Nieuwspagina 201907 december 2019

Bezoek van de Sint

Vanzelfsprekend kon de Sint onze dojo niet stillekes voorbijrijden. Gisteren toonden onze judokaatjes hun kunnen aan de Sint en zijn knechten; in ruil wachtte hen iets lekkers. Tot volgend jaar!

>> Foto1.
>> Foto2.

01 december 2019

Medailles en snoepgoed in Lichtervelde

Met een kleine groep waren we present op het Sinterklaastornooi van Lichtervelde.

Onze judokaatjes gaven er het beste van zichzelf, er werd gewonnen en er werd al es verloren, maar iedereen amuseerde zich en kwam met een medaille én snoepgoed naar huis.

>> Foto's en verslagje.

30 november 2019

Brussels Kata Cup

Op de Brussels Kata Cup, met internationaal deelnemersveld, deden Yanick Vandekerckhove en Patrick Minnoy mee in de Kime No Kata: ze werden er knap 3e, proficiat.

Krian Demerre en Britt Martens domineerden zowel de opgelegde als de vrije Enbu (judoshow), broer en zus Jasper en Emma Cools werden 2 keer 2e. Goe bezig, ons showteam.

>> Facebook pagina Judo Show Team Merelbeke.

29 november 2019

Nabeschouwing Interclub 2019

Onze herenploeg is kampioen geworden in 2e Vlaamse A, een DIJK van een ploegprestatie. Onze dames hadden het zwaarder maar legden toch beslag op de 5e plaats in 1e Nationale. Lees Dirk's nabeschouwing hieronder.

>> Verslag en groepsfoto

03 november 2019

U19, U11 en U13 met z'n elven in Ardooie

Coaches Dave en Christophe gaven, met 11 enthousiaste judoka's, present in het Westvlaamse Ardooie. Er was heel veel inzet, maar dit werd niet altijd beloond met resultaten. "Niet opgeven" is de boodschap hier, uit elke wedstrijd zijn er lessen te trekken.

>> Foto's en verslagje.

02 november 2019

Jano gekwetst op het BK

Op het Belgisch Kampioenschap in Antwerpen heeft Jano Van De Cauter zich bij zijn 2e kamp gekwetst. We wensen hem van harte spoedig herstel.

20 oktober 2019

Niels en Luka aan de slag in Zwijndrecht

Luka en Niels Van Renterghem waren op zondag 20/10/2019 aan de slag in Zwijndrecht voor de Jeugdtrofee Thibaut Van Roeyen. De jeugdtrofee werkt met de lichtjes afwijkende leeftijdscategorieen U14 en U17, Niels in de categorie -60kg (9 deelnemers) en Luka voor het eerst in de -66kg bij de grote jongens (5 deelnemers).
Luka vocht met veel vertrouwen en maakte brandhout van zijn 4 tegenstanders - 4x ippon met Koshi Guruma of Harai Goshi binnen de 2 minuten. Hij was dan ook de verdiende winnaar van zijn categorie.
Voor Niels verliep het moeilijker - hij werd duidelijk overklast door zijn eerste tegenstander (latere finalist) en verloor met tweemaal Waza Ari, de tweede op houdgreep. In de herkansing herpakte Niels zich en scoorde een mooie Ippon met O Uchi Gari. In zijn derde kamp voor het brons nam Niels het initiatief en vocht heel aanvallend maar hij werd tweemaal gecountered door een ervaren en technisch sterke tegenstander. Een 5de plaats voor een ontgoochelde Niels.

19 oktober 2019

Jano gaat door naar het Belgisch Kampioenschap

Na zijn 3e plek op het Oostvlaams Kampioenschap voor senioren heeft Jano Van De Cauter ook op het Vlaams Kampioenschap de bronzen medaille mee naar huis gebracht (-100kg).

Verloor hij zijn 1e kamp, dan liet hij bij de herkansingen 3 opeenvolgende Ippon-zeges optekenen. Een bere-prestatie. Proficiat en succes op het BK !!!

>> Podiumfoto.

12 oktober 2019

1 bronzen medaille op het Oostvlaams Kampioenschap Senioren

Coach Christophe had 10 judoka's onder zijn hoede tijdens het PK Senioren van vorig weekend. Onder hen drie hele jonge judoka's, want sedert een paar jaar staat het PK Senioren ook open voor U18/U21. Op het eind van de dag hadden we, naast een paar 5e plaatsen, 1 medaille (en dus ook 1 ticket voor het VK): Jano VAN DE CAUTER werd 3e in de -100kg (al was daar wel een 'broedermoord' voor nodig).

>> Foto podium en verslag door Christophe.

06 oktober 2019

Twee maal goud voor ons kata duo Yanick & Patrick

Onze judoka/trainer Yanick Vandekerckhove had zich, met zijn vaste kata-partner Patrick Minnoy, ingeschreven voor 2 kata's op de 9e Hainaut Cup in het Henegouwse Roselies nabij Charleroi.

In de Kime No Kata mochten ze als 3e de mat op, en hun sterke demo was goed voor een 1e plaats, met ruime voorsprong. Met Patrick als Tori in de Ju No Kata was het een close-call, maar ze behaalden toch maar weer de 1e plaats! Een ijzersterke prestatie, jongens!

06 oktober 2019

Judo Show team kaapt prijzen in Henegouwen

Tijdens de 9e Hainaut Cup was er ook plaats voor Enbu Judo (a.k.a. Judo Show). Onder leiding van Sabine Plovyt werden knappe resultaten geboekt:

Opgelegde show
- 16 : eerste en tweede plaats
+ 16 : eerste en tweede plaats

Vrije show
- 16 : eerste plaats
+ 16 : eerste en tweede plaats

Proficiat! Esther Dobbelaere, Lieze Ryckaert, Karsten Ryckaert, Victor Haeseryn, Emma Cools, Jasper Cools, Krian Demerre en Britt Martens.

05 oktober 2019

U11 en U13 aan de slag in Stekene

Beperkt aantal deelnemers van JudoSchool Merelbeke in Stekene (Kemzeke) dit jaar, maar onder de vakkundige coaching van meesters Dirk De Maerteleire en Geert Stroobant werd het voor allemaal een leuke en leerrijke dag.

>> Foto U11 en verslagjes U11/U13.

27 augustus 2019

WK Senioren te Tokio (Japan): Mina LIBEER out in 1e ronde

De 28-jarige H. Receveaux (Frankrijk, WRL12 en veelwinnaar op het hoogste judo-niveau) heeft in de 1e ronde onze Mina Libeer (WRL32) met Ippon verslagen. Verraste Mina haar opponente eerst met een veegje, waardoor ze op de grond controle leek te gaan hebben, dan wist de Française de scheve situatie om te bouwen naar een winnende Yoko Shiho Gatame.

Game over voor Mina. Desalniettemin een dikke pluim van ons allemaal: kunnen deelnemen aan een WK is al een eer en een beloning op zich. Mina Libeer blijf timmeren aan de (judo)weg !

Bekijk de >> aktiefoto van onze judoka.

20 augustus 2019

JS Merelbeke: Jeugdvriendelijke Judoclub VJF - Zilver

Vandaag heeft de Vlaamse Judo Federatie aan Judo School Merelbeke de erkenning "Jeugdvriendelijke Judoclub VJF - Zilver" voor 2019 toegekend. De club werd geëvalueerd op basis van de volgende criteria: de jeugdleden, het jeugdsportbeleid, het trainersaanbod, het wedstrijdaanbod, het aanbod op maat, ethisch verantwoorde sportbeoefening, gezond sporten en promotie.

Een pluim op de spreekwoordelijke hoed van het bestuur, het voltallige trainerskorps én onze vrijwilligers. Een garantie voor onze judoka's dat wij als judoschool het jeugdbeleid au sérieux nemen en een kwalitatief aanbod willen (en kunnen) geven.

20-21 juli 2019

EK Kata en Enbu Judo (Judo Show)

Op het EK Kata in Gran Canaria hebben onze Yanick Vandekerckhove en Patrick Minnoy een knappe 6e plaats behaald in het Kime No Kata, waarvoor 11 duo's zich aanmeldden. "Deelnemen is belangrijker dan winnen", zeggen ze zelf, wij zijn van mening: "Knap gedaan, gasten!".

Daags nadien traden Krian Demerre en Britt Martens aan in het Enbu Judo (het vroegere Judo Show). Ze zetten een mooie demo neer en werden tweede.

1 juni 2019

5e plek voor Mina in Roemenië

Mina Libeer (nog steeds flirtend met de grens van de WRL Top 40) tekende present op de European Judo Open in Cluj Napoca (Roemenië). Na 2 zeges tegen resp. een Britse en een Spaanse verloor ze haar 3e kamp en werd daarmee doorverwezen naar de herkansingen. Daarin werd eerst een thuisjudoka opzij gezet, maar in de kamp voor brons moest onze judoka de duimen leggen tegen de Duitse Beischmidt. Een 5e plek op een European Open, dat mag toch tellen!

12 mei 2019

In 1 klap zijn we 3 zwarte gordels rijker

Sho Dan Shiken gisteren zondag, met 3 Merelbeekse kandidaten. En we zijn blij te kunnen meedelen dat we nu ook 3 zwarte gordels rijker zijn:
- Jeroen Moerman (met dank aan zijn Uke: Maxime De Wuffel)
- Bart Hoste en Rein Meersschaert

Jullie harde werk is beloond. Proficiat! Bekijk de >> foto van de 3 trotse shodan's.

11 mei 2019

U11 en U13 sluiten dit competitief sportjaar af in Wetteren

Meester Geert Stroobant nam 11 jonge judoka's onder zijn vleugels, en samen sloten ze in de Wetterse sporthal "De Warande" dit competitief sportjaar 2018-2019 af.

>> Foto's en verslagje.

10 mei 2019

Mina op de mat in Baku (Azerbeidjan)

Onze Mina Libeer wint haar 1e kamp van de Nederlandse Bergstra (WRL38) met Ippon: offerworp gevolgd door houdgreep. Tegen de doorwinterde Hongaarse Ne-Waza-specialiste Karakas (WRL15, veelvuldig podium op GP/GS, werelkampioene junioren in 2009) weet Mina het tot in de Golden Score te trekken maar dan loopt onze judoka tegen een 3e Shido aan.

Met haar knappe zege in de 1e kamp maakt Mina hopelijk een sprongetje op de ranking...

27 april 2019

Drie medailles op de Bekers van Gent

Michaël Varewyck nam zaterdag in de Gentse Topsporthal 5 Merelbeekse judoka's onder zijn vleugels: Axl, Niels en Luka (U15), Krian (U18) en Tom (U21+). Op dit zwaarbezette tornooi (met internationale deelname) vochten onze jongens als leeuwen, stond de coach een paar keer op zijn strepen, en brachten onze judoka's uiteindelijk 3 medailles mee.

Bekijk de leuke groepsfoto en lees het verslagje >> hier.

20 april 2019

Drie U15 mét medailles op de Bekers van Deinze

Het wordt een beetje een traditie dat Axl Varewyck, Niels Van Renterghem en Luka Van Renterghem, met papa Varewyck als coach, de Vlaamse judo competities afstruinen. Op paaszaterdag waren ze op de Bekers van Deinze. Alle drie keerden met een medaille huiswaarts, waarvoor proficiat!
Ook Tom Dillen gaf in Deinze het beste van de beer in zichzelf bij de U21+ , respect!

Bekijk de foto's en lees het verslagje >> hier.

6 april 2019

3 U15 judoka op het Tornooi van Moorsele

De drie U15 musketiers (err, judoka's)(Axl Varewyck, Niels Van Renterghem en Luka Van Renterghem) trokken naar het Westvlaamse Moorsele.

Bekijk de foto's en lees het verslagje >> hier.

6 april 2019

Eddy Van De Cauter derde op het BK voor Masters

Zaterdag ll. is Eddy Van De Cauter knap derde geworden op het Belgisch Kampioenschap voor Masters (M5 -90kg). Hij won zijn eerste kamp met Ippon binnen de 30 seconden! Verlies bij de tweede kamp, maar de derde kamp trok hij weerom binnen de halve minuut met Ippon naar zich toe. Toch wel knap werk, amper 1 maand na een kwetsuur. Proficiat met je resultaat (je zoveelste medaille op een BK, regulier en politie-militair).

Bekijk de >> foto van het podium.

30 maart 2019

U19, U11 en U13 in een drukbezet Kruishoutem

Wel EENENTWINTIG van onze judoka's hadden zich ingeschreven voor dit U9/U11/U13 tornooi! Coaches Dirk en Christophe hadden daarmee hun handen vol, maar waren zeer tevreden over de kamplust én de groepsgeest van onze jeugd.

>> Foto's en verslag.

17 maart 2019

Twee nieuwe zwarte gordels in onze club

Deze zondag zijn Natan Art en Maxime De Wuffel geslaagd voor examen 1e Dan. Proficiat!

Bekijk de >> foto van de 2 trotse judoka's en 2 even trotse leermeesters.

3 maart 2019

Masterclass training door Eiji Kikuchi sensei

Vandaag beëindigde de Japanse sensei Eiji Kikuchi zijn 'Ronde Van Vlaanderen', en hij deed dat natuurlijk in onze eigen dojo te Merelbeke.
Jeugd2 en Volwassenen konden genieten van een boeiende les in Ne Waza, waar zowel de recreatieve judoka's als onze competiteurs wel de spreekwoordelijke pap van lustten.

Un grand merci, et rendez-vous l'année prochaine, maître Kikuchi!

Bekijk de >> groepsfoto.

3 maart 2019

3 judoka op het Internationaal Tornooi U15 te Izegem

Drie U15 judoka's (Axl, Niels en Luka) gingen vandaag aan de bak in het Westvlaamse Izegem, op het zwaarbezette internationale tornooi aldaar. Dit tornooi, waar het Braziliaans systeem wordt gebruikt (eerst vechten in poules, de besten daarvan gaan door naar een eindreeks met boomstructuur), telt eveneens als ranking-tornooi voor de VJF. Niels schopte het tot in deze eindreeks.

Bekijk de foto en lees hun ervaringen >> hier.

24 februari 2019

Yanick en Patrick vallen net naast het podium op het Kata tornooi M. Clause

Na een ietwat onzekere Kime No Kata demo in de voorronde, goed voor 484,5 punten en een 3e plaats, hebben Yanick Vandekerckhove en Patrick Minnoy tijdens de finale van het vermaarde Internationale tornooi M. Clause een dijk van een Kata gelopen, die hen 501 punten opleverde, net niet genoeg voor een plaats op het podium (dat trouwens integraal door Fransen werd bezet). Opnieuw keigoed gedaan, jongens!

Bekijk de >> wedstrijdtabellen.9-10 februari 2019

Luka en Niels staan op het Vlaams Kampioenschap Jeugd

Na hun bronzen medailles op het Provinciaal Kampioenschap mochten onze eerstejaars U15 Luka en Niels Van Renterghem aantreden op het Vlaams Kampioenschap te Tielt. Was het voor Luka jammer genoeg snel voorbij, zijn broer stond vijf keer op de mat en knokte zich uiteindelijk naar een mooie 7e plaats. Proficiat aan beiden.

Lees het >> verslag .

2 februari 2019

PK Jeugd: 3e plaatsen voor de broertjes Niels en Luka

Met 7 judoka's U15/U18/U21 ging coach Christophe vorig weekend aan de slag in Aalter, de klassieke lokatie voor het Provinciaal Kampioenschap Jeugd.
Twee van onze club (de broertjes Niels en Luka) stoten door naar het Vlaams Kampioenschap van volgende week.

Lees het >> verslagje en bekijk de podiumfoto's. Goed gedaan!


Terug