2 Merelbeekse jongeren: Bram Callaert en Silas Art. In de twee lichtste categoriŽen vochten ze zich naar een derde ( een winst met ippon uit koshi guruma) resp. tweede plaats (waza uit o goshi, ippon uit o soto gari). Volgens de coach dienen ze naar de toekomst toe aandacht te besteden aan een goede kumi kata met beide handen, alsook aan hun eigen evenwicht.
Maar sowieso een pluim voor de vechtlust van beide jongens, en hopelijk zien we nog meer deelnemers aan de volgende U11/U13 competitie (Overmere, 29 januari).

15 januari 2012

Vreugde & verdriet op de Open Dutch te Eindhoven

Vreugde, want Mina keerde weerom met een zilveren medaille naar huis, en dit van 1 van de zwaarste tornooien in de Lage Landen. Maar ook verdriet, want Marjolein brak haar arm.
>> Lees meer.

8 januari 2012

Oudertraining en Nieuwjaarsreceptie 2012

Naar aloude traditie konden de ouders van onze judoka's de mat op voor de Oudertraining, die werd gevolgd door de vermaarde JSM Nieuwjaarsreceptie.
>> Lees meer.

7 januari 2012

International Antwerp Open

Het competitie-seizoen 2012 is op gang getrokken. Nogal wat van onze jeugdige judoka's beginnen aan een hogere leeftijdscategorie. Dat betekent langere wedstrijden, andere toegelaten technieken, ... Drie kersverse beloften U17 (Mina, Kjell en Matthias) trokken naar Merksem voor de International Antwerp Open, waar ze zich dienden te meten tegen beresterke judoka's van allerlei nationaliteiten. Mina keerde met een zilveren medaille terug.

6 januari 2012

Resultaten Jeugdtrofee Oost-Vlaanderen 2011

Ook in 2011 organiseerde de Oost-Vlaamse afdeling van de VJF een regelmatigheidscriterium voor de jeugd. Een aantal Merelbeekse judoka's gaven er het beste van zichzelf. De einduitslagen zijn nu bekend...
>> U13: Lees meer.
>> U15/U17/U20: Lees meer.


Terug